Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De duurste postcode in LA is 90210

Beverly Hills is een begrip. De glamour die Hollywood Boulevard eigenlijk mist, wordt hier dubbel en dwars gecompenseerd door de talloze Ferrari’s, enorme villa’s en wuivende palmbomen. Het is dé plek waar de rich & famous wonen en winkelen en waar een Rolex net zo normaal is als een limousine met chauffeur.

Beverly Hills is, in tegenstelling tot wat de meeste mensen denken, een stad en geen wijk. Het hoort wel bij Los Angeles maar heeft een eigen burgemeester en politiekorps. De brede straten met talloze palmbomen stralen een ongekende perfectie en glamour uit. Zelfs de brandkranen op straat zijn beschilderd met glanzend zilver. Het is dan ook niet voor niets dat de buurt vooral bewoond wordt door pop- en filmsterren. De postcode van alle huizen hier begint met 90210, een begrip dat vooral bekend werd door de televisieserie Beverly Hills 90210.

Sterren zoeken

Beverly Hills Rodeo Drive Los Angeles

Met de auto kunt u makkelijk een ritje maken langs de gigantische villa’s, maar wie echt wil weten waar de sterren wonen, gaat mee met een speciale tour. Een enthousiaste gids wijst aan achter welke heg Jennifer Aniston woont en vertelt welke ster de grootste vila heeft. De meeste aanbieders van dit soort tours zijn te vinden op Hollywood Boulevard bij de Walk of Fame, maar de bekendste zijn LA City Tours en StarLine Tours.

Big spender

Geld moet rollen en dat is in Beverly Hills geen probleem. Tussen Wilshire- en Sunset Boulevard bevindt zich de Golden Triangle van Beverly Hills: een gebied met zeven straten vol winkels en restaurants. De driehoek wordt begrensd door Santa Monica Boulevard in het westen en Canon Drive in het oosten. Door het hart van de driehoek loopt Rodeo Drive, misschien wel ’s werelds bekendste winkelstraat én synoniem voor ongekende luxe. Wie hier gaat winkelen heeft meer nodig dan alleen wat cash. Vrijwel elk groot merk heeft een vestiging aan deze dure winkelstraat en bij sommige winkels kan zelfs alleen op afspraak geshopt worden. Om de sfeer van deze chique buurt te proeven, hoeft de portemonnee niet per se getrokken te worden. Etalages kijken geeft ook een aardige indruk.

Website Rodeo Drive: http://www.rodeodrive-bh.com/index4.html

Website LA City Tours: http://www.lacitytours.com

Website StarLine Tours: http://www.starlinetours.com/

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com