Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Kairo

Egypts legendariske pyramider, Cairo

Praktisk informasjon om Kairo

Slik kommer man seg rundt i byen

Metroen er det mest effektive og pålitelige transportmiddelet i Kairo. I tillegg er den veldig billig. Rutene går fra Helwan sør i byen til Heliopolis i nord med flere sidelinjer til Shurbra, Ataba og Abdin. Det går t-bane mellom Giza og Shubra. Togene kjører fra 05.30 til midnatt, og den første vognen er reservert kvinner. Det finnes mange drosjer i Kairo. De kan ha taksameter, men bruker dem sannsylingvis ikke. Prisene varierer og bør forhandles på forhånd. Drosjer (og betaling av denne) deles vanligvis av to eller flere personer. Drosjer fra hoteller koster ofte dobbelt så mye som drosjer som praises på gaten. Busser og minibusser som kjører i sentrum anses som utrygge for turister. De er overfylte, og risikoen for lommetyverier er stor. For å kunne ta bussen bør man også kunne litt arabisk. For å ta inn litt av atmosfæren i byen, kan det være fint å bevege seg til fots, men vær forsiktig! Gatene har ofte ikke skilt, og kart er til liten hjelp. Det er lett å gå seg bort. Bilkjøring er ikke for hvem som helst i Kairo. Trafikkreglene respekteres i liten grad, og trafikken er alltid stor. Og i tillegg er skiltingen elendig.

Tid

Lokal tid er GMT +2.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 volt, 50 Hz. Støpsler med to stifter av europeisk type er standard.

Valuta

Myntenheten er egyptisk pund (EGP), som deles i 100 piaster. De fleste kredittkort godtas i større hoteller og restauranter. Banker er vanligvis stengt på fredag og lørdag, men private vekslingskontorer kalt Forex er åpne hver dag, og banker i større hoteller er åpne døgnet rundt. Egyptian British Bank og Banque Misr sine filialer i Kairo har nå minibanker som tar Visa, MasterCard og Cirrus, og disse er ganske vanlige i de viktigste turistområdene.

Kommunikasjon

Landskoden for Egypt er +20. Det er høye gebyrer på internasjonale samtaler fra hoteller. Det er billigere å ringe langdistanse fra døgnåpne post-, telefon- og telegrafkontorer (PTT) som finnes i de større byene. Ring 120 for internasjonal nummeropplysning. De lokale mobiltelefonoperatørene bruker GSM 900-nettverk og har avtaler om nettveksling (roaming) med alle større operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste turistområdene.

Nødnummer

Nødnummer: 122 (politi); 126 (turistpoliti); 123 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Koptisk første juledag 7. jan. 7. jan.
Profetens fødselsdag 13. jan. 3. jan.
Sham el-nessim (koptisk påske) 21. apr. 13. apr.
Dagen for frigjøringen av Sinai 25. apr. 25. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Nasjonaldagen 23. jul. 23. jul.
Id al-fitr (slutt på ramadan) 28. jul. - 30. jul. 18. jul. - 20. jul.
Id al-adha (offerfesten) 4. okt. - 7. okt. 23. sep. - 26. sep.
De væpnede styrkers dag 6. okt. 6. okt.
Islamsk nyttår 25. okt. 13. okt.

Klima

+

Egypt har tørt ørkenklima, og været i Kairo er alltid varmt. Nettene er noe kjøligere. Kairo har kun to årstider: veldig varme somrer fra mai til oktober og milde vintrer fra november til april. Kairo er en svært tørr by som i gjennomsnitt bare får 1 cm regn i året. Likevel er luftfuktigheten høy pga. Nilen som renner gjennom byen. I mars og april forekommer det sandstormer. Den beste tiden for besøkende er vintermånedene, november til april, når temperaturene varierer fra 19 °C til 29 °C på dagtid og 5 °C til 11 °C om natten. Desember, januar og februar er de mest populære turistmånedene. Da unngår man den verste heten og de ubehagelige sandstormene.

Kairo internasjonale lufthavn

www.cairo-airport.com

Slik kommer man seg til byen

Det står drosjer utenfor ankomsthallen. Reisen inn til byen tar rundt 45 minutter. Det er praktisk å ta en skyttelbuss fra lufthavnen til Kairo sentrum og langs Pyramids Road i Giza. Det kjører også regelmessig offentlige busser og busser med klimaanlegg fra terminal 1.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis, Budget, Europcar og Hertz har kontorer her.

Drosjer på flyplassen

Fast pris for drosje som betales ved reisens slutt. Prisen diskuteres ikke på forhånd. Prisen bør ligge på rundt USD 5 pluss et lite gebyr for å forlate lufthavnen. Drosjene i Kairo er sorte og hvite. I Alexandria er de sorte og oransje.

Transport mellom terminalene

De to terminalene ligger 3 km fra hverandre og er knyttet sammen med en gratis skyttelbuss som kjører hver halvtime.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter restaurant, flere kafeer, banker og minibanker, vekslingskontor, apoteker, internettkafé i terminal 1, femstjernes lounger for business- og førsteklassepassasjerer, røykerom (terminal 1), turistinformasjon og reisebyråer. Det finnes også tollfri shopping.

Parkering

Parkering ved siden av terminal 1. Prisen er EGP 5 per time.

Internett

Gratis Internett i terminal 1, men signalet er ofte upålitelig.