Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Minneapolis

Bysilhuett ved Mississippi, Minneapolis

Praktisk informasjon om Minneapolis

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er en fascinerende opplevelse å bevege seg til fots i sentrum av de store byene Minneapolis og St. Paul. Her finnes nemlig det berømte nettverket av overbygde gangveier oppe i luften som knytter bygningene i sentrum sammen. Takket være disse kan man bevege seg rundt uten å utsette seg for dårlig vær. Rundt 60 kvartaler i Minneapolis sentrum er knyttet sammen på denne måten. I alt omfatter de en strekning på 8 km. Når du blir sliten, er det bare å hoppe på bussen. MetroTransit driver et av de største offentlige transportselskapene i hele USA. Reiseplanleggere og ruteinformasjon finnes både i byen og på hotellene. Den relativt nye Hiawatha Light Rail Transit-ruten knytter sentrum til lufthavnen og Mall of America, og Northstar Corridor-ruten kjører passasjerene nordover helt til Big Lake. Det finnes også mange drosjeselskaper i tvillingbyene. De kan bestilles per telefon eller oppsøkes utenfor hoteller og andre offentlige bygninger.

Tid

GMT -6 (GMT -5 fra mars til november).

Elektrisitet

120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Martin Luther Kings dag 20. jan. 19. jan.
Presidentenes dag 17. feb. 16. feb.
Minnedag 26. mai 25. mai
Uavhengighetsdagen 4. jul. 4. jul.
Arbeidernes dag 1. sep. 7. sep.
Columbus-dagen 13. okt. 12. okt.
Krigsveteranenes dag 11. nov. 11. nov.
Thanksgiving 27. nov. 26. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Klimaet i Minneapolis og St. Paul er barskt, ettersom byene ligger i innlandet og langt mot nord. Vintrene er bitende kalde med snø og temperaturer som synker godt under null. Somrene er milde og varme, men korte. Ifølge statistikken har tvillingbyene faktisk maksimaltemperaturer under frysepunktet på 76 av årets dager. Det kan komme regn hele året, men det regner mest i juni. Februar er den tørreste måneden.

Minneapolis–Saint Paul internasjonale lufthavn

www.mspairport.com

Slik kommer man seg til byen

Det finnes en informasjonsskranke som gir reisende informasjon og råd. Bybusser kjører fra Lindbergh-terminalen til både Minneapolis og St. Paul. Det går også en lettbane mellom lufthavnen, Minneapolis sentrum og Mall of America. SuperShuttle tilbyr delte minibusser fra dør til dør til nærliggende byer.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz og National har skranker i knutepunktsbygningen. Det går en gratis, underjordisk trikk fra Lindbergh-terminalen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter på holdeplassen utenfor ankomstterminalene. Turen fra lufthavnen og inn til Minneapolis tar rundt 30 minutter og koster $ 39-49. Til St. Paul tar det rundt 20 minutter, og prisen er $ 31-38. For å komme til drosjeholdeplassen på Lindbergh-terminalen må du gå ned en etasje, gjennom tunnelen mot parkeringen og opp et nivå.

Transport mellom terminalene

Lufthavnens to terminaler er knyttet sammen med overbygde gangveier og en gratis lettbane som tar tre minutter.

Fasiliteter

Northstar Crossing i Lindbergh-terminalen huser en rekke butikker, restauranter og mattorg. Andre fasiliteter omfatter minibanker, vekslingskontor, tollfri shopping, posttjenester og lekeomåde. Det finnes flere businessentre på lufthavnen som tilbyr Internett, faks og kopieringstjenester. Det ligger et Hilton-hotell i nærheten som tilbyr rom og treningsstudio til dagpriser.

Parkering

Parkering til Humphrey-terminalen er merket med gull og lilla. Parkering til Lindbergh-terminalen er merket med blått, grønt, rødt og gull. Alle parkeringsplasser er knyttet til terminalene via gangbroer. Korttidsparkering koster $ 8 den første timen og $ 2 for hver påfølgende time inntil $ 22 per dag. Den gunstigste parkeringen er på det oransje feltet. Der koster det $ 16 per dag. Det er gangbro fra Humphrey-terminalen og lettbane fra Lindbergh-terminalen.

Internett

Man kan bruke trådløst Internett via Boingo mot betaling. Det finnes også internetterminaler i hallene C-G.