Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Bukarest

Parlament-palasset, Bukarest

Praktisk informasjon om Bukarest

Slik kommer man seg rundt i byen

Offentlig transport i Bucuresti er billig og pålitelig. Metro er det beste transportmiddelet for å ta seg rundt i sentrum. Det er ikke mange busser og trikker som går gjennom sentrum, bortsett fra ekspressbusser på trafikkerte steder. Disse bussene er raskest dersom man skal ut av byen, og prisen er rundt det dobbelte av vanlig busspris. Metroen er rask, men skilting på enkelte stasjoner er dårlig. Likevel er det enklere å ta metro enn buss. Busser, trolleybusser og trikker bruker samme billetter, men de er ofte fulle, og lommetyver er et problem. Det finnes også private minibusser som kjører langs de mest trafikkerte veiene, og disse kan praies hvor som helst langs ruten. Drosje er billig i București, men turister blir ofte lurt. Hoteller og restauranter bør kunne si hvor mye man skal betale, og prisen kan forhandles før man setter seg inn. Avtal en fast pris. Bilutleie er relativt dyrt, og sjåføren må være minst 21 år og ha pass, internasjonal forsikring og gyldig, internasjonalt førerkort. Det kan være en utfordring å kjøre bil i București. De lokale kjører aggressivt, og skiltingen er dårlig.

Tid

Lokal tid er GMT +2 (GMT +3 fra siste søndag i mars til nest siste lørdag i september).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er leu (RON), som deles i 100 bani. Penger kan veksles i banker, på internasjonale flyplasser, hoteller eller autoriserte vekslingskontorer (casa de schimb eller birou de schimb valutar). Det finnes minibanker i store banker, flyplasser og kjøpesentre i byene. American Express, MasterCard og Visa godtas i de viktigste byene. Det anbefales å reise med en viss mengde kontanter i tilfelle det skulle være vanskelig å bruke kredittkort.

Kommunikasjon

Landskoden for Romania er +40, og utgående kode er 00 etterfulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0047 for Norge). Det finnes en rekke retningsnumre for byer og landsbyer, for eksempel 0(21) for Bucureşti. Landet har god mobildekning med GSM 900/1800-nettverk. Det finnes internettkafeer i byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112.

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Ortodoks påske 20. apr. - 21. apr. 12. apr. - 13. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Rusaliile (første og andre pinsedag) 8. jun. - 9. jun. 31. mai - 1. jun.
Sfanta Maria (Marias himmelfart) 15. aug. 15. aug.
Sankt Andreas' dag 30. nov. 30. nov.
Nasjonaldagen 1. des. 1. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Et kontinentalt klima gir varme, tørre somrer og kalde vintrer der temperaturen gjerne faller til langt under null. Byen ligger på den rumenske høysletta, noe som betyr kalde vintervinder. Temperaturen er vanligvis behagelig om sommeren, men det forekommer også hetebølger. Luftfuktigheten er lav, men det kan komme noe regn. Det regner mest i București om våren og om høsten.

Henri Coanda internasjonale lufthavn

www.otp-airport.ro

Slik kommer man seg til byen

Buss 783 er en ekspressbuss som kjører til sentrum hvert 15. minutt. Turen tar rundt 40 minutter. Det finnes også drosjer og minibusser som kjører passasjerer hele døgnet over alt i București eller til andre steder i landet. Unngå drosjer som ikke viser priser eller har taksameter.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Budget, Europcar og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Det finnes to typer drosje i București. Små drosjer koster 1,5 L per km, og større drosjer koster 3,3 L per km. Prisen fra lufthavnen til sentrum ligger vanligvis på mellom 60 og 80 L, avhengig av tid på døgnet og trafikk. Ved tett trafikk kan turen fra flyplassen ta inntil en time. Besøkende bør bruke drosjer med taksameter og prisoversikt.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er knyttet sammen via en korridor, og det tar fem minutter å gå mellom terminalene.

Fasiliteter

Det finnes banker, barer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter vekslingskontor, bagasjeoppbevaring, frisør, kontorfasiliteter med faks og internettilgang, tollfri butikk og postkontor. Gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer som trenger rullestol eller har andre spesielle behov, bør ta kontakt med flyselskapet på forhånd.

Parkering

Lang- og korttidsparkering tilgjengelig.

Internett

Wifi og internetterminaler er tilgjengelig.