Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Manilla

Blauwe lagune, Coron, Filippijnen

Praktische info over Manilla

Vervoer in de stad

De wegen in Manila staan bekend om de hevige smog en files, vooral in de spitsuren. Het openbaar vervoer is goedkoop en overvloedig, met name het verhoogde lightrail-systeem (LRT) en de Metrostar die het fileprobleem enigszins heeft verlicht. Maar het openbaar vervoer in de Fillipijnen kan ook gevaarlijk zijn en reizigers dienen op hun hoede te zijn. Het verhoogde lightrail-systeem, reizen boven de chaos, is een goede optie, want het is snel, schoon en efficiënt, hoewel het erg druk is de avondspits. Er zijn verschillende busbedrijven die de stad uitvoerig bedienen; daarnaast zijn er lokale jeepneys (felgekleurde verlengde jeeps) die overal kunnen worden aangeroepen. Bussen en jeepneys zijn de goedkoopste vorm van vervoer voor gebieden waar de LRT niet komt. Taxi's zijn ook goedkoop en handig, maar spreek altijd voor vertrek een prijs af. Er zijn ook calesas(paardenkoetsen) die door toeristen worden gebruikt voor korte ritjes, en er zijn fietstaxi's met drie wielen te huur.

Tijdzone

GMT+8.

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 60Hz. Er wordt gebruik gemaakt van opzetstukken met twee platte pinnen en ronde stekkers met twee pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummer: 117 (politie) of 112/911 met een mobiele telefoon.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Dag van de moed 9 apr 9 apr
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Onafhankelijkheidsdag 12 jun 12 jun
Dag van de helden 25 aug 25 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Bonifaciusdag 30 nov 30 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Rizal dag 30 dec 30 dec
Oud en nieuw 31 dec 31 dec

Klimaat

+

Manila heeft het hele jaar door heet, vochtig weer en de ligging van de stad dichtbij de evenaar zorgt ervoor dat het temperatuurbereik klein is en zelden onder 20°C daalt of boven 38°C stijgt. Het is tussen november en februari iets koeler en de heetste maand is mei, wanneer de temperatuur gemiddeld 28°C is. Het regenseizoen ligt tussen juni en oktober, hoewel enige neerslag het hele jaar door mogelijk is. De droogste periode ligt tussen december en mei. In het regenseizoen valt de regen vaak in korte, hevige stortbuien en daar tussenin is er nog voldoende zonneschijn. Tussen juni en september kunnen tyfonen de stad overvallen en deze stormen veroorzaken soms overstromingen. Het hete weer en de luchtvochtigheid worden het grootste deel van het jaar aangenaam getemperd door zeebriesjes. Manila heeft erge last van luchtvervuiling en smog is zeer gebruikelijk. De populairste tijd om Manila te bezoeken is tussen januari en mei, als het er het droogst is, maar het is in principe een reisbestemming voor het hele jaar.

Internationale luchthaven Ninoy Aquino

www.manila-airport.net

Vervoer naar de stad

Het Metro-Rail Transit-station bij Baclaran bevindt zich 5 km van de luchthaven en treinen rijden regelmatig tussen 05.00 en 22.00 uur. Daarnaast is er een luchthavenshuttle die tussen terminal 3 en het station rijdt en PHP 20 kost. Er is een luchthavenbusdienst die ongeveer om de 15 minuten naar het centrum van de stad rijdt en ongeveer PHP 50 kost. Er is ook een stadsbusdienst die buiten de aankomsthallen van terminal 1 en 2 vertrekt.

Autoverhuur

U kunt een auto huren bij de balies van Europcar, Avis, Hertz en National bij de luchthaven.

Luchthaventaxi's

Gele taxi's vertrekken vanaf de standplaatsen buiten elke terminal. Ze rekenen voorrijkosten van PHP 70, plus een toeslag van PHP 4 per 250 m. Coupontaxi's, met balies in de terminals, rekenen een vast tarief naar bepaalde bestemmingen en zijn vaak goedkoper.

Transfer tussen terminals

Er is een gratis luchthavenshuttlebus tussen de terminals, voor passagiers met een aansluitende vlucht; in andere gevallen moeten reizigers betalen voor het gebruik van de HMG-shuttlebus.

Voorzieningen

Passagiersdiensten op de luchthaven zijn onder andere winkels, restaurants en bars, pinautomaten, banken met geldwisselfaciliteiten, bagagebewaring en postdiensten. De luchthaven kan heet en oncomfortabel zijn, maar de Manila Lounge biedt douches, schone toiletten, drankjes, tijdschriften en kranten voor slechts US$ 11.

Parkeren

Parkeren op de internationale luchthaven Ninoy Aquino kost overdag PHP 35 en 's nachts PHP 50.

Internet

Er is wifi beschikbaar in de VIP-lounges in terminals 1 en 2.