Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Calgary

Kanoer i Moraine-innsjøen, Calgary

Praktisk informasjon om Calgary

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er svært enkelt å ta seg rundt i Calgary. De fleste av byens severdigheter befinner seg i byens sentrum. Gatene i sentrum er nummererte og danner et rutemønster med avenyer fra øst til vest og gater fra sør til nord. Utenfor bykjernen kan det være vanskeligere å orientere seg for besøkende i og med at gatene er mer uregelmessige. Veinettets rutemønster gjør det enkelt å ta seg frem til fots i sentrum av Calgary. Markedsområdet rundt Eau Claire samt Stephen Avenue Mall er hyggelige fotgjengerområder. Calgarys offentlige transportsystem er effektivt og pålitelig med både trikker og busser som kjører i sentrum. Trikkene kjører fra 04.00 til midnatt hver dag, og bussene går fra 05.00 til midnatt. Enkelte ruter kjører til 01.00. Det er en gratis sone midt i byen, og ellers kan billetter kjøpes i enhver Co-op, Safeway, 7-Eleven Food Store og Mac's Convenience Store. Det finnes mange drosjer. Du finner dem på holdeplassen eller ved å ringe sentralen. Vær klar over at drosjene stort sett bare kjører i sentrale områder av byen. Det går forholdsvis greit å kjøre bil i Calgary. Mange gater er enveiskjørte, og gater som er markert med "transit only" er reservert offentlig transport. Det finnes få parkeringsplasser i sentrum, og systemet er forvirrende. Byen bruker et automatisk system som krever at du angir sone og registreringsnummer i betalingsterminalen. Det er ofte enklere å parkere på en privat parkeringsplass. Det finnes flere bilutleiefirmaer i Calgary.

Tid

GMT -7 (GMT -6 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er canadiske dollar (CAD), som deles i 100 cent. Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange internettkafeer. De fleste internasjonale mobiltelefonselskaper har avtaler om nettveksling (roaming) med canadiske operatører. Det vil imidlertid være billigere å kjøpe SIM med kontantkort hvis du skal oppholde deg i landet over lengre tid.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2015 2016
Første nyttårsdag 2015 - 1. jan. 1. jan.
Langfredag 3. apr. 25. mar.
Andre påskedag 6. apr. 28. mars
Victoria-dagen 18. mai 23. mai
Canada-dagen 1. jul. 1. jul.
Offentlig fridag 3. aug. 1. aug.
Arbeidernes dag 7. sep. 5. sep.
Thanksgiving 12. okt. 10. okt.
Minnedagen for de falne 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag (kun Ontario) 26. des. 26. des.

Klima

+

Calgary har varme somrer og kalde vintrer da temperaturene ofte synker langt under null. Fjellene gjør at klimaet i Calgary er heller tørt. Det kommer litt regn om sommeren (juni til august). Vintrene er lange og kalde. Av og til opplever man en varm vind som kalles Chinook. De gjennomsnittlige maksimaltemperaturene i Calgary er 24 °C om sommeren og -3 °C om vinteren. Været i Calgary er svært vekslende, og værmeldingen varsler ofte feil.

Calgary internasjonale lufthavn

www.yyc.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes flere busselskaper som kjører mellom lufthavnen, byens sentrum og andre steder i Alberta. Calgary Transit driver en offentlig busstjeneste til og fra lufthavnen. Det finnes også en flybuss som kjører innom de fleste hotellene i Calgary-området. En del hoteller tilbyr også egen skyttelbuss. Drosjeholdeplass utenfor ankomstterminalen.

Bilutleie

Alamo, Budget, Avis, Hertz, National og Thrifty har kontorer på lufthavnen. Du finner dem i bilutleiesenteret vis-à.vis terminalbygningen.

Drosjer på flyplassen

Drosjeholdeplass utenfor ankomstterminalen.

Fasiliteter

Det finnes butikker, tollfri butikk, restauranter og barer, minibanker, vekslingskontor og informasjonsskranke i terminalen. Det finnes et business- og internettsenter og et kontor som leier ut mobiltelefoner. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede passasjerer, og det finnes flere lekeplasser for barn.

Parkering

Alle parkeringsplasser ligger i gangavstand fra terminalen. Korttidsparkering starter på C$ 7,50 for den første timen, med en dagsgrense på C$ 38. Langtidsparkering er tilgjengelig for ca. C$ 27 per dag, med rabatter på lavprisparkeringsplasser.

Internett

Calgary internasjonale lufthavn tilbyr gratis trådløst nett for passasjerene.