Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Glasgow

Skotske sekkepiper, Glasgow

Praktisk informasjon om Glasgow

Slik kommer man seg rundt i byen

Glasgow sentrum er kompakt og enkelt å utforske til fots, men offentlig transport er nødvendig for å se noen av de mest populære attraksjonene som ligger litt lenger vekk. Det integrerte transportnettverket omfatter et pålitelig, men forvirrende bussystem som korresponderer med t-bane og tog. Enkelte ruter har begrenset service om natten. Det enkle undergrunnssystemet, også kjent som Clockwork Orange, har to linjer som kjører i sirkel. Dette er den enkleste måten å ta seg frem mellom sentrum og West End. Lokaltogene er raske og effektive. Det finnes godt med drosjer, men selv om servicen er god, er prisen er litt høy. Det er ikke behov for bil i sentrum, og det er ofte enklere å komme seg rundt ved hjelp av offentlig transport. Bileiere kan benytte pendlerparkeringene som finnes ved togstasjonene i forstedene.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man kan regne med å få bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes internettkafeer i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser, og mange steder tilbyr trådløst Internett.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Andre nyttårsdag (kun i Skottland) 2. jan. 2. jan.
St. Patricks dag (kun i Nord-Irland) 17. mar. 17. mar.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Maidag 4. mai 2. mai
Spring Bank Holiday 25. mai 30. mai
Orangemens day (kun Nord-Irland) 12. jul. 12. jul.
Summer Bank Holiday 31. aug. 29. aug.
St. Andrew's day (kun i Skottland) 30. nov. 30. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Som i resten av Skottland, er været i Glasgow uforutsigbart og flere grader kaldere enn i England lenger sør. Vintrene er lange og våte med svært kald vind og litt snø. Gjennomsnittstemperaturene er mellom 1°C og 7 °C, og solen er et sjeldent syn. Når våren kommer (mars til mai), gjør imidlertid de milde temperaturene og fargerike blomstrene i parker og hager byen til et trivelig sted. Om sommeren er det ofte tåke om morgenen, men dagene er varme med solfylte, milde ettermiddager med gjennomsnittlig maksimaltemperatur på 19 °C ved høysommer.

Glasgow lufthavn

www.glasgowairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig busser til Glasgow som stopper på de viktigste jernbane- og busstasjonene. Kjøreturen til sentrum tar rundt 15-20 minutter. Det går også åtte tog i timen fra Paisley Gilmour Street Station til Glasgow sentralstasjon, som ligger rundt 1,5 kilometer fra lufthavnen og kan nås med drosje eller rutebusser.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Europcar, National, Alamo, Hertz, Enterprise, Budget og Dollar/Thrifty er representert her.

Drosjer på flyplassen

Drosjer er tilgjengelige hele døgnet på drosjeholdeplassen vis-à-vis hovedterminalen. De er pålagt å bruke taksameter.

Transport mellom terminalene

En overbygget gangvei knytter terminalene sammen.

Fasiliteter

Fasiliteter på lufthavnen omfatter minibanker, vekslingskontor, postkontor, butikker, barer og restauranter. Et businessenter i terminalbygningen tilbyr møterom, sekretærtjenester, telefoner, faks og Internett. Lufthavnen har gode fasiliteter for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet eller reisebyrået på forhånd. Det finnes også et felles bønnerom for alle religioner.

Parkering

Korttidsparkeringsplassen ligger nær terminalen. Prisen er rundt £ 5 for den første time, £ 10 for opptil tre timer og £ 15 for opptil seks timer. Langtidsparkering koster £ 18 for den første dagen og £ 8-10 per påfølgende dag. Betjent parkering er også tilgjengelig. Lufthavnen tilbyr hurtigparkering med rask tilgang til terminalen på P2 på nivå 2. Parkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettside.

Internett

Trådløst Internett er gratis de første 30 minuttene. Deretter er prisen £ 3 for en time, £ 5 for tre timer eller £ 9 for 24 timer.