Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Barcelona

Et ekte blikkfang: Casa Batlló, Barcelona

Praktisk informasjon om Barcelona

Slik kommer man seg rundt i byen

Barcelona har et svært godt utbygd transportsystem som omfatter både metro, busser, tog og taubaner. Billetter (inkludert nattbusser) kan brukes i hele systemet. Metroen er den raskeste og mest effektive måten å reise rundt på, men i rushtiden kan den bli veldig full. Svært godt utbygd bussnettverk, og det er enkelt å ta seg frem ved hjelp av et transportkart. Nattbusser kjører mellom kl. 22.00 og 04.00. Året rundt kjører det egne turistbusser der man kan hoppe på og av som man ønsker mellom de største turistattraksjonene. Det finnes mange drosjer, og de er et gunstig og godt alternativ, spesielt om natten. Men de har mange tillegg, så be om kvittering for å være sikker. Det er unødvendig og frustrerende og bruke leiebil i byen, men det kan være fint å leie en bil til utflukter utenfor byen.

Tid

GMT +1 (GMT +2 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 eller 225 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Spanias offisielle myntenhet er euro (EUR), som deles i 100 cent. Penger kan veksles på vekslingskontorer og større hoteller, men bankene gir best vekslingskurs. Alle vanlige kredittkort godtas på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Det finnes rikelig med minibanker, og de representerer generelt den billigste og enkleste måten å få tak i kontanter.

Kommunikasjon

Landskoden for Spania er +34. Betalingstelefoner er enten blå eller grønn og tar mynter og telefonkort. Disse selges i postkontorer, tobakksforretninger og aviskiosker. Mobiltelefonoperatører gir god dekning på GSM 900/1800 over hele fastlandet samt Balearene og Kanariøyene. E-post- og internettilgang er tilgjengelig på internettkafeer i de fleste byer og turistanlegg.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Hispanisk dag 12. okt. 12. okt.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Grunnlovsdagen 6. des. 6. des.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Barcelona har et subtropisk middelhavsklima med lange somrer og kjølige vintrer. Vinteren (desember til februar) er mild, og det snør sjelden. Januar er den kaldeste vintermåneden med temperaturer mellom 8 °C og 17 °C om dagen og kjøligere om natten. Juni til august er de varmeste månedene, men Barcelona har egentlig full sommer i seks måneder, fra mai til oktober. August er den varmeste måneden med temperaturer mellom 25 °C og 31 °C om dagen. April og november er overgangsmåneder med mer uforutsigbart vær. Barcelona har bare en håndfull regndager hver måned, og de fuktigste månedene er september, oktober og mai. Tordenvær av og til mellom august og november. Selv om byen har mye sol, kan det bli tåkete og overskyet, ikke minst er det vanlig med tåke over havet tidlig om våren. Den ideelle tiden for et besøk i Barcelona er mai, juni, juli og september. Til tross for skyggen under de mange trærne som flankerer de brede avenyene, reiser byens innbyggere ut til kysten for å unnslippe heten i august.

El Prat Barcelona lufthavn

www.aena.es/csee/Satellite/Aeropuerto-Barcelona/en

Slik kommer man seg til byen

Flybussen (Aerobus) går til og fra Plaça de Catalunya hvert 15. minutt, Bussen stopper også ved andre holdeplasser langs ruten. Det går tog fra flybussen til ulike stasjoner i sentrum hvert 30. minutt. Flyplasstasjonen ligger nær terminal T2. En metrolinje fra T1 til sentrum er under bygging, men vil tidligst være ferdig i 2016. Det står drosjer med taksameter utenfor terminalene. Turen tar 20-30 minutter med på vei eller med tog.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Europcar, Hertz og National har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjeholdeplasser ved hver av terminalene på El Prat Barcelona lufthavn. Unngå piratdrosjer. Høyere priser om natten og i helgene.

Transport mellom terminalene

De to terminalene T1 og T2 er forbundet med en skyttelbuss.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter minibanker, vekslingskontorer, bank, butikker (inklusiv tollfri butikk), lekeområde for barn, barer og restauranter. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Begge terminalene på El Prat lufthavn har egne parkeringshus (T1 og T2). Gratis skyttelbuss fra lufthavnen til langtidsparkeringen som ligger 1,6 km fra terminalene.

Internett

Det er 26 punkter med wifi (levert av (provided by Kibiwireless, Comunitel og Vodafone) fordelt rundt i terminalene. Det finnes også 19 tilkoblingssteder for datamaskiner på ulike steder på lufthavnen.