Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Mexico-Stad

Teotihuacán, Mexico-Stad

Praktische info over Mexico-Stad

Vervoer in de stad

Het efficiënte en zeer goedkope openbaar vervoersysteem zorgt ervoor dat het verrassend eenvoudig is om Mexico-Stad te verkennen; het bestaat uit de metro, bussen, trolleybussen en minibusjes ( peseros). De metro is de beste manier om te reizen, omdat deze snel en eenvoudig te gebruiken is (van 6.00 uur tot middernacht), maar de busroutes zijn ook erg uitgebreid en de bussen zijn over het algemeen betrouwbaar, hoewel het ingewikkelder is voor mensen die geen Spaans spreken. Peseroszijn kleiner, comfortabeler en sneller dan bussen, maar iets duurder, en kunnen overal langs hun vaste route worden aangeroepen. Alle vormen van openbaar vervoer zijn in het spitsuur overvol en kunnen dan het beste worden vermeden. Bezoekers moeten zich er te allen tijde bewust van zijn dat de criminaliteit hoog is in alle bussen en in de metro, vooral als het druk is. Bezoekers moeten 's nachts het openbaar vervoer vermijden en goed op hun eigendommen letten. Bezoekers kunnen beter geen taxi's aanroepen op straat. De meeste hotels beschikken over officiële taxichauffeurs die aan hen zijn toegewezen of hotels en restaurants kunnen radiotaxi's bellen; beide zijn duurder, maar veiliger en betrouwbaarder. Autorijden in de stad is een nachtmerrie en auto's moeten op een bewaakt parkeerterrein worden achtergelaten; een auto huren is duur en automobilisten die in hun eentje zijn lopen in de avonduren een groter risico op criminele aanslagen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT-6 (GMT-5 tussen de eerste zondag in april en de op een na laatste zaterdag in oktober).

Netspanning

130 volt, 60Hz. Normale stekkers hebben twee platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 066/911 (politie); 065/911 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag (Año nuevo) 1 jan 1 jan
Dag van de grondwet (Día de la constitución) 3 feb 2 feb
Verjaardag Benito Juárez 17 maart 16 maart
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Onafhankelijkheidsdag 16 sept 16 sept
Reolutiedag (Día de la revolución) 17 nov 16 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Allerzielen (El Día de Muertos) 2 nov 2 nov

Klimaat

+

Mexico-Stad heeft een subtropisch hooglandklimaat, met warme zomers en milde winters en een gemiddelde jaarlijkse temperatuur van 18°C. Seizoensvariaties in temperatuur zijn klein, maar mei is de warmste maand van het jaar en januari de koudste, waarbij nachtvorst mogelijk is. De maximum temperatuur aan het eind van de lente en in de zomer kan wel 32°C bereiken en de minimum temperatuur in de winter -5°C in de lager liggende regio's, maar dit zijn zeldzame extremen. Mexico-Stad heeft een grote gemiddelde hoeveelheid regen per jaar, waarvan het merendeel in de zomer valt. De natste maand is juli en de droogste februari. Zelfs in het zomerregenseizoen zullen reizigers waarschijnlijk nog van voldoende zon kunnen genieten tussen de buien door. Mexico-Stad lijdt verschrikkelijk onder luchtvervuiling en de stad heeft vaak last van smog, met slecht zicht. De luchtvervuiling is in de winter het ergst. De stad is het hele jaar door een reisbestemming, maar de beste tijd om Mexico-Stad te bezoeken is in de lentemaanden, april en mei.

Internationale luchthaven Mexico-Stad

www.aicm.com.mx

Vervoer naar de stad

Het metrosysteem van Mexico City Metro verbindt de luchthaven met de binnenstad van Mexico-Stad. Er zijn ook busdiensten in de buitenwijken, waaronder Autobuses del Oriente (ADO), Autobuses Estrella Roja en Autobuses Pullman de Morelos. Sommige hotels bieden een ophaaldienst. Het is echter de moeite waard om te controleren wat hiervoor gerekend wordt, want over het algemeen is het goedkoper om een taxi te nemen.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Taxitarieven worden gereguleerd en passagiers kunnen vooraf bij de taxibalie in de aankomsthal betalen. Geautoriseerde taxi's zijn wit met mosterdgeel, met daarop een vliegtuiglogo. De rit naar het stadscentrum duurt ongeveer 45 minuten en kost ongeveer US$ 20.

Transfer tussen terminals

Passagiers kunnen gratis met de Air Train reizen tussen de twee terminals. Het algemene publiek betaalt een kleine vergoeding voor een openbaar vervoersbus tussen de terminals.

Voorzieningen

Faciliteiten bij de luchthaven zijn onder andere pinautomaten, banken, geldwisselfaciliteiten, zakelijke faciliteiten, een postkantoor, restaurants, winkels, hotelreserveringen in toeristeninformatie.

Parkeren

Parkeren bij de internationale luchthaven van Mexico-Stad kost MXN 44 per uur, tot maximaal MXN 288 per dag.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de internationale terminals voor MXN 0,50 per minuut.