Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Moscow

Vasilijkatedralen Moskva

Praktisk informasjon om Moscow

Slik kommer man seg rundt i byen

Den enkleste måten å ta seg rundt i Moskva på er med metroen. Den er billig, svært effektiv og enkel å bruke, selv om alle skilt står på russisk og med kyrilliske bokstaver. Det kan være lurt å skrive ned reisemålet på en lapp. Det kan gjøre det enklere å finne riktig stasjon. Metroen går til 01.00, og prisen er den samme uansett hvor langt man kjører, og gir rett til et ubegrenset antall overganger. Det finnes også busser, trikker og trolleybusser som dekker de områdene av byen som ikke har metro frem til 23.00, men de er ikke så effektive som metroen. Det kan bli ubehagelig fullt i rushtiden. Et alternativ til buss er minibusser, såkalte marshrutka, som følger bussrutene og stopper på forespørsel. Det finnes også både drosjer med taksameter og piratdrosjer som kan praies på gata, men husk å forhandle pris før du setter deg inn i bilen. De prøver gjerne å ta overpris, spesielt fra utlendinger. Selv om drosje vanligvis er trygt, bør turister være forsiktige, og enslige kvinner bør unngå drosje om natten. Det anbefales ikke å kjøre i byen.

Tid

Lokal tid er GMT +3 (GMT +4 fra siste søndag i mars til siste søndag i september).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpsel med to runde stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er rubel (RUB), som deles i 100 kopek. De fleste internasjonale kredittkort godtas i større hoteller, butikker osv. i russiske byer. Valuta kan veksles i banker, vekslingskiosker og på hoteller. Det finnes minibanker i større byer. Det er vanskelig å få tak i rubler utenfor Russland, og reisende anbefales å ta med amerikanske dollarsedler eller eurosedler i god stand for å veksle etter ankomst.

Kommunikasjon

Landskoden for Russland er +7. Offentlige telefoner kan brukes til lokale og internasjonale samtaler. De tar telefonkort, som kan kjøpes i aviskiosker og postkontorer. Telefonkiosker på flyplasser og større hoteller tar Amex og Visa, men er generelt mye dyrere enn gatetelefoner. Det er god mobildekning i små og store byer, men den kan være begrenset utenfor byene. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Ortodoks første juledag 7. jan. 7. jan.
Fedrelandets beskytters dag 23. feb. 23. feb.
Den internasjonale kvinnedagen 8. mar. 8. mar.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Seiersdagen 9. mai 9. mai
Russlands dag 12. jun. 12. jun.
Samholdsdagen 25. okt. 4. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Moskva har et kontinentalt klima med svært kalde og lange vintrer og varme somrer. Midtsommers, i juli og august, er det fint og varmt. Det hender det kommer hetebølger, og luftfuktigheten er ofte høy. Vintrene er derimot svært kalde. Temperaturen kan synke langt under null, og det er bare rundt seks timer med dagslys midt på vinteren. Det begynner ofte å snø i oktober, og snøen blir ofte liggende til våren. Det regner lite i Moskva, og det meste av nedbøren kommer som snø.

Sjeremetjevo internasjonale lufthavn

svo.aero/en/

Slik kommer man seg til byen

Det finnes flere busser som kjører mellom de ulike terminalene og metrostasjonene i nærheten. Derfra kan man ta seg inn til byens sentrum. Det finnes også minibusser

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Drosje til sentrum tar rundt 30 minutter (avhengig av trafikk). Unngå kundekaprerne som tilbyr drosjetjenester utenfor terminalene. Bestill drosje fra skrankene til det offentlige selskapet. Det anbefales å forhåndsbestille drosje som venter ved ankomst.

Transport mellom terminalene

De fleste internasjonale flyvninger har ankomst på terminalene D, E og F. Terminalene B og C ligger rundt 24 kilometer unna, og her går innenlandsfly og charterfly. Offentlige busser og ekspressbusser, drosjer og gratis skyttelbusser kjører mellom alle terminalene. Det finnes en gangvei mellom terminalene D, E og F.

Fasiliteter

Køene til passkontrollen og innsjekking er ofte lange, så beregn god tid. Etter innsjekking på Moskva Sjeremetjevo lufthavn har alle terminalene vekslingskontor, restauranter, barer og tollfri shopping. Funksjonshemmede bør forhåndsbestille rullestol fra flyet til terminalbygningen. Det finnes business lounger med dusj og forfriskninger i terminalene D, E og F.

Parkering

Parkering er tilgjengelig nær begge terminalene. De fleste tilbyr gratis parkering de første 5-15 minuttene.

Internett

Gratis trådløst Internett finner man i terminal F og i Classic Lounge i terminal C. Det finnes gratis trådløst Internett i terminalene C, D, E og F.