Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Göteborg

Skjærgårdsøyer, Göteborg

Praktisk informasjon om Göteborg

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt å ta seg rundt i Göteborg. Byen er fotgjengervennlig, og å gå er den enkleste måten å oppleve de ulike severdighetene. Det er også mulig å leie sykler, og egne sykkelveier gjør det til en trivelig og praktisk måte å bevege seg på. Offentlig transport består av busser, trikker og ferjer som driftes av Västtrafik. Det selges billetter hos 7-Eleven, Västtrafiks servicesentre og Pressbyråns kiosker. Enkeltbilletter kan også kjøpes på trikken, men det lønner seg raskt å kjøpe endags-, tredags- eller månedkort. Mange sykler og trikker kan gjøre det litt forvirrende å kjøre bil i Göteborg, og det å leie bil er egentlig bare nødvendig dersom man ønsker å reise ut av byen. Drosjer kan bestilles via telefon, men prisene er ikke faste. Drosjer er nokså dyrt, og en tur på 4 km koster raskt SEK 200.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Offentlige telefoner er tilgjengelige, og hele landet har god dekning for mobiltelefoner, som bruker forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Svenska flaggans dag 6. jun. 6. jun.
Første pinsedag 8. jun. 24. mai
Midtsommernatt 20. jun. 19. jun.
Nyttårsaften 31. des. 31. des.
Julaften 24. des. 24. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Göteborg ligger på Sveriges sørkyst og har et typisk kystklima med mildere vær enn man skulle tro takket være golfstrømmen. Om sommeren, fra juni til august, har byen hele 17 timer med dagslys, men i vintermånedene, desember til februar, er tallet bare syv. Somrene er varme med gjennomsnittstemperaturer mellom 13 °C og 22 °C, men det hender også at det er temperaturer mellom 25 °C og 30 °C. Vintrene er kalde med mye vind, men temperaturen ligger sjelden under minus ti grader. Det snør en del mellom desember og mars, men det er heller ikke uvanlig med snø i november og april. Selv i Oktober og mai kan det snø. Göteborg er en by der det regner mye, så noe regn kan forventes når som helst på året. Alle måneder har mellom 10 og 18 regndager. Perioden fra mai til september er den beste tiden å besøke Göteborg på, og de fleste turistene kommer i løpet av den korte sommeren fra juni til august. Selv på denne tiden av året kan det være regn og kaldt, så besøkende bør pakke klær beregnet på både varmt og solrikt vær, og kjølig og vått vær.

Göteborg-Landvetter internasjonale lufthavn

www.swedavia.com/landvetter

Slik kommer man seg til byen

Flybussen kjører hvert kvarter til sentrum (i rushtiden), og det finnes også lokalbusser. Billetter kjøpes ombord på bussen eller i automater.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Avis, Budget og Europcar har kontorer på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer utenfor ankomsthallen i den internasjonale terminalen, mens forhåndsbestilte drosjer venter utenfor ankomsthallen i innenlandsterminalen. Prisene inn til Göteborg er faste.

Transport mellom terminalene

Terminalene på lufthavnen er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Lufthavnen tilbyr bank og valutaveksling. Det er minibanker både i ankomsthallen i innenlandsterminalen og avreisehallen i den internasjonale terminalen. Det finnes flere barer, kafeer og restauranter på lufthavnen. Andre fasiliteter omfatter internettkafé, safer, lekeplasser, turistinformasjon, flere butikker og tollfri shopping. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede.

Parkering

Lang- og korttidsparkering tilgjengelig. P2, P3 og P4 ligger like ved terminalen, mens P5, P6 og P7 ligger litt lenger unna.

Internett

Trådløst Internett i terminalen mot et mindre beløp.