Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Leeds

Queen Victoria Street, Leeds

Praktisk informasjon om Leeds

Slik kommer man seg rundt i byen

Leeds har et godt utviklet bussystem som dekker det meste av West Yorkshire. Dagskort er en god investering og kan kjøpes for £ 5,40 på bussen. LeedsCityBus kjører i en sløyfe rundt sentrum og passerer hvert 6.-7. minutt. Dette er en langsom men flott måte å ta seg rundt byen på. Man kan hoppe av og på og se på severdighetene. Prisen er 50 p per reise. For besøkende som bor i sentrum, er det enklest å ta seg rundt til fots. Store deler av Leeds sentrum er fotgjengersone, noe som gjør det upraktisk med bil. Det finnes drosjer, og forhåndsbestilte drosjer er generelt litt billigere enn de svarte og hvite drosjene som kan praies på gata. Prisen inne i byen ligger på rundt £ 3-7.

Tid

GMT (GMT +1 mellom siste søndag i mars og lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes minibanker i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Maidag 5. mai 4. mai
Spring Bank Holiday 26. mai 25. mai
Summer Bank Holiday 25. aug. 31. aug.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Leeds har typisk engelsk vær med en blanding av deilig sol og overskyet vær. Om sommeren (mai til september) er det godt med sol i Leeds med mildt vær og temperaturer på mellom 9 °C og 20 °C. Vintrene kan være lange, fuktige og kalde med snø og frost og temperaturer på mellom 0 °C og 7 °C. Våren, mars til mai, er den beste tiden å besøke Leeds på. Da er været mildt og fint.

Leeds Bradford internasjonale lufthavn

www.lbia.co.uk

Slik kommer man seg til byen

MetroConnect busservice kjører hvert 30. minutt fra lufthavnen til Leeds' og Bradfords buss- og togstasjoner. Bussen stopper også ved alle undergrunnsstasjonene på veien. Det går også tog til og fra Leeds City Rail Station. Her fra kan man ta tog til alle deler av Storbritannia.

Bilutleie

Avis, Europcar og Hertz er representert på lufthavnen i ankomsthallen for internasjonale flyvninger.

Drosjer på flyplassen

Arrow Cars tilbyr drosjer utenfor terminalbygningen.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter banker, minibanker, vekslingskontor, turistinformasjon og hotellreservasjonsskranke. Det finnes også butikker, barer, restauranter og et lekeområde. Executive lounge i annen etasje i avgangshallen tilbyr full bar, gratis aviser, faks og telefon. Inngang til loungen krever medlemskap i Yorkshire Executive Lounge eller £ 14 i inngangspenger. Det er gode fasiliteter for funksjonshemmede personer. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering. Parkering kan forhåndsbestilles via lufthavnens nettsider. Det kjøres skyttelbuss mellom langtidsparkeringen og terminalbygningen fra 05.30 og 22.00 hele uka. Beregn ekstra tid på transport mellom parkeringsplassen og terminalen. Korttidsparkering på Leeds Bradford koster £ 2 den første halvtimen, £ 5 for en time, £ 7,50 for to timer, £ 10 for tre timer, £ 18 for seks timer og £ 24 per dag. Parkeringen ligger rett foran terminalbygningen. Langtidsprisen er £ 35 for to dager.

Internett

Trådløst Internett er tilgjengelig i terminalen for £ 5 per time.