Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Sterrenjagen op de Walk of Fame

De Walk of Fame is het bekendste en drukst bezochte stuk van de uitgestrekte Hollywood Boulevard. Beide kanten van de straat worden hier over een lengte van twee kilometer gemarkeerd door de iconische roze sterren met een gouden randje. Duizenden beroemdheden zijn hier op deze manier vereeuwigd en nog steeds komen er maandelijks nieuwe bij.

De Walk of Fame is ontstaan in 1958 en werd bedacht door E.M. Stuart, de vicepresident van Hollywoods Kamer van Koophandel. Met de Walk of Fame wilde Stuart een eerbetoon geven aan de glorie en glamour van de naam Hollywood.

De Walk begint bij de kruising van Hollywood Boulevard met La Brea en loopt helemaal door tot Gower Street. Beide kanten van de boulevard zijn ingelegd met sterren. Ook Vine Street, een zijstraat van Hollywood Boulevard, is bezaaid met sterren. Wie ze allemaal wil zien, heeft een wandeling van ongeveer vijf en een halve kilometer voor de boeg.

Ontbrekende sterren

Walk of fame Los Angeles

Toch ontbreken er nog aardig wat grote namen op de Walk of Fame. Een ster krijgt dan ook niet zomaar een ster. Ieder jaar kan er, met toestemming van de betreffende beroemdheid, een nominatie ingediend worden voor een plekje op de Walk of Fame. Van de ongeveer 300 nominaties die elk jaar binnenkomen, worden er gemiddeld 24 toegekend. Maar zo’n ster is allerminst goedkoop: er is een sponsor voor nodig van 30.000 dollar. Is een celebrity eenmaal genomineerd, dan moet hij binnen vijf jaar een datum kiezen voor de ceremonie die hoort bij het leggen van de tegel. Doet hij dit niet, dan vervalt de nominatie. Naar verluidt zijn er een hoop beroemdheden die al jaren geleden genomineerd zijn, maar nog altijd geen datum geprikt hebben.

Sterren voor het oprapen

Veel bezoekers hopen natuurlijk een celebrity tegen het lijf te lopen. Zo’n ceremonie is daarvoor het aangewezen tijdstip. De celeb moet namelijk aanwezig zijn op het moment dat zijn ster gelegd wordt. Data voor de ceremonies worden aangekondigd op de officiële website van de Walk of Fame. Hier kan ook een lijst gevonden worden met alle namen van beroemdheden die al een ster hebben. Dat zoekt toch net wat makkelijker.

Vijf categorieën

Sterren worden vergeven in vijf categorieën: film, televisie, muziek, theater en radio. Naast de naam van de beroemdheid krijgt elke ster een icoontje dat de categorie aangeeft. De afgelopen jaren zijn er op deze categorieën wel uitzonderingen gemaakt. Zo heeft Disneyland een eigen ster met het icoon van een gebouw en de Los Angeles Police Department een ster met een LAPD-officer badge.

Ook voor de bemanning van de Apollo XI, die als eerste voet op de maan zette, is een uitzondering gemaakt. In plaats van sterren, kregen zij alle vier hun eigen maan. Deze manen zijn te vinden op de kruising van Hollywood Boulevard met Vine Street. De astronauten kregen overigens de categorie ‘ televisie’ toegekend omdat zij beelden uitzonden vanaf de maan.

Website: www.walkoffame.com   Address: 7018 Hollywood Blvd.

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com