Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Muskat

Gamlebyen i Muscat

Praktisk informasjon om Muskat

Slik kommer man seg rundt i byen

Buss er den billigste og beste måten å ta seg rundt i Muscat på. Moderne busser kjører på hovedveiene med faste holdeplasser. Baiza-busser kjører til byens ytterkanter og ut av byen, og tar seg effektivt frem i sikk-sakk gjennom bakgatene, selv om noen av bussene kan være litt nedslitte. Det finnes mange drosjer, og dette er den enkleste måten å reise til og fra lufthavnen på. Insister på at sjåføren skal bruke taksameter, med hindre han ikke har et. I så fall må du huske å avtale pris før du setter deg inn i bilen. Drosje er dyrt, men praktisk dersom du ikke finner en buss eller ikke ønsker å vente i sola. Det finnes hverken t-bane eller tog i Muscat, og mange besøkende foretrekker å leie bil og kjøre rundt selv.

Tid

GMT +4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220/240 volt, 50 Hz. Det brukes støpsel med tre rektangulære flate stifter.

Valuta

Myntenheten i Oman er omansk rial (OMR), som deles i 1000 baisa. Utenlandsk valuta kan veksles i banker, vekslingskontorer, hoteller og på flyplassen. Utenom bankenes åpningstider finnes det pengevekslere som opererer på kveldstid og i helgene. Amerikanske dollar anbefales. Kredittkortene American Express, MasterCard og Visa godtas i større butikker og hoteller, og blant et økende antall næringsdrivende i soukene. De fleste bankene i de store og små byene har minibank.

Kommunikasjon

Landskoden for Oman er +968, og utgående internasjonal kode er 00 fulgt av den aktuelle landskoden (f.eks. 0044 for Storbritannia). Det er ikke nødvendig med retningsnummer. Oman har GSM-nettverk for mobiltelefoni med avtaler om internasjonal nettveksling (roaming) med de fleste internasjonale operatører. Det finnes internettkafeer i de viktigste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 999

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Milad un nabi (profetens fødselsdag) 13. jan. 3. jan.
Lailat al-miraj (profetens himmelfart) 27. mai 16. mai
Gjenfødelsesdagen 23. jul. 23. jul.
Id al-fitr (slutt på ramadan) 28. jul. - 31. jul. 18. jul. - 21. jul.
Id al-adha (offerfesten) 4. okt. - 7. okt. 23. sep. - 26. sep.
Al hijra (islamsk nyttår) 25. okt. 13. okt.
Hans majestet sultan Qaboos' fødselsdag 5. nov. 18. nov.
Nasjonaldagen 22. nov. 18. nov.

Klima

+

Til tross for at Muscat ligger ved kysten, kan det være utålelig varmt her. Den beste tiden for å reise til Muscat er mellom desember og mars, når vintersesongen kommer med mer menneskelige temperaturer. Februar er den kjøligste måneden. Resten av året kan temperaturen ligge på godt over 38 °C. Plutselig regn kan føre til flom, men det kommer sjelden nedbør.

Muscat internasjonale lufthavn

www.omanairports.com

Slik kommer man seg til byen

Offentlige busser fra Oman National Transport Company stopper på Sultan Qaboos Highway utenfor lufthavnen.

Bilutleie

I hallen utenfor ankomsthallen kan man leie bil.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor ankomsthallen. Drosjen betales på forhånd i drosjeskranken utenfor ankomsthallen. Det finnes praktiske oppslag med oversikt over prisene til de største hotellene, og prisen ligger vanligvis under OMR 10 for de 32 km inn til sentrum. Det tilbys også transport til andre byer i Oman.

Fasiliteter

Lufthavnen er i ferd med å bli utvidet. Det finnes vekslingskontor, mattorg og stor tollfri butikk i både ankomst- og avreisehallene samt en bokhandel. Det finnes offentlige telefoner, bønnerom og bagasjeoppbevaring.

Parkering

Kort- og langtidsparkering foran terminalbygningen mot betaling.

Internett

Lufthavnen har gratis trådløst Internett, men det kreves mobiltelefon for registrering.