Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Birmingham

Gas Street Basin, Birmingham

Praktisk informasjon om Birmingham

Slik kommer man seg rundt i byen

Den beste måten å oppleve Birmingham på er til fots. Det meste av sentrum er fotgjengersone, og langs kanalene, som nå er renset, er det anlagt fine turveier. Buss er det mest populære transportmiddelet i Birmingham og West Midlands. Det finnes ingen bussterminal, men det finnes busstopp på nærmest hvert hjørne. Travel West Midlands er det største selskapet, og en enkeltbillett koster mellom £ 0,80 og £ 1,10. Dagskort koster £ 3. Ved kjøp av billett er det lurt å ha eksakt beløp, for sjåføren gir ikke tilbake vekslepenger. Sorte drosjer kan praies på gaten eller oppsøkes på en av de mange holdeplassene rundt i byen. De største ligger ved New Street Station, Stephenson Street og Digbeth Coach Station. New Street and Moor Street togstasjoner tilbyr togforbindelse til reisemål i hele Storbritannia. National Express er et godt valg dersom man ønsker å ta buss til andre større byer.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes minibanker i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Maidag 5. mai 4. mai
Spring Bank Holiday 26. mai 25. mai
Summer Bank Holiday 25. aug. 31. aug.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Birmingham har typisk engelsk vær, men kanskje litt varmere enn ved kysten. Nedbør i form av regn forekommer året rundt, men særlig om vinteren. Om sommeren ligger gjennomsnittstemperaturen på 20 °C (juli). Om vinteren (januar) ligger gjennomsnittstemperaturen på rundt 4 °C. Siden Birmingham ligger innlandet, hender det at det snør om vinteren, men dette har blitt stadig sjeldnere de siste årene. Det hender området rammes av tornadoer. Den siste kom i juli 2005.

Birmingham internasjonale lufthavn

www.bhx.com

Slik kommer man seg til byen

Busstasjonen ligger på den andre siden av lufthavnen. Her stopper busser som kjører til sentrum. Busslinje 900 kjører til sentrum fra plattform K. Tog kjører fra Birmingham internasjonale lufthavn til Birmingham New Street Station og tilbake hele dagen, men med færre avganger om kvelden og i helgene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar, Hertz og National har kontorer her. Alle bilutleiefirmaene holder til i Millennium Link Building, en kort spasertur fra både terminal 1 og 2.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer på utsiden av terminalene, og prisen inn til byen er rundt £ 18.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er i kort gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes banker, vekslingskontorer, butikker, restauranter, lounger, stellerom og turistkontor på lufthavnen. Gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Rett uten for avgangshallen finnes det et område for avstigning og henting. Prisen her er £ 1 for ti minutter. Parkeringshus 1, 2 og 3 er beregnet på korttidsparkering, De ligger ved siden av terminalbygningen og koster £ 3,70 per time eller £ 27 per dag, Langtidsparkeringen ligger ved siden av den andre rundkjøringen langs veien inn mot lufthavnen. Det tar rundt ti minutter å gå hit fra terminalen. Det kjører regelmessige skyttelbusser mellom terminalen og parkeringsplassene. Langtidsparkering er gratis de første 15 minuttene, £ 3,70 per time, og deretter £ 32,50 for de første 48 timene.

Internett

Trådløst Internett på Birmingham lufthavn koster £ 5 per time.