Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo

Praktisk informasjon om Sao Paulo

Slik kommer man seg rundt i byen

I en storby som São Paulo kan trafikken bli svært stillestående, og det er rushtid mellom 06.00 og 09.00 samt 16.00 og 20.00. Det anbefales ikke å kjøre i byen, for trafikken er tøff, og det kan være vanskelig å finne parkering i sentrum. Det finnes flere hundre bussruter i byen, og bussene kjører fra 05.00 til midnatt. Bussene er ofte fulle og saktegående i rushtiden. Bussene stopper kun på signal, og det finnes mange lommetyver. T-banen er ofte det raskeste alternativet i São Paulo. Den har tre hovedlinjer: nord-sør, øst-vest og en kort sentrumslinje nedenfor Avenida Paulista. Avenida Paulista-linjen kjører fra 06.00 til 22.00 og de andre fra 05.00 til midnatt. Bilhete Único er et smartkort som gjør det enkelt å betale for busser, tog og t-bane i São Paulo. Du kan kjøpe dem på undergrunnsstasjoner og fylle på i aviskiosker. Det finnes også godt med drosjer, og de er en absolutt nødvendighet etter mørkets frembrudd. Hvite drosjer står på holdeplasser nær viktige bygninger og sentrale områder. Drosjer som bestilles via telefon har et bedre rykte og foretrekkes av mange turister, men de er litt dyrere. São Paulo strekker seg ut over et stort område, så det er ikke mulig å gå over alt. Innad i de ulike bydelene er det imidlertid lett å bevege seg rundt til fots, og det er også vanligvis trygt på dagtid.

Tid

GMT -2 (GMT -3 fra tredje søndag i oktober til tredje søndag i februar).

Elektrisitet

I Brasil brukes det flere forskjellige spenninger, til og med i samme by. De bedre hotellene har 220 volt. Alternativt kan med kjøpe transformatorer i el-butikker. Stikkontaktene er ofte av en type som kan brukes med flere typer støpsler, men to stifter er standard.

Valuta

Den offisielle myntenheten er real (BRL), som deles i 100 centavos. Amerikanske dollar godtas også gjerne på de fleste steder som er rettet mot turister. I de største byene kan utenlandsk valuta veksles i banker eller vekslingskontorer. Det finnes et godt utbygd nettverk av minibanker i landet, og de fleste vanlige internasjonale kredittkort godtas.

Kommunikasjon

Landskoden for Brasil er +55. Mobilnettverket dekker de viktigste store og små byene, og det går an å leie telefoner. Det finnes mange internettkafeer, og de fleste hoteller tilbyr internettilgang. Alle byer har et sentralt telefonkontor som kalles Posto Telefonico, der man kan ringe over lang distanse. Det finnes telefonkiosker overalt. Disse fungerer med telefonkort.

Nødnummer

Nødnummer: 190 (politi), 192 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Karneval / fetetirsdag 3. mar. - 5. mar. 16. feb. - 18. feb.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Tiradentes-dagen 21. apr. 21. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Kristi legemsfest 19. jun. 4. jun.
Uavhengighetsdagen 7. sep. 7. sep.
Aparecida-jomfruens dag 12. okt. 12. okt.
Allesjelersdag 2. nov. 2. nov.
Proklamasjonen av republikken 15. nov. 15. nov.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Klimaet i São Paulo er kanskje ikke så tiltalende som andre brasilianske byer, men det er varmt og solrikt nok etter global målestokk. Været er mildt til varmt hele året, og det blir sjelden kjøligere enn 12 °C. Juli er den kaldeste måneden. Maks temperatur ligger rundt 27 °C, og februar er den varmeste måneden. Det faller rundt 135 cm nedbør i året i São Paulo, og det meste kommer i sommermånedene.

São Paulo internasjonale lufthavn

www.infraero.gov.br

Slik kommer man seg til byen

EMTU-busser kjører fra GRU lufthavn til Congonhas Airport, Praça da República, Tietê Bus Terminal and Barra Funda, Itaim Bibi, Circuit Paulista og Brooklin Novo. Den nærmeste metrostasjonen i forhold til lufthavnen er Tietê. Derfra må man ta buss for å komme til lufthavnen. Det kjører en skyttelbuss som setter av passasjerer utenfor de største hotellene.

Bilutleie

Bilutleiefirmaene Avis og Hertz er representert på lufthavnen.

Drosjer på flyplassen

Drosjer venter utenfor terminalene. Besøkende anbefales å ta forhåndsbetalte drosjer. De er ofte litt dyrere, men gir deg ro i sjelen.

Transport mellom terminalene

De to terminalene er i gangavstand fra hverandre.

Fasiliteter

Det finnes en rekke barer, restauranter og butikker på lufthavnen. Det finnes banker, vekslingskontor, minibanker. Det finnes tollfri shopping før tollen i ankomsthallen. I tillegg finnes det turistinformasjon, businessfasiliteter og to konferanserom.

Parkering

Prisen for parkering starter på BRL 10 for den første timen inntil BRL 33 for en hel dag på lufthavnens offisielle parkering. Det finnes langtidsparkering i nærheten. Den koster BRL 18,75 per dag, og det går skyttelbuss mellom lufthavnen og parkeringen.

Internett

Trådløst Internett mot betaling finnes i begge terminalene.