Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Sydney

De imposante Harbour Bridge bij zonsondergang, Sydney

Praktische info over Sydney

Vervoer in de stad

Sydney heeft en goed netwerk van bussen, treinen en veerboten die het verkennen van de stad en omgeving gemakkelijk maken. Het busnetwerk is de meest uitgebreide en goedkoopste vorm van vervoer, maar het kan langzaam zijn als gevolg van files. Er zijn ook verschillende Explorer-bussen voor toeristen waar u zo in en uit kunt stappen en die langs de belangrijkste bezienswaardigheden en omringende stranden rijden. De ondergrondse treinlus in het stadscentrum is de snelste manier om rond te reizen, maar veel toeristische locaties, zoals Darling Harbour, Bondi Beach en Manly, kunnen alleen worden bereikt door verder te reizen met een veerboot of bus. De beste en meest aangename manier om te reizen is met een veerboot, de hoofdterminal bevindt zich bij Circular Quay. Er is ook een monoraillus van 10-minuten van het stadscentrum naar Darling Harbour en terug, en een Metro Light Rail 'tramsysteem' tussen het centraal station en Wentworth Park in Pyrmont. Daarnaast zijn er voldoende, redelijk goedkope taxi's met een meter. Het huren van een auto voor korte bezoeken wordt niet aangeraden door hevige verkeersopstoppingen (in de spitsuren) en beperkte parkeergelegenheid in het centrum van de stad.

Tijdzone

GMT+10 (GMT+11 van de eerste zondag in oktober tot de eerste zaterdag in april).

Netspanning

Netspanning is 240/250 volt, 50Hz. De standaardstekkers hebben drie platte pinnen, maar deze verschillen van soortgelijke stekkers in andere landen, dus meestal is een adapter noodzakelijk.

Alarmnummer

Alarmnummer: 000 (112 met de mobiele telefoon)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Australiëdag 27 jan 26 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 19 apr 4 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
ANZAC-dag 25 apr 25 apr
Verjaardag van de Britse koningin 9 jun 8 jun
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec
New South Wales - Vrije dag (bank holiday) 4 aug 3 aug
New South Wales - Dag van de arbeid 6 okt 5 okt
Northern Territory - Meifeest 5 mei 4 mei
Queensland - Dag van de arbeid 6 okt 5 okt
Brisbane - Royal Queensland Show 13 aug 12 aug
Zuid-Australië - Dag van de Adelaidecup 10 maart 9 maart
Zuid-Australië - Dag van de arbeid 6 okt 5 okt
Tasmanië - Eight Hours dag 10 maart 9 maart
Victoria - Dag van de arbeid 11 maart 10 maart
Victoria - Dag van de Melbournecup 4 nov 3 nov
West-Australië - Dag van de arbeid 3 maart 2 maart
Dag van West-Australië 2 jun 1 jun
Capital Territory - Dag van Canberra 10 maart 9 maart
Capital Territory -Dag van de arbeid 6 okt 5 okt
Capital Territory - Dag van het gezin en de gemeenschap 29 sept 28 sept
West-Australië - Verjaardag van de Britse koningin 29 sept 28 sept

Klimaat

+

Het zomerseizoen (november tot maart) is de populairste tijd om Sydney te bezoeken, met temperaturen die regelmatig stijgen tot 35°C. November en maart zijn favoriet bij bezoekers die wel zon willen, maar de schroeiende hitte liever vermijden. Winterdagen kunnen regelmatig warm zijn, 21-27°C, maar zijn vaak ook vochtig en fris. Winternachten zijn over het algemeen koud.

Luchthaven Kingsford Smith (Sydney)

www.syd.com.au

Vervoer naar de stad

De Airport Rail Link is de snelste en gemakkelijkste manier om het stadscentrum en de buitenwijken te bereiken. Er rijdt om de 10 minuten een trein en de rit naar het centrum duurt 13 minuten, van waaruit er aansluitingen zijn naar alle buitenwijken. Het internationale treinstation bevindt zich recht onder de internationale terminal T1 en kan vanuit de terminal worden bereikt op het niveau van de aankomsthal; het binnenlandse treinstation bevindt zich tussen de beide binnenlandse terminals. Openbare bus 400 rijdt tussen de luchthaven en Bondi Junction. Shuttlebusbedrijven bieden rechtstreeks vervoer van en naar de luchthaven en moeten vooraf worden geboekt. Er zijn ook hotelbussen beschikbaar.

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Er zijn verschillende bewaakte taxistandplaatsen buiten bij de terminal. Hier zijn reguliere taxi's en maxi-taxi's (voor groepen) te verkrijgen. Het taxitarief naar het stadscentrum is ongeveer A$ 44 tot A$ 55, exclusief tol.

Transfer tussen terminals

De Airport Rail Link verbind de internationale terminal (T1) en de binnenlandse terminals (T2 en T3) met elkaar en de T-Bus biedt een frequente dienst tussen T1 en T2. De binnenlandse terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn vele verschillende winkels, bars en restaurants in de terminals, net als douchefaciliteiten, internetkiosken, speciale rookruimtes, mobiele telefoonverhuur en taxfreewinkels. Geldwisselfaciliteiten en pinautomaten zijn ook beschikbaar op de luchthaven. Medische faciliteiten en een bagagedepot zijn aanwezig in T1. Zakelijke diensten in terminals 1 en 2 bieden vergaderruimtes, fax en internet.

Parkeren

Zowel de binnenlandse als de internationale terminals beschikken over eenvoudig toegankelijke parkeerterreinen. De tarieven beginnen bij A$ 8 voor de eerste 30 minuten. Het goedkoopste tarief voor een hele dag parkeren is A$ 45 op parkeerterrein P3. Er zijn kortingen beschikbaar voor vooraf online reserveren.

Internet

Er is in de terminals wifi beschikbaar, maar dit is niet gratis.