Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Montreal

Le Plateau-distriktet, Montréal

Praktisk informasjon om Montreal

Slik kommer man seg rundt i byen

Montreal har et stort og supereffektivt nettverk av offentlig transport (metro, buss og lokaltog), og det er enkelt å ta seg rundt i byen. I fint vær kan man benytte flere hundre kilometer med sykkelveier dersom man ønsker et hyggelig og sunt alternativ. Montreal Transport Society (STM) driver den offentlige transporten. Den velholdte metroen har fire linjer med mange stasjoner og flere stopp i det underjordiske kjøpesenteret. Alle metrostoppene er integrert med et godt utbygd nettverk av busser. Metro og buss går mellom 05.30 og 01.00. Det kjører også enkelte nattbusser. Fra sentrum kjører det også lokaltog ut til forstedene. Billettprisene er standard på både buss og metro, og det er gratis overgang. Det finnes rabatterte turistbilletter. Drosjer kan praies på gata eller bestilles via telefon. Det finnes også flere bilutleiefirmaer i byen, men trafikken er ofte tett, og det er ikke uvanlig at den står helt stille.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra andre søndag i mars til første søndag i november).

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 110 volt, 60 Hz. Støpsel av amerikansk type med to flate stifter og støpsel med en tredje rund jordingsstift er standard.

Valuta

Myntenheten er canadiske dollar (CAD), som deles i 100 cent. Banker og vekslingskontorer veksler kontanter, i likhet med enkelte hoteller. Vanlige kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Amerikanske dollar godtas mange steder.

Kommunikasjon

Landskoden for Canada er +1. Koden for utgående samtaler er 011 fulgt av den aktuelle landskoden. Koden for utgående samtaler er ikke nødvendig når du ringer til USA eller Karibia. Det finnes mange internettkafeer. De fleste internasjonale mobiltelefonselskaper har avtaler om nettveksling (roaming) med canadiske operatører. Det vil imidlertid være billigere å kjøpe SIM med kontantkort hvis du skal oppholde deg i landet over lengre tid.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Andre påskedag 21. apr. 6. apr.
Victoria-dagen 19. mai 18. mai
Canada-dagen 1. jul. 1. jul.
Arbeidernes dag 1. sep. 1. sep.
Thanksgiving Day 13. okt. 12. okt.
Minnedagen for de falne 11. nov. 11. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.
Andre juledag 26. des. 26. des.

Klima

+

Somrene er for det meste varme og fuktige, og vintrene er kalde og snørike, så det er stor varisjon mellom årstidene i Montreal. Det snør en del om vinteren, og det kan også snø både vår og høst. Om vinteren opplever man temperaturer godt under null grader, og kulden kjennes enda mer siden det blåser det en del. Om sommeren er det sol og fine dager. Av og til kan luftfuktigheten være høy. Det blir sjelden over 25 °C. Det kan regne året rundt i Montreal, men sommeren pleier faktisk å være den våteste årstiden. Montreal har et klima som gjør at det kan komme hetebølger sent på høsten, såkalte "indian summers".

Montreal-Pierre Elliott Trudeau internasjonale lufthavn

www.admtl.com

Slik kommer man seg til byen

Det går skyttelbuss inn til Montreal sentrum og de største hotellene. Skyttelbussen kjører også reisende mellom lufthavnene Montreal-Mirabel and Montreal-Trudeau. Dette tar rundt 45 minutter.

Bilutleie

Alamo, Avis, Budget, Hertz, National og Thrifty er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det er lett å få tak i drosje med taksameter. De står oppstilt utenfor området ved bagasjeutleveringen i første etasje. Vanlig pris for drosjer med taksameter er en startpris på CA$ 3,15, og CA$ 1,45 for hver ekstra kilometer. Minimumsprisen fra lufthavnen er CA$ 15.

Fasiliteter

På avgangsnivået finnes minibanker og vekslingskontor samt tollfri shopping og andre butikker. Det finnes også en rekke restauranter og kafeer på begge nivåer, og trådløst Internett er tilgjengelig i hele terminalen. Det finnes businessfasiliteter i VIP-loungen. Lufthavnen er godt tilrettelagt for funksjonshemmede. Personer med spesielle behov bør kontakte flyselskapet på forhånd.

Parkering

Ekspressparkering (for henting og avstigning) koster CA$ 4 for de første 20 minuttene og CA$ 40 per dag. Korttidsparkering er tilgjengelig i Proxiparc og Hotel Park, der prisen er CA$6 for en halv time og henholdsvis CA$ 19/CA$ 23 per dag. Langtidsparkering er billigst i Econoparc til CA$1 4 per dag og CA$ 75 per uke. Det går en gratis skyttelbuss mellom parkeringen og terminalen. Betjent parkering er også tilgjengelig. Resepsjonen ligger rett ved terminalen.

Internett

Det er trådløst Internett i terminalen, og det kan brukes gratis i en time.