Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Bahrain

Manama sentrum, Bahrain

Praktisk informasjon om Bahrain

Slik kommer man seg rundt i byen

Det går busser mellom de største byene i Bahrain, men det er lite lokal kollektivtransport. Den eneste måten man kan komme seg rundt på uten å leie bil er med drosje. Insister på å bruke taksameter, selv om det er ekstra påslag om natten (mellom kl. 22.00 og 06.00) og ved henting på lufthavnen. Det er enkelt å finne drosjer i gaten eller på drosjeholdeplassene. Det kan også være praktisk å leie bil i Manama, for byen er ikke fotgjengervennlig og har heller ikke fortau.

Tid

GMT +3.

Elektrisitet

Nettstrømmen i Bahrain er på 230 volt, bortsett fra i Awali, der den er på 110 Hz. Det brukes støpsel med tre stifter av britisk type.

Valuta

Den offisielle myntenheten er bahrainsk dinar (BHD), som deles i 1000 fils. Bahrainsk dinar har fast kurs i forhold til amerikansk dollar: 1 USD = 0,375 BHD. Penger kan veksles på vekslingskontorer, forretningsbanker i Manama eller hos pengevekslere som driver sin virksomhet på markeder og i handelsområder. Det finnes minibanker i større byer. Kredittkort godtas de fleste steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Bahrain er +973. Det finnes ikke retningsnumre. Det finnes mange telefonkiosker. Noen av dem tar telefonkort, andre mynter. Det er god mobildekning. Internett er tilgjengelig i de fleste større hotell i Manama.

Nødnummer

Nødnummer: 999

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Profetens fødselsdag 13. jan. 3. jan.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Id al-fitr (slutt på ramadan) 28. jul. - 30. jul. 17. jul. - 19. jul.
Id al-adha (offerfesten) 4. okt. - 6. okt. 23. sep. - 25. sep.
Al hijra (islamsk nyttår) 24. okt. 14. okt.
Ashura 1. nov. - 2. nov. 23. okt. - 24. okt.
Nasjonaldagen 16. des. - 17. des. 16. des. - 17. des.

Klima

+

Klimaet i Manama er ekstremt med sommertemperaturer opp til 48 °C) og vintertemperaturer ned til 15 °C. Gjennomsnittlig sommer- og vintertemperatur på mellom 17 °C og 45 °C. Den beste tiden å besøke Manama på er høsten (oktober og november) når varmen dempes litt av en lett bris.

Bahrain internasjonale lufthavn

www.bahrainairport.com

Slik kommer man seg til byen

Mange hoteller har egne busser som frakter gjester til og fra lufthavnen. Det går busser til Muharraq bussterminal en gang i timen. Prisen er rundt BHD 0,2.

Bilutleie

Budget, Europcar, Hanco, Hertz, Oscar, National, Avis, Gulf, Sixt, Al Obaisi og flere andre har kontorer på Bahrain lufthavn.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer utenfor terminalen, men de tar ofte overpris av turister. Det er bedre å ringe etter en drosje med taksameter, og prisen ligger på rundt BHD 3 til byen. Turen tar rundt 15 minutter.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter banker og vekslingskontorer, restauranter, kafeer og barer, gavebutikker, postkontor, kommunikasjonssenter, turistinformasjon og bønnerom. Det tollfrie shoppingkomplekset på lufthavnen er internasjonalt anerkjent. Gode fasiliteter for funksjonshemmede.

Parkering

Kort- og langtidsparkering foran terminalen. Døgnåpen service. Kun kontant betaling, ikke kredittkort. Gratis skyttelbuss kjører mellom terminalen og langtidsparkeringen.

Internett

Gratis trådløst Internett i hele terminalen.