Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Stockholm

Skeppsholmen bro, Stockholm

Praktisk informasjon om Stockholm

Slik kommer man seg rundt i byen

Stockholm har et svært godt utbygd offentlig transportnettverk som består av t-bane, trikker, ferjer og busser. Samme billett gjelder for alle transporttyper og kan kjøpes fra kiosker for SEK 20. En- og tredagerskort koster henholdsvis SEK 100 og SEK 120 og er gode alternativer for dem som skal reise mye. Det finnes drosjer med taksameter, men de er blant verdens dyreste. Prisen starter på SEK 45. En tur på et kvarter koster rundt SEK 300. Det er enklere å kjøre i Stockholm enn i mange andre store byer, men vær klar over bomstasjonene og den generelle mangelen på parkeringsplasser.

Tid

GMT +1 (GMT +2 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 230 volt, 50 Hz. Standard europeisk støpsel med to stifter brukes.

Valuta

Den svenske myntenheten er krona (SEK), som deles i 100 öre. Bankene veksler penger i åpningstidene fra mandag til fredag. Ellers på døgnet kan penger veksles på flyplasser, fergeterminaler, postkontorer og Forex' vekslingskontorer, som holder åpent hver dag. Det finnes mange minibanker over hele landet, og de fleste tar MasterCard og Visa. De fleste vanlige kredittkort godtas de fleste steder i Sverige.

Kommunikasjon

Landskoden for Sverige er +46. Offentlige telefoner er tilgjengelige, og hele landet har god dekning for mobiltelefoner, som bruker forskjellige GSM 900- og 1800-nettverk. Internettkafeer finner man i alle små og store byer.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Svenska flaggans dag 6. jun. 6. jun.
Første pinsedag 8. jun. 24. mai
Midtsommernatt 20. jun. 19. jun.
Nyttårsaften 31. des. 31. des.
Julaften 24. des. 24. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Stockholm har et fuktig, kontinentalt klima med milde til varme somrer og nokså kalde vintrer, men likevel ikke så kalde som mange utlendinger tror. I de kaldeste vintermånedene, mellom desember og februar, varierer gjennomsnittlig temperatur fra rundt -10 °C til -1 °C, og noen ganger faller temperturen til under -20 °C. I de varmeste sommermånedene, juni til august, ligger temperaturen på mellom 13 °C og 25 °C, men den kan strekke seg opp mot 30 °C. Snøen faller vanligvis i januar til mars, og da er det så kaldt at besøkende trenger ordentlig varme klær. Det kan regne hele året, men sommermånedene, juli og august, har en tendens til å være våtest. Midt på sommeren har dagene 18 timer dagslys, mens det bare er seks midt på vinteren.

Stockholm-Arlanda internasjonale lufthavn

www.arlanda.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes mange måter å komme seg til og fra Arlanda på, inkludert høyhastighetstoget Arlanda Express, busstjenesten Flygbusserna og lokal- og fjerntog. SJ (Svenska järnvägar) kjører fra sentralbanestasjonen. Her kan du kjøpe billetter til langdistansetog og få informasjon om rutetider. Arlanda Express kjører til/fra Stockholm sentralbanestasjon hvert 15. minutt mellom 05.35 og 23.35. Det går busser til sentrum hvert 10. minutt mellom 06.40 og 23.05 hver dag. Bussen bruker 40 minutter. Det finnes også drosjer og leiebiler.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er drosjeholdeplasser utenfor terminalene. De fleste drosjeselskapene tilbyr faste priser inn til sentrum, og turen tar rundt en halv time.

Transport mellom terminalene

Gratis skyttelbusser kjører mellom terminalene.

Fasiliteter

Lufthavnen har banker, vekslingskontor, minibanker, restauranter, barer og butikker. SkyCity-senteret på lufthavnene tilbyr alt en reisende trenger, inklusiv luksushotell og treningssenter. Alle terminaler har loungeområder med stikkontakter for lading av mobiltelefoner og bærbare pc-er.

Parkering

Parkeringen har adkomst fra alle de fire terminalene. Prisen er fra SEK 80 per time til SEK 210-310 per dag eller SEK 1470-2170 per uke. Langtidsparkering på Arlanda Långtid Alfa og Arlanda Långtid Beta koster fra SEK 50 per time og går opp til SEK 110 per dag.

Internett

Trådløst Internett er til gjengelig på hele Arlanda mot betaling.