Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

De vibe van Venice Beach

Er ís een zandstrand van ongeveer vijf kilometer lang, maar dat is zelden de reden dat mensen naar Venice Beach komen. Dit strand is vooral bekend om de bonte mix aan opvallende mensen, straatartiesten en California beachboys. Mensen kijken is waar het hier om draait.

Venice Beach hoort bij het stadsdeel Venice, gelegen tussen Santa Monica Boulevard en Marina del Rey. Het gebied dankt zijn naam aan de vele kanalen die hier in 1905 gegraven zijn om er een woongebied van te maken. In de jaren twintig werd een groot aantal kanalen dichtgegooid om straten aan te leggen voor de paardenkoetsen. Gelukkig is er een aantal bewaard gebleven die nu een bijzondere woonwijk achter de strandstrook vormen.

Excentrieke boardwalk

Venice Beach Los Angeles

Op de Ocean Front Walk, de boardwalk van Venice Beach, is het altijd druk. Talloze straatartiesten vermaken hier het publiek. Ze variëren van muzikanten en zangers tot acrobaten en goochelaars. Spieren worden opgepompt aan Muscle Beach, de plaats waar bodybuilders en fitnessfanaten aan hun lichaam werken op de toestellen die hier staan. Of ze dit daadwerkelijk doen om fitter te worden of omdat ze vooral graag hun lichaam showen aan het altijd aanwezige publiek, is natuurlijk de vraag.

California dreaming

Sporten is hier sowieso een populaire bezigheid. Aan en op het strand liggen volleybal- en basketbalvelden. Het lange fietspad dat van Venice Beach naar Santa Monica loopt is populair onder zowel skaters als fietsers. Rolschaatsen en fietsen kunnen gehuurd worden op diverse plekken aan de boardwalk. Skaten langs het strand onder de palmbomen terwijl de zon onder gaat: dat is Californië op en top.

Alternatieve souvenirs

Voor leuke, ietwat alternatieve, souvenirs is Venice Beach een prima plek om te shoppen. Aan de boardwalk zitten tientallen winkeltjes met kleding en sieraden. Een tatoeage is hier trouwens ook snel gezet. Voor nog meer aanbod is Abbot Kinney Boulevard een aanrader: deze straat loopt schuin door de wijk Venice en heeft een fijne mix van boetiekjes, restaurants en hippe bars.

Website: www.venicebeach.com

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com