Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Nossa Senhora do Brasil, Sao Paulo

Praktische info over Sao Paulo

Vervoer in de stad

In een enorme stad zoals São Paulo kan het verkeer vast komen te zitten, met spitsuren tussen 06.00 en 09.00 uur en 16.00 tot 20.00 uur. Autorijden in de stad wordt niet aanbevolen, aangezien parkeren net zo'n groot probleem is als de verkeersdrukte. Er zijn honderden bussen de door de stad rijden, rijdend van 05.00 tot middernacht, maar deze kunnen overvol en langzaam zijn tijdens de spitsuren. De bussen stopen niet tenzij ze worden aangeroepen en zakkenrollers zijn alom aanwezig. Het metrosysteem is doorgaans de snelste manier om rond te reizen in São Paulo. Er zijn drie hoofdlijnen: een noord-zuidlijn, een oost-westlijn en een korte centrale lijn onder de Avenida Paulista. De Avenida Paulista-lijn rijdt van 06.00 tot 22.00 uur, en de andere lijnen rijden van 05.00 uur tot middernacht. De Bilhete Único is een smartcard die het eenvoudig maakt om te betalen voor vervoer per bus, metro en trein in São Paulo. U kunt deze kopen bij metrostations en ze opladen met krediet voor het openbaar vervoer bij krantenkiosken. Taxi's zijn ruim beschikbar en absoluut cruciaal in het donker. Witte taxi's zijn te vinden bij standplaatsen nabij belangrijke locaties en centrale gebieden. Radiotaxi's hebben een betere reputatie en genieten de voorkeur van toeristen, maar zijn duurder en moeten telefonisch besteld worden. São Paulo is groot en uitgebreid. U kunt niet overal naartoe lopen, maar de verschillende wijken zijn op zichzelf eenvoudig te voet te verkennen en zijn overdag doorgaans veilig.

Tijdzone

GMT-2 (GMT-3 tussen de derde zondag in oktober tot de derde zondag in februari).

Netspanning

Het voltage in Brazilië loopt zeer uiteen, soms zelfs in één en dezelfde stad. De betere hotels beschikken over 220 volt. Voor alle andere gevallen zijn transformators te koop in elektronicazaken. In de stopcontacten passen doorgaans diverse soorten stekkers, waarbij de drie-pinsstekkers standaard zijn in nieuwe gebouwen en locaties.

Alarmnummer

Alarmnummers: 190 (politie), 192 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Carnaval / Mardi Gras 3 maart - 5 maart 16 feb - 18 feb
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tiradentesdag 21 apr 21 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 4 jun
Onafhankelijkheidsdag 7 sept 7 sept
Heilige vrouwe Aparecida 12 okt 12 okt
Allerzielen 2 nov 2 nov
Uitroeping van de republiek 15 nov 15 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Het klimaat in São Paulo is niet zo aangenaam als in andere Braziliaanse steden, maar het is warm en zonnig genoeg in vergelijking met andere werelddelen. Het weer is het hele jaar door warm, met de laagste temperaturen rond de 12°C in juli en de hoogste temperaturen rond de 27°C in de heetste maand, februari. In São Paulo valt ongeveer 135 cm regen per jaar, voornamelijk in de zomermaanden.

Internationale luchthaven Guarulhos

www.infraero.gov.br/index.php/us.html

Vervoer naar de stad

Er vertrekken EMTU-bussen van luchthaven GRU naar luchthaven Congonhas, Praça da Repúblicam Tietê Bus Terminal en Barra Funda, Iaim Bibi, Circuit Paulista en Brooklin Novo. Het metrostation het dichtst in de buurt van de luchthaven is Tietê. Van daaruit dient de passagier een bus te nemen om de luchthaven te bereiken. Er is een luchthavenshuttlebus die passagiers afzet bij de belangrijkste hotels.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis en Hertz.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten de terminals. Bezoekers wordt geadviseerd gebruik te maken van de vooraf betaalde taxi's. Deze zijn vaak iets duurder, maar brengen gemoedsrust.

Transfer tussen terminals

De luchthaven heeft twee terminals, die zich op korte loopafstand van elkaar bevinden.

Voorzieningen

Er zijn een aantal bars, restaurants en winkels bij de luchthaven. Daarnaast zijn er banken, geldwisselkantoren en pinautomaten. Er zijn taxfreewinkels voor de douane voor arriverende passagiers, toeristeninformatiebalies, zakelijke faciliteiten en twee congresruimtes.

Parkeren

Parkeertarieven beginnen bij BRL 10 voor het eerste uur, tot een dagtarief van BRL 33 op het officiële luchthavenparkeerterrein. Het terrein voor lang parkeren is dichtbij en wordt verbonden met de luchthaven via een gratis shuttle verlangt een dagtarief van BRL 18,75.

Internet

Er is wifi waarvoor op basis van gebruik moet worden betaald beschikbaar in beide terminals.