Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Genève

Våren ved Genève-innsjøen, Genève

Praktisk informasjon om Genève

Slik kommer man seg rundt i byen

Kollektivtilbudet består av pålitelige trikker, busser og trolleybusser som tilbyr rask og effektiv transport. Men har du det travelt, kan det ofte være like raskt å gå eller sykle. Fra mai til oktober kan man leie bysykler gratis fra Genev' Roule utenfor sentralbanestasjonen. Buss og trikker kjører fra 05.00 til midnatt, og i helgene kjører det i tillegg nattbuss. Enkeltbillett koster CHF 2,20 og gir rett til ubegrenset overgang mellom buss og trikk innen en time i bysonen. Det finnes også billigere billetter, men disse er kun gyldige for tre stopp samt retur innen 30 minutter. Billetter kjøpes før påstigning og aktiveres ombord. Det finnes drosjer, men de er nokså dyre. Det anbefales ikke å kjøre bil, for det er vanskelig å finne parkering. Men dersom man vil ta en tur rundt Genèvesjøen, kan en bil være praktisk.

Tid

GMT+1 (GMT+2 fra mars til oktober)

Elektrisitet

Nettstrømmen i Sveits er på 220 volt vekselstrøm, 50 Hz. Støpslene er av typen med tre runde stifter på linje, men støpsler med to runde stifter passer i stikkontaktene.

Valuta

Den offisielle myntenheten er sveitsiske franc (CHF), som deles i 100 rappen (tysk) eller centimes (fransk) Selv om landet ikke er med i EU, oppgis mange priser i euro, og noen forretninger godtar euro som betalingsmiddel. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene gir best valutakurser, men det går også an å veksle penger på større hoteller, hovedbanestasjoner og flyplasser. Bankene er åpne mandag til fredag.

Kommunikasjon

Landskoden for Sveits er +41. Hele landet er dekket av GSM-mobilnettverk. Det finnes internettkafeer i de viktigste byene og turistsentrene. Noen telefonkiosker har også tilgang til Internett og e-post.

Nødnummer

Nødnummer: 112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Sankt Berchtolds dag 2. jan. 2. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Maidag 1. mai 1. mai
Kristi himmelfartsdag 29. mai 14. mai
Andre pinsedag 9. jun. 25. mai
Corpus Christi 19. jun. 7. jun.
Sankt Peter og Sankt Pauls dag 29. jun. 29. jun.
Den sveitsiske nasjonaldagen 1. aug. 1. aug.
Marias himmelfart 15. aug. 15. aug.
Allehelgensdag 1. nov. 1. nov.
Jomfru Marias uplettede unnfangelse 8. des. 8. des.
Første juledag 25. des. 25. des.
Sankt Stefanus' dag 26. des. 26. des.

Klima

+

Genève ligger høyt, og sammen med innsjøen, gjør dette at byen har et kontinentalt klima. Somrene er deilige og varme, og vintrene relativt milde med temperaturer rundt null grader. Det kan regne hele året, og av og til kommer det en kald nordavind, også kalt bise.

Genève internasjonale lufthavn

www.gva.ch

Slik kommer man seg til byen

Unireso offentlige busser kjører inn til sentrum med få minutters mellomrom med avgang utenfor ankomsthallen. Passasjerer kan hente gratis billett til offentlig transport fra maskinen i området ved bagasjeutleveringen i ankomsthallen. Her har Unireso en informasjonsskranke hvor man kan få ekstra informasjon. Det kjører gratis skyttelbuss til de fleste hotellene. Det går også Unireso-tog til Cornavin RR-stasjonen i sentrum hvert 10. minutt. Herfra går det tog videre til hele Europa.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz og National er representert på lufthavnen. Reisende må passe på at de leier bil på henholdsvis den franske eller sveitsiske siden av grensen, alt etter hvor de skal. Det er bare rundt 5 km inn til sentrum.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomstterminalen, og det koster rundt CHF 35 inn til sentrum (litt ekstra for bagasje). Avstanden er 5 km, og reisetiden varierer alt etter trafikk. Drosjene har taksameter, og det er rundt 60 drosjeholdeplasser i Genève.

Transport mellom terminalene

Terminal 2 brukes kun til chartertrafikk om vinteren og er vanligvis lukket.

Fasiliteter

Oppbevaringsskap for bagasje finnes på jernbanestasjonen og ved ankomst. Skycom Airport Business Centre og Business Corner tilbyr en rekke businessfasiliteter. Andre fasiliteter omfatter banker, vekslingskontor, minibanker, barer og restauranter, turistinformasjon, hotellreservasjonsskranke, postkontor og butikker, inklusiv tollfri butikk. Gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Parkering på Genève Cointrin internasjonale lufthavn koster fra CHF 3 for en times korttidsparkering (P2 og P3) til CHF 32 for en dag og CHF 170 for en uke i parkeringshus (P1, P20, P31, P32 og P33). P51 er det billigste tilbudet når det gjelder langtidsparkering med CHF 29 per dag og CHF 101 per uke. Eurocard, American Express og Visa kan brukes som betaling på parkeringsplassene.

Internett

Lufthavnen tilbyr gratis trådløst Internett.