Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Madrid

Plaza de la Cibeles, Madrid

Praktisk informasjon om Madrid

Slik kommer man seg rundt i byen

Madrid har et godt utbygd bussnettverk, en moderne og effektiv metro samt tog. Metro er den raskeste måten å ta seg rundt i byen på. Den går de fleste steder mellom 06.00 og 01.30, men unngå gjerne rushtiden, for da er det fullt. Det godt utbygde bussnettverket fyller de resterende behovene mellom 06.00 midnatt. Bussene har egne filer for å unngå tett trafikk, og det kjører nattbusser etter midnatt. Det finnes mange og billige drosjer, men det hender man må betale ekstra gebyrer som øker prisen. Unngå å kjøre bil i Madrid. Det er unødvendig stressende så lenge offentlig transport er så billig og praktisk. Byen er kompakt, og det er best å gå hvis du kan.

Tid

GMT +1 (GMT+2 fra mars til oktober)

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 eller 225 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Spanias offisielle myntenhet er euro (EUR), som deles i 100 cent. Penger kan veksles på vekslingskontorer og større hoteller, men bankene gir best vekslingskurs. Alle vanlige kredittkort godtas på de fleste hoteller, restauranter og butikker. Det finnes rikelig med minibanker, og de representerer generelt den billigste og enkleste måten å få tak i kontanter.

Kommunikasjon

Landskoden for Spania er +34. Betalingstelefoner er enten blå eller grønn og tar mynter og telefonkort. Disse selges i postkontorer, tobakksforretninger og aviskiosker. Mobiltelefonoperatører gir god dekning på GSM 900/1800 over hele fastlandet samt Balearene og Kanariøyene. E-post- og internettilgang er tilgjengelig på internettkafeer i de fleste byer og turistanlegg.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Hispanisk dag 12. okt. 12. okt.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Grunnlovsdagen 6. des. 6. des.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Madrid har middelhavsklima med tørt, varmt og behagelig vær det meste av året. Vintrene er kjølige, men ikke så kalde som i mange andre europeiske land. Somrene er varme. Om sommeren, mellom juni og august, ligger gjennomsnittlig temperatur på mellom 18 °C og 31 °C. Varmen midt på dagen kan være intens, men kveldene er ofte behagelig kjølige. Om sommeren kan temperaturen stige til over 35 °C. Gjennomsnittstemperaturen om vinteren, fra desember til februar, ligger på mellom 2,6 °C og 10 °C. Det regner sjelden i Madrid, og skulle det komme noe, er det helst om våren og høsten. De våteste månedene er april, mai, november og desember. Den mest populære tiden for å besøke Madrid på er den varme sommeren mellom juni og august. Da er det mange turister i hele landet, men den beste tiden å besøke byen på er like før og etter sommeren, i mai eller oktober.

Madrid Barajas lufthavn

www.aena.es/csee/Satellite/Home/en/

Slik kommer man seg til byen

Togene til det spanske jernbaneverket (RENFE) kjører direkte til Madrid Barajas lufthavn med ankomst i terminal 4 (T4). Togstasjoner for langdistansetog, AVE (høyhastighetstog) og lokaltog er tilgjengelige via t-banen. Det kjører daglig tog som knytter byen og stasjonene til hovedbanenettet. Lufthavnen betjenes med regelmessige EMT- og intercity-busser samt metro og lokale drosjer. Flybussen går til Plaza de Colón fra ankomsthallen i hver terminal hvert 15. minutt hele døgnet. Madrid Barajas lufthavn ligger rundt en halv times kjøretur fra Madrid sentrum.

Bilutleie

Flere bilutleiefirmaer som Avis, Hertz, National og Europcar er representert i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor alle terminalene. Bruk drosjer med lisens, og unngå piratdrosje. Turen inn til sentrum tar rundt en time.

Transport mellom terminalene

Rullende fortau knytter sammen tre av lufthavnens fire terminaler. Det går gratis metro og buss mellom terminalene.

Fasiliteter

På lufthavnen finnes det banker og valutaveksling, minibanker, butikker, restauranter og barer, kapeller, businessenter, postkontor og apotek. I terminal 4 finnes det tyrkisk bad, fotspa og vannmassasje.

Parkering

På Madrid Barajas lufthavn kan man parkere utenfor alle terminalene. Prisene er rundt € 0,02 per minutt for den første halvtimen, og øker deretter litt opp til prisen for en dag som er € 18.

Internett

Det er trådløst Internett i spiseområdene i terminal 1, 2 og 3 og hele terminal 4 og 4S.