Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Washington

Det hvite hus, Washington D.C.

Praktisk informasjon om Washington

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er relativt lett å ta seg rundt i Washington DC. De fleste severdighetene ligger i gangavstand fra hverandre. Byen er formet som en sirkel rundt det hvite hus, som det går "spiler" ut fra. Washington DC har et svært godt utbygd offentlig transportsystem som omfatter busser og t-banen Metrorail som har stasjoner ved eller i nærheten av alle turistattraksjoner. Systemet kjører til midnatt på ukedagene, og Metrorail-stasjonene er åpne til 02.00 på lørdager og søndager. T-banen Metrorail er et effektivt system som dekker hele byen samt forstedene i Virginia og Maryland. Et eletronisk kort brukes som billett. Et stort rutenett med busser dekker de stedene t-banen ikke går, men det er litt vanskeligere å bruke buss, og det tar lenger tid som følge av tett trafikk. Overgang mellom busser er gratis i to timer etter påstigning. Både busser og tog har standard priser. Det finnes både buss- og togkort, og dessuten kort som kombinerer begge. Selv om de fleste besøkende i Washington DC ankommer med bil, er det ofte enklere å benytte offentlig transport. Trafikken er tett, og parkeringsplassene i sentrum er både få og dyre. Drosje kan være smart for korte distanser, og de er billigere enn i andre større amerikanske byer. I stedet for taksameter har de et sonesystem med faste priser som vises. Men det finnes flere tilleggsgebyrer, bl.a. for å bestille via telefon.

Tid

GMT -5 (GMT -4 fra mars til november).

Elektrisitet

120 volt, 60 Hz. Støpslene er hovedsakelig av typen med to flate stifter, men det er også vanlig å bruke støpsel med tre stifter. Europeiske apparater som laget for å brukes med to forskjellige spenninger, trenger adapter.

Valuta

Den offisielle myntenheten er amerikansk dollar (USD), som deles i 100 cent. Bare store banker veksler penger. Kredittkort godtas de fleste steder, og det er rikelig med minibanker. Bankene er åpne mandag til fredag 9.00 til 15.00.

Kommunikasjon

Landskoden for USA er +1. Mobilnettverk dekker det meste av landet, inkludert alle byområder, men hvis du ikke har trebåndstelefon, vil sannsynligvis ikke mobiltelefonen du har med deg hjemmefra virke i USA. Det finnes internettkafeer i de fleste små og store byene.

Nødnummer

Nødnummer: 911

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Martin Luther Kings dag 20. jan. 19. jan.
Presidentenes dag 17. feb. 16. feb.
Minnedag 26. mai 25. mai
Uavhengighetsdagen 4. jul. 4. jul.
Arbeidernes dag 1. sep. 7. sep.
Columbus-dagen 13. okt. 12. okt.
Krigsveteranenes dag 11. nov. 11. nov.
Thanksgiving 27. nov. 26. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Været i Washington DC er svært sesongpreget med ekstreme variasjoner mellom sommer og vinter. I tillegg er det kjent for å være uforutsigbart. Somrene er svært varme og fuktige, og forholdene forverres av at det meste av sentrum er bygget i stål og betong. Våren og høsten er den beste tiden for turister. Da er dagene litt kjølige, men klare og fine. Likevel kan det være fare for regn eller snø. Om vinteren kan det snø kraftig, og i gjennomsnitt faller det 43 cm snø i året. I tillegg kan det komme plutselige arktiske vinder og isregn.

Washington Dulles internasjonale lufthavn

www.metwashairports.com

Slik kommer man seg til byen

Washington Flyer Coach Service tilbyr direkte transport mellom lufthavnene og West Falls Church Metrorail hvert 30. minutt. Det koster USD 10. Bussbilletter kan kjøpes ved ankomstdør 4 i hovedterminalen. Det kjører også offentlige busser fra stasjonen til områder som ikke betjenes av Metrorail. SuperShuttle tilbyr dør-til-dør i delt minibuss. I bagasjeutleveringsområdet finnes det egne telefoner som kan brukes til å bestille transport til hotell/motell.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz og National er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Det står drosjer på nedre nivå i hovedterminalen. Washington Flyer er det eneste drosjeselskapet som har lov til å trafikkere lufthavnen. Drosjene tar inntil USD 60 for den 30-60 minutter lange kjøreturen inn til byen. Kredittkort aksepteres.

Fasiliteter

Det finnes minibanker og vekslingskontorer. Andre fasiliteter omfatter restauranter, barer, butikker, tollfri shopping, businessenter, mobiltelefonutleie, turistinformasjon og hotellreservasjon.

Parkering

På Washington Dulles internasjonale lufthavn er det parkeringshus rett ved siden av terminalen, og prisen starter på USD 5 og øker opp til USD 36 for en dag. Dagsparkering 1 og 2 er billigere. De er knyttet til terminalen med skyttelbuss.

Internett

Gratis trådløst Internett er tilgjengelig i hele terminalen. Det finnes også flere internettkafeer etter sikkerhetskontrollen.

Flyplasser i nærheten