Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Dubai

Kameler og skyskrapere i en by, Dubai

Praktisk informasjon om Dubai

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er vanlig å ta drosje når man skal ta seg rundt i Dubai. Drosjer er billige og lette å finne. Det nye metrosystemet åpnet i 2009 og går nå fra Dubal til Jebel Ali i sør, til lufthavnen og videre til Ali Rashidiya i innlandet. De fleste butikksentrene ligger i den sentrale delen av ruten. Det finnes en førsteklasse, Gold class, og egne vogner for kvinner og barn. Billettpris fra AED 2. Mange hoteller tilbyr skyttelbuss til gjestene. Drosjer med taksameter er kremfargede med uniformerte sjåfører. Det går offentlige busser i de fleste områdene i byen og strendene: det finnes både månedskort og flerreisekort. Ruter og bussnummer står både på arabisk og engelsk. Små trebåter ( abras) krysser elven mellom Bur Dubai og Deira kontinuerlig. De lokale reiser først og fremst med bil. Men selv om veiene er gode og godt skiltet og det er rimelig å leie bil, bør man tenke seg om to ganger før man gjør det. For folk kjører meget tøft, og det skjer mange ulykker. Alle ulykker må rapporteres til politiet, og sjansene er store for at man må avlegge besøk på en politistasjon. Utenfor byene er det få skilt.

Tid

GMT +4.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 220 og 240 volt, 50 Hz. Støpsel med tre firkantede stifter er den mest vanlige typen.

Valuta

Myntenheten i De forente arabiske emirater er dirham (AED), som deles i 100 fils. Valutahandel er ikke underlagt kontroll i De forente arabiske emirater, og alle større valutaer kan veksles uten problemer i banker og store hoteller. Dirham har fast kurs mot amerikanske dollar. Best vekslingskurs finner man hos private pengevekslere som opererer over hele landet, spesielt i de mest populære soukene (markedene ) og kjøpesentrene. De fleste kredittkort godtas. Det finnes mange minibanker i hele De forente arabiske emirater. Bankenes åpningstider er generelt lørdag til torsdag fra 8.00 til 13.00, men noen er også åpne mellom 16.00 og 20.30.

Kommunikasjon

Landskoden for De forente arabiske emirater er +971. Lokale mobiltelefonnettverk gir god GSM-dekning over hele landet. Startpakker for gjester, med SIM-kort og kreditt, kan kjøpes ved ankomst på flyplassen, noe som gir tre måneders mobiltilgang. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller har internettilgang med høy hastighet. Internett sensureres for å filtrere ut materiale og nettsider som myndighetene anser som uønsket.

Nødnummer

Nødnummer: 998/999

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Profetens fødselsdag 12. jan. 3. jan.
Isra og miraj-natt 6. jun. 15. mai
Id al-fitr (slutt på ramadan) 28. jul. 19. jul.
Id al-adha (offerfesten) 15. okt. 25. sept.
Islamsk nyttår 25. okt. 15. okt.
De forente arabiske emiraters nasjonaldag 2. des. 2. des.

Klima

+

Dubai har tørt, subtropisk klima med blå himmel og sol hele året. Juni til september er den varmeste tiden med temperaturer opp mot 45 °C og høy luftfuktighet. Selv ved sjøen ligger temperaturen rundt 40 °C om sommeren, og svømmebassengene på hotellene er ofte en deilig måte å forfriske seg på. Temperaturen er litt lavere resten av året, og den kjøligste perioden er desember til mars. Det regner lite i Dubai, men det hender det kommer noen byger i de kjøligere månedene.

Dubai internasjonale lufthavn

www.dubaiairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det går regelmessig offentlige busser fra lufthavnen, og busstasjonene ligger vis-à-vis de to terminalene. Flere bilutleieselskaper er representert i ankomsthallen, og flere tilbyr også limousinservice. Dubai Transport Taxis kjører hele døgnet og venter utenfor ankomstterminalen. En tur inn til sentrum koster rundt AED 20.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Hertz, Europcar, Avis og Thrifty har kontorer i ankomsthallen.

Drosjer på flyplassen

Dubai Transport Taxis kjører hele døgnet og venter uten for ankomstterminalen. Drosje fra lufthavnen til sentrum av Dubai koster rundt AED 20. Den endelige prisen beregnes ofte ut fra den distansen som er tilbakelagt.

Transport mellom terminalene

Det finnes to terminaler, med de fleste store flyselskaper ankommer i terminal 1. Det kjører skyttelbuss terminal mellom 1 og 2.

Fasiliteter

Fasilitetene på lufthavnen omfatter den velkjente tollfrie butikken i Dubai, mattorg, bank, vekslingskontor, gratis Internett, underholdning for barn, businessfasiliteter, medisinsk hjelp, assistanse for reisende med spesielle behov, hotell, postkontor og lounger. De reisende kan også benytte svømmebasseng, boblebad og treningsrom mot inngangspris som beregnes per time.

Parkering

Det finnes både kort- og langtidsparkering i nærheten av alle terminaler. Korttidsparkering nær terminalene i inntil fem timer, og langtidsparkering litt lenger unna.

Internett

Gratis trådløst Internett på hele flyplassen.