Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Hongkong

De verlichte skyline van Hongkong

Vliegtickets naar Hongkong

Stad vol mooie contrasten

Geniet van de wereldberoemde skyline. Boek vliegtickets naar Hongkong en ontdek de mooiste contrasten. Wolkenkrabbers staan naast tempels en groene heuvels gaan samen met tjokvolle marktjes en winkels. Of stap in een bootje en vaar langs de haven en de eilanden die bij de stad horen. Vanaf The Peak heeft u een spectaculair uitzicht. En wilt u even buiten de stad kijken? Reis dan af naar Disneyland. Het is duidelijk… in en om Hongkong verveelt u zich nooit.

Het Hollywood van het Oosten

In Hongkong vindt u de Aziatische versie van de Walk of Fame - Avenue of Stars - en geniet u van (luxe) winkelen. Hongkong is een waar winkelparadijs en met de metro komt u overal. Harbour City is het grootste winkelcentrum en op de Temple Street Night Market kunt u koopjes scoren. Hongkong is de ideale bestemming voor een stedentrip of het startpunt voor een langere vakantie in China. Laat u verrassen: boek snel een vliegticket naar Hongkong!

De Aziatische tempels van Hongkong

De Aziatische tempels in de stad zijn prachtig. Er zijn er zoveel dat u zelfs een speciale tour zou kunnen samenstellen. Vergeet in ieder geval niet om de taoïstische Wong Tai Sin Tempel en de Man Mo Tempel te bezoeken. De Man Mo Tempel is een bijzondere plek voor boeddhisten en taoïsten. Hier zijn veel waarzeggers te vinden. Zij hebben een stuk bamboe waarin stokjes zitten met nummers. Het stokje dat er als eerste uitvalt, bepaalt uw toekomst.

Vliegtickets naar Hongkong voor een unieke stedentrip

Een goedkoop vliegticket naar Hongkong boeken? Bij KLM begint uw vakantie al aan boord. De vlucht vliegt voorbij met uw eigen entertainmentset op intercontinentale vluchten: gratis films, games en muziek. Geniet ondertussen van snacks of een smakelijk diner en lekkere drankjes. Met de leuke en handige extra services (soms tegen betaling van een toeslag) komt China snel dichterbij.

+Lees meer

 

De hoogtepunten van Hongkong

 

Des te meer redenen om Hongkong te bezoeken

 

Praktische info over Hongkong

Internationale luchthaven Hongkong

Lees alles over de luchthaven

Vervoer in de stad

Vervoer in Hongkong

 

Visa en gezondheid

Visa en gezondheidsinformatie

Valuta

De munteenheid is de Hongkong dollar (HKD). Eén dollar is 100 cent. De grotere banken zijn geopend van 9.00 tot 16.30 uur van maandag tot vrijdag, en van 9.00 tot 12.30 uur op zaterdag. Banken en wisselkantoren rekenen provisiekosten, net als hotels waar geld kan worden gewisseld. Alle gangbare creditcards worden algemeen geaccepteerd en overal zijn geldautomaten.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Britse drie-pinsstekker.

 

Hongkong: similar destinations