Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Ontdek de vele gezichten van Broadway

De naam Broadway roept meteen beelden op van theaters en musicals. Maar het theaterdistrict is slechts een klein deel van deze 24 kilometer lange straat. Broadway doorkruist Manhattan van zuid naar noord en loopt, in tegenstelling tot het schaakbordachtige stratenplan van New York, niet recht. Volg deze iconische straat en u leert gegarandeerd New York beter kennen.

Begin in Battery Park

Broadway New York

Op het zuidelijkste puntje van Manhattan, aan de oever van de Hudson, ligt Battery Park. Een stadspark van ongeveer 8,5 hectare groot. Tijdens de kolonisatie van de Nederlanders stond hier een batterij kanonnen opgesteld. Zo komt het park dan ook aan zijn naam. Ook het negentiende-eeuwse fort Castle Clinton is een trekpleister. Maar verreweg de meeste mensen komen naar Battery Park omdat hier de boot naar het Vrijheidsbeeld én de Staten Island Ferry vertrekt. Die laatste is gratis en geeft een geweldig uitzicht op de skyline van Manhattan.

Adres: State Street and Battery Place, New York, NY 10079 Website: www.thebattery.org

Website Staten Island Ferry: http://www.siferry.com/

Wall Street: het financiële hart

Wall Street New York

Direct aan Battery Park ligt het bekendste financiële district ter wereld: Wall Street. In 1792 vestigde het hoofdkantoor van de beurs van New York zich hier (maar verhuisde pas in 1865 naar zijn huidige locatie).Sindsdien is de naam Wall Street synoniem voor het financiële district. Vanaf Wall Street is het een korte wandeling naar Ground Zero en Trinity Church. Deze kerk uit 1846 was ooit het hoogste gebouw van de stad. Tijdens de aanslagen van 11 september bleef dit gebouw vrijwel onbeschadigd en konden puinruimende brandweermannen er even uitrusten.

Website: https://nyse.nyx.com/

Klassieke wolkenkrabber met bijnaam

Broadway Flatiron New York

Op de kruising van Broadway met Fifth Avenue ligt Madison Square, een park met uitzicht op het beroemde Flatiron Building. Oorspronkelijk heette het Fuller Building, maar vanwege de strijkijzerachtige vorm werd er al snel naar verwezen als Flatiron Building.Het gebouw stamt uit 1903 en was destijds één van de eerste wolkenkrabbers ter wereld. Het was zó populair en bijzonder dat zelfs het omliggende district ernaar vernoemd is. Hoewel New York al vele wolkenkrabbers verder is, is dit klassieke exemplaar nog steeds een geliefd object voor fotografen.

Adres: 175 Fifth Avenue at East 23rd Street

Times Square en het theaterdistrict

Times Square New York Rondom Times Square ligt het theaterdistrict waar Broadway zijn naamsbekendheid aan te danken heeft. Vooral aan 42nd Street (waar ook een musical naar vernoemd is) is het aanbod groot. Kaarten voor deze shows kunnen voordelig worden gekocht onder de rode trap op Times Square. Dit grote plein werd al in de achttiende eeuw gebruikt voor reclamepanelen die de shows op Broadway moesten promoten. Tegenwoordig zijn de tientallen billboards en lichtpanelen op Times Square een attractie op zich en worden bedrijven in de buurt zelfs verplicht om neonreclames op hun gevel te plaatsen.

Adres Times Square: 1560 Broadway #800 Website: http://www.timessquare.com/

Relaxen in Central Park

Na de hectisch knipperende lichten en het drukke verkeer is Central Park een oase van rust. Dit park is 341 hectare groot. Een ideale plek om even bij te komen, te genieten van het groen of te kijken naar een optreden van een straatmuzikant. Ga wandelen, fietsen of gewoon lekker op een bankje zitten. Lekker eten kan hier ook. Restaurant The Loeb Boathouse middenin het park is het hele jaar geopend.

Park website: http://www.thecentralparkboathouse.com/

Loeb website: http://www.thecentralparkboathouse.com/

Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com