Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Shanghai

Shanghai-pagode bij nacht

Praktische info over Shanghai

Vervoer in de stad

Taxi's genieten de voorkeur voor het vervoer van bezoekers aan Shanghai. De Volkswagen-taxi's met een meter in primaire kleuren zijn eenvoudig te herkennen en alom aanwezig. De kleinere, oudere auto's zijn meestal goedkoper. Ze kunnen op straat worden aangeroepen of telefonisch worden besteld. Zelf autorijden in een huurauto is geen goede optie in de volle wirwar aan straten, want het kan verwarrend en frustrerend zijn en het verkeer is altijd druk. Om langere afstanden af te leggen is de metro van Shanghai, die slechts een paar cent per rit kost, de perfecte oplossing, hij dekt namelijk het hele centrum van de stad. Het netwerk wordt nog steeds uitgebreid. Anderzijds zijn openbare bussen gebruikelijk en uitermate goedkoop, maar erg oncomfortabel en onhandig; ze zijn heet, overvol, onbetrouwbaar en wemelen van de zakkenrollers. Veel bezoekers kiezen ervoor om zich bij de geschatte zeven miljoen fietsers in de stad te voegen en fietsen te huren bij hun hotel of een van de vele verhuurbedrijven in de stad. Shanghai is ook een goede stad om te voet te verkennen en soms kunt u zich het beste verplaatsen in de stad door gewoon te gaan lopen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er zijn diverse soorten stekkers in omloop maar de meest gebruikelijke zijn de stekkers met twee platte pinnen of de ronde stekkers met drie platte pinnen. Meestal is een adapter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 120 (ambulance - Beijing)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan - 3 jan
Lentefeest 31 jan - 6 feb 19 feb - 25 feb
Qing Ming (Gravenfeest) 5 apr - 7 apr 4 apr - 6 apr
Drakenbootfestival 31 mei - 2 jun 20 jun - 29 jun
Midherfstfeest 6 sept - 8 sep 26 sept - 28 sept
Stichting van de Volksrepubliek China 1 okt - 3 okt 1 okt - 3 okt
Meifeest 1 mei - 3 mei 1 mei - 3 mei

Klimaat

+

Shanghai heeft een vochtig, subtropisch klimaat en kent vier duidelijke seizoenen. De temperatuurverschillen tussen het heetste deel van de zomer en hartje winter zijn extreem. In de zomer kan de temperatuur stijgen tot 32ºC, met als heetste maanden juli en augustus, met ongeveer 80 procent luchtvochtigheid. De meeste regen valt in deze periode, maar Shanghai is een regenachtige stad, als gevolg van de locatie op een zeearm, en het regent ongeveer een derde van het jaar. Ondanks de hitte en de grote kans op regen is de zomer nog steeds een populaire tijd voor toeristen om een bezoek te brengen aan Shanghai. In de winter kunnen de temperaturen tot onder het vriespunt dalen en zijn de omstandigheden vaak grijs en grauw, hoewel er geen sneeuw valt. De lente (maart tot juni) is misschien wel de beste tijd om naar Shanghai te reizen, met meer gematigde omstandigheden dan in de zomer, hoewel het weer veranderlijk kan zijn in deze tijd van het jaar. De herfst (september tot november) is meestal ook gematigd, met zonnig, droog weer, hoewel er zo nu en dan een tyfoon kan optreden in september en oktober. Tyfonen en cyclonen kunnen aanzienlijke schade aanrichten in de stad en het is de moeite waard om stormwaarschuwingen te raadplegen voor u gaat reizen. Al met al zijn de lente en herfst de beste periodes om Shanghai te bezoeken.

Internationale luchthaven Shanghai Hongqiao

en.shairport.com/

Vervoer naar de stad

Openbare bussen bedienen de luchthaven, met verbinding naar het Volksplein en de belangrijkste treinstations. De bussen vertrekken om de 15 minuten van 06.00 tot rond 23.00 uur. Lijn 2 en lijn 4 van de Shanghai Metro verbinden de luchthaven met de stad. De grotere hotels bieden shuttlebusdiensten van en naar de luchthaven.

Autoverhuur

Er zijn autoverhuurbedrijven aanwezig.

Luchthaventaxi's

Buiten de luchthaven zijn taxi's beschikbaar, maar het vinden van de juiste kan verwarrend zijn zonder hulp. Taxichauffeurs spreken meestal geen Engels. Het is dus handig om uw bestemming aan te kunnen wijzen op een kaart of het in het Chinees op schrift te hebben. Het taxitarief van de luchthaven naar het Volksplein is ongeveer RMB 60.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbonden door gratis shuttlebussen en metrolijnen 2 en 10.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten, geldwisselfaciliteiten en taxfreewinkels. Daarnaast zijn er verschillende eetgelegenheden, bars, een informatiebalie en een zakencentrum. Roken is op de gehele luchthaven verboden, maar er is een rookruimte. Als u écht wilt winkelen, is er net buiten de luchthaven een winkelcentrum.

Parkeren

Er is parkeergelegenheid, wat RMB 7-10 per uur kost.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de restaurants en VIP-lounges.