Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Bahrein

Stadscentrum Manama, Bahrain

Praktische info over Bahrein

Vervoer in de stad

Hoewel er lange-afstandsbussen zijn die de belangrijkste steden in Bahrein met elkaar verbinden, is er verder weinig lokaal openbaar vervoer beschikbaar. De enige manier om u te verplaatsen zonder een auto te huren, is per taxi. U moet staan op het gebruik van de meter, hoewel er toeslagen gelden voor ritten in de nachtelijke uren (tussen 22.00 en 06.00 uur) en voor het ophalen van passagiers bij het hotel of de luchthaven. Taxi's zijn eenvoudig te vinden in de hoofdstraten of bij taxistandplaatsen. Het huren van een auto is de enige praktische manier om Manama te verkenne, wat niet als voetgangervriendelijk wordt beschouwd en geen trottoirs kent.

Tijdzone

GMT+3.

Netspanning

Netspanning in Bahrein is 230 volt, behalve in Awali waar dit 110 volt is. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 999

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Id-ul-Maulid (Geboortedag Mohammed) 13 jan 3 jan
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Eid al-Fitr (Einde Ramadan) 28 jul - 30 jul 17 jul - 19 jul
Eid Al-Adha (Offerfeest) 4 okt - 6 okt 23 sept - 25 sept
Al Hijra (Islamitisch nieuwjaar) 24 okt 14 okt
Asjoera (De tiende dag) 1 nov - 2 nov 23 okt - 24 okt
Nationale feestdag 16 dec - 17 dec 16 dec - 17 dec

Klimaat

+

Manama ervaart extreme klimaatcondities; in de zomer kan de temperatuur stijgen tot wel 48°C en in de winter dalen tot 15°C De gemiddelde winter- en zomertemperaturen schommelen tussen de 17°C en 45°C. De aangenaamste tijd om Manama te bezoeken is in de herfst (oktober en november), wanneer warme temperaturen worden getemperd door een zacht briesje.

Internationale luchthaven Bahrein

www.bahrainairport.com

Vervoer naar de stad

Veel hotels beschikken over busjes om hun gasten op te halen van en weg te brengen naar de luchthaven. Er gaat ongeveer één keer per uur een bus naar het busstation in Muharraq, wat ongeveer BHD 0,2 kost.

Autoverhuur

Budget, Europcar, Hanco, Hertz, Oscar, National, Avis, Gulf, Sixt, Al Obaisi en andere bedrijven zijn werkzaam op de luchthaven van Bahrein.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten de terminal, maar zij laten buitenlanders vaak te veel betalen. Het is beter om telefonisch een taxidienst met een meter te bestellen, wat ongeveer BHD 4 kost naar de stad, een rit van 15 minuten.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere banken en geldwisseldiensten, restaurants, cafés en bars, geschenkwinkels, een postkantoor, communicatiecentra, een toeristeninformatiebalie en een ruimte om te bidden. Het taxfreewinkelcomplex van Bahrein wordt internationaal geroemd. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort en lang parkeren voor de terminal. De kassa's bij de uitgangen zijn 24 uur per dag geopend. Betalen met creditcard is niet mogelijk, u kunt alleen contant betalen. Er rijdt een gratis shuttlebus tussen de terminal en de parkeerterreinen voor lang parkeren.

Internet

Er is in de hele terminal gratis wifi beschikbaar.