Ved å besøke KLM.com godtar du bruken av cookies. Les mer om cookies.

Quito

Quito med vulkanen Cotopaxi

Praktisk informasjon om Quito

Slik kommer man seg rundt i byen

Det er enkelt og veldig billig å komme seg rundt i Quito. Det finnes tre busstyper i den lange og smale byen. Et alternativ er populares, som er lyseblå og bare koster rundt 18 cent for en tur. Men de er ofte overfylt. Rosa interparroquial-busser kjører ut til forstedene, og knallrøde selectivoser et mer luksuriøst valg som koster rundt USD 0,25 for en tur. Sistnevnte tillater ikke stående passasjerer. Miljøvennlige, elektriske trolleybusser, kalt troles, følger to ruter fra nord til sør langs Av. 10 de Agosto og Av. 6 de Diciembre. Det finnes mange drosjer, og de er rimelige. De koster ikke mer en en amerikansk dollar eller to for en gjennomsnittlig tur i byen.

Tid

Lokal tid er GMT -5.

Elektrisitet

Nettstrømmen er på 120 volt, 60 Hz. Støpsel med to stifter er standard.

Valuta

Amerikansk dollar (USD) er den offisielle myntenheten i Ecuador. Reisende anbefales å ta med både amerikanske dollar og reisesjekker, ettersom det er vanskelig å veksle annen utenlandsk valuta utenfor Quito, Guayaquil og Cuenca. Små sedler i god tilstand er enklest å veksle utenfor de viktigste byene. I de viktigste byene kan de fleste valutaer veksles i banker og på vekslingskontorer (casas de cambio) mot varierende gebyr. Det finnes minibanker i storbyene, og vanlige kredittkort godtas i turisområder og på store hoteller, men det kan bli krevd et gebyr på 6-8 %.

Kommunikasjon

Landskoden for Ecuador er +593. Det kan være dyrt å ringe fra hotellrom, men det finnes offentlige telefoner i de fleste offentlige bygninger i de store byene. Den mest kostnadseffektive måte å ringe internasjonalt, er å gjøre det fra telefonsentre, som man finner i de fleste små og store byer. Disse tilbyr også fakstjeneste og noen ganger også internett. I de viktigste byene finnes det også internettkafeer. Det lokale mobiltelefonnettverket bruker GSM-systemet. Europeiske, australske og telefoner fra andre ikke-GSM-nettverk vil ikke fungere, men man kan leie mobiltelefoner på flyplassen eller i mobiltelefonbutikker.

Nødnummer

101 (politi); 131 (ambulanse)

Visa- og helseinformasjon

Alt om visa- og helseinformasjon

Offentlige høytidsdager

+
2014 2015
Første nyttårsdag 1. jan. 1. jan.
Karneval 3. mar. 16. feb.
Langfredag 18. apr. 3. apr.
Arbeidernes dag 1. mai 1. mai
Dagen for slaget ved Pichincha 24. mai 24. mai
Uavhengighetsdagen 10. aug. 10. aug.
Guayaquils uavhengighet 9. okt. 9. okt.
Allesjelersdag 2. nov. 2. nov.
Cuencas uavhengighet 3. nov. 3. nov.
Grunnleggelsen av Quito 6. des. 6. des.
Første juledag 25. des. 25. des.

Klima

+

Quito har et subtropisk høylandsklima. Byen har et nokså konstant kjølig klima ettersom den ligger høyt og nær ekvator. Gjennomsnittstemperaturen er 19 °C om dagen og 10 °C om natten. Den årlige gjennomsnittstemperaturen er 15°C. Det er egentlig bare to årstider i byen: den tørre og den våte. Den tørre årstiden (sommeren) omfatter perioden juni til september, og den våte årstiden (vinter) går fra oktober til mai.

Mariscal Sucre internasjonale lufthavn

www.aeropuertoquito.aero

Slik kommer man seg til byen

Det står drosjer utenfor terminalen, og det finnes også busser. Benytt gratis busstransport til hotellet hvis mulig. Dette må avtales på forhånd.

Bilutleie

Avis, Budget og Hertz er representert på lufthavnen sammen med flere lokale firmaer.

Drosjer på flyplassen

Det finnes drosjer som kjører inn til byen. Insister på at taksameteret skal slås på ved reisens begynnelse. Drosje kan forehåndsbetales inne i ankomsthallen. Gjennomsnittspris inn til Quito er USD 26.

Transport mellom terminalene

En gangvei knytter de to terminalene sammen.

Fasiliteter

Fasilitetene omfatter butikker, restauranter, kafeer, tollfrie butikker og turistinformasjon. Det finnes også banker, minibanker og vekslingskontorer. Det finnes også telefon- og internettilgang. Lufthavnen er tilrettelagt for passasjerer med spesielle behov, og rullestol er tilgjengelig på forespørsel.

Parkering

Lang- og korttidsparkering er tilgjengelig for USD 2 for den første timen og USD 1,5 for hver påfølgende time.

Internett

Det finnes gratis trådløst Internett på hele flyplassen.