Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Parijs

Notre-Dame van Parijs, Parijs

Praktische info over Parijs

Vervoer in de stad

Parijs heeft een uitstekend openbaar vervoersysteem, verdeeld in vijf zones uitstralend vanaf het centrum. De prijs van de kaartjes is afhankelijk van het vereiste aantal zones. Het openbaar vervoer bestaat uit bussen, een ondergrondse metro en sneltreinen (RER). Er zijn ook taxi's beschikbaar. De eenvoudigste manier om rond te reizen is met de metro; deze is over het algemeen op alle tijdstippen veilig. Het is mogelijk om over te stappen van de metro op de RER-treinen, zonder extra kosten. Het bussysteem is ook uitgebreid, maar is langzamer, minder frequent en kan het beste worden gebruikt voor bestemmingen waar de metro niet komt. Er is een nachtbusdienst, Noctambus, die tussen 01.00 en 05.30 uur rijdt in de binnenstad. Taxi's zijn ruim beschikbaar en kunnen worden aangeroepen of men kan instappen een taxistandplaats. Vélib'-huurfietsen zijn ook populair voor het verkennen van de stad; huur een fiets bij een van de 1450 stations en zet hem bij een ander station weer terug (vanaf € 1 per uur).

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in april en de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Fête de la Victoire (Bevrijdingsdag) 8 mei 8 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Quatorze Juillet (Bestorming van de Bastille) 14 jul 14 jul
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Wapenstilstand 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus (Elzas) 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Parijs heeft een gematigd klimaat, maar de stad staat bekend om onverwachte regenbuien die op alle momenten van het jaar kunnen optreden. De lente, van maart tot mei, is het droogste seizoen in Parijs. Verder is de regen redelijk gelijkmatig verdeeld over de andere seizoenen. Het is een goed idee om ongeacht het seizoen een paraplu bij u te dragen in Parijs. Regenbuien zijn gelukkig vaak net zo kort als plotseling. Sneeuw is zeldzaam, maar in de wintermaanden valt er meestal wel eene een handjevol in de stad. De zomertemperaturen zijn mild tot warm, met zo nu en dan een hittegolf, terwijl de winter zeer fris kan zijn met temperaturen rond het vriespunt. De gemiddelde temperatuur in Parijs varieert van rond 5°C in de winter tot 20°C in de zomer. Juli is de heetste maand van het jaar, hoewel augustus bijna net zo warm kan zijn, en januari is de koudste. Van november tot en met januari kan het enigszins winderig zijn, maar over het algemeen is wind geen probleem in Parijs.

Internationale luchthaven Charles de Gaulle Parijs

www.aeroportsdeparis.fr/ADP/en-GB/Passagers/Home/

Vervoer naar de stad

Er is een goede treindienst met de RER B-lijn die de luchthaven aansluit op het stadscentrum en het metrostation. Vanaf de luchthaven is de RER B toegankelijk via de halte van de luchthavenshuttle bij het treinstation bij terminal 2. De RER B-lijn rijdt van maandag tot en met vrijdag om de vijftien minuten en de rit naar het stadscentrum duurt 50 minuten en kost € 9,50. De Roissy-buslijn gaat ook naar het stadscentrum en kost € 10 voor een 50 minuten durende rit. De bus vertrekt om de 15-20 minuten tussen 07.00 en 23.00 uur. Air France runt ook bussen naar bepaalde bestemmingen in de stad. De Noctilien-nachtbus rijdt tussen 00.30 en 05.00 uur, met tarieven die afhankelijk zijn van de bestemming, maar beginnen bij € 7,60.

Autoverhuur

Alle grote autoverhuurbedrijven zijn vertegenwoordigd.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's bij de uitgang bij de bagageband in de aankomstterminals. Het taxitarief naar het stadscentrum is over het algemeen ongeveer € 50.

Transfer tussen terminals

De drie terminals zijn met elkaar verbonden door gratis shuttlebussen.

Voorzieningen

Er zijn pinautomaten, banken en geldwisselkantoren te vinden in alle terminals, alsook veel verschillende winkels, restaurants en bars. In terminal 1 is ook een kapper en een zakelijke faciliteit met vergaderruimtes, een fax en een kopieerapparaat. Er kunnen mobiele telefoons worden gehuurd bij de luchthaven.

Parkeren

Er is gelegenheid tot kort parkeren op terreinen P1, P3 en PAB, het dichtstbij terminal 1. Dit kost € 5 voor 30 minuten en loopt op tot € 39 voor 24 uur. Terreinen PCD en PEF bevinden zich nabij terminal 2 en hebben een soortgelijk tarief. Terrein PR biedt goedkopere tarieven voor lang parkeren: € 26 voor de eerste dag, € 22 per dag tot een week en € 8 per daaropvolgende dag. Het terrein is met alle terminals verbonden via een gratis shuttle.

Internet

Alle passagiers krijgen 15 minuten gratis wifi. Daarna kost het € 2,90 voor 30 minuten, € 4,50 voor een uur of € 9,90 voor 24 uur. Er zijn ook overal op de luchthaven internetkiosken aanwezig.

Luchthavens in de buurt