Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

London

Klassiske røde London-telefonkiosker

Praktisk informasjon om London

Slik kommer man seg rundt i byen

Londons fantastiske undergrunnsbanenettverk er fortsatt den raskeste og enkleste måten å ta seg rundt i byen på, selv om det kan være lurt å holde seg unna i rushtiden. De berømte, røde bussene er mer behagelige, men tar lenger tid. De allestedsnærværende svarte drosjene er utmerket, og du kan også bruke private minicabs som må bestilles på forhånd. Sent om kvelden finnes det mange piratdrosjer, men spesielt kvinner eller andre som ikke vet veien hjem bør unngå å ta dem. Londons hovedattraksjoner ligger nokså nær hverandre, så dersom været er fint kan det være en god idé å gå eller ta en elvebåt. Bil er ikke et godt alternativ i London sentrum. Parkering er dyrt og vanskelig å finne. Dersom man kjører inn i London sentrum mandag til fredag ​​07.00-18,30 må man betale rushtidavgift.

Tid

GMT (GMT +1 fra siste søndag i mars til lørdag før siste søndag i oktober).

Elektrisitet

Nettstrømmen i Storbritannia er på 230 volt, 50 Hz. Støpsel med tre flate stifter er standard.

Valuta

Myntenheten er britiske pund (GBP), som deles i 100 pence. Det finnes minibanker i alle små og store byer, og Visa, MasterCard og American Express godtas de fleste steder. Tilreisende med andre kort bør sjekke med kredittkortselskapet sitt på forhånd. Utenlandsk valuta kan veksles på vekslingskontorer og store hoteller, men man får sannsyligvis bedre kurs i banker.

Kommunikasjon

Landskoden for Storbritannia er +44. Det er god mobildekning med GSM 1800-nettverk. Disse kan være inkompatible med noen tobåndstelefoner fra USA. Det finnes minibanker i alle byer av en viss størrelse, på togstasjoner og flyplasser.

Nødnummer

Nødnummer: 999/112

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Maidag 5. mai 4. mai
Spring Bank Holiday 26. mai 25. mai
Summer Bank Holiday 25. aug. 31. aug.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

London har et temperert klima uten de ekstreme temperaturene som man opplever på kontinentet. Byen har fire årstider, selv om været kan være uforutsigbart med både stormer på tider man ikke skulle forvente dem, kuldeperioder og til og med varmebølger . London er en flott by å besøke uansett vær, men mange besøkende foretrekker å komme mellom april og oktober. Da er det vanligvis varmt, og dagene er lange.

London Heathrow lufthavn

www.heathrowairport.com

Slik kommer man seg til byen

Den raskeste veien til London er Heathrow Express-toget, som går hvert 15. minutt til Paddington stasjon. Det tar 15 minutter og koster £ 21 hvis man bestiller på nettet eller £ 26 om bord. Paddington stasjon har gode forbindelser til de andre jernbanestasjonene i London samt alle deler av London via Londons undergrunnsbane. Heathrow er også på undergrunnsbanens Piccadilly-linje. Den tar passasjerer inn til London sentrum på rundt 50 minutter og koster £ 5,50. National Express sine busser kjører til London sentrum og andre britiske byer. Nattbussen N9 kjører til London sentrum hvert 30. minutt.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, National, Europcar, Sixt og Hertz er representert her.

Drosjer på flyplassen

Londons svarte drosjer betjener Heathrow lufthavn, og reisetiden til London sentrum er rundt 30-60 minutter, avhengig av trafikken. Drosjene har taksameter, og prisen inn til London sentrum er fra £ 50. Det står drosjer utenfor alle terminalene.

Transport mellom terminalene

Terminal 1 og 3 ligger i gangavstand fra hverandre. Det tar rundt 11 minutter. Terminal 4 og 5 er koblet sammen med gratistoget Heathrow Express. Turen tar rundt 15 minutter. Alternativt kan terminal 4 nås med buss 555 som går hvert 19. minutt, mens terminal 5 betjenes av buss 441 og 724 som tar henholdsvis 10 og 20 minutter. Terminal 5 kan også nås med nattbussen N9 mellom 23.55 pm og 04.55.

Fasiliteter

Det finnes flere butikker, barer og restauranter, minibanker, vekslingsmuligheter, bagasjeoppbevaring og postkontor i alle terminalene. Terminal 1 har apotek, og det finnes spa med massasje i terminal 5. I terminal 1-4 finnes det VIP-lounger. Det finnes flere interreligiøse bønnerom i hver terminal, og St George kapell ligger mellom terminal 1 og 3, i nærheten av busstasjonen. Det finnes dusjer i terminal 4.

Parkering

Det er korttidsparkering ved siden av lufthavnen. Gratis skyttelbuss kjører mellom terminalene og langtidsparkeringen. Betjent parkering er også tilgjengelig på alle terminalene.

Internett

Trådløst Internett er gratis de første 45 minuttene, men deretter må man betale.

Flyplasser i nærheten