Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Frankfurt/Main

Römerplein, Frankfurt am Main

Praktische info over Frankfurt/Main

Vervoer in de stad

Openbaar vervoer in de stad is duur, maar efficiënt, en bestaat uit een geïntegreerd netwerk van snelle, moderne ondergrondse U-Bahn-lijnen, S-Bahn-stadstreinen, trams en bussen die van 04.00 tot 02.00 uur rijden. Tevens zijn er vanaf 01.00 uur een aantal nachtbussen. De tarieven zijn standaard en gebaseerd op een zonesysteem. De meeste kaartjes zijn een uur geldig en kunnen binnen dat tijdsbestek worden gebruikt voor een onbeperkt aantal overstappen tussen alle vormen van openbaar vervoer. Kaartjes moeten voor het instappen worden gekocht. Taxi's zijn veilig en alom beschikbaar, maar duur. Tijdens het autorijden in de stad krijgt u te maken met files gedurende het spitsuur, dure parkeerplaatsen en verwarrende systemen van wegen. Het is daarom beter om ergens te parkeren en gebruik te maken van het openbaar vervoer.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummers: 110 (politie); 112 (ambulance)

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Driekoningen 6 jan 6 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 4 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Dag van de Duitse eenheid 3 okt 3 okt
Reformatiedag 31 okt 31 okt
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Buß- und bettag (Dag van boetedoening en gebed) 19 nov 18 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Frankfurt heeft een gematigd continentaal klimaat, gekenmerkt door warme zomers met zo nu en dan een natte dag en koude winters. De temperaturen zijn niet extreem en bijn nooit extreem hoog of laag. De zomers zijn zonnig en warm, maar kunnen ook behoorlijk nat zijn, met veel regen en een soms hoge luchtvochtigheid. De winters zijn redelijk koud en kunnen zware stormen met zich meebrengen. Lichte sneeuwval mag worden verwacht en het kan winderig zijn, waardoor de gevoelstemperatuur lager ligt. De gemiddelde midwinter temperatuur (januari) is 1°C en de gemiddelde midzomer temperatuur (juli) 19°C. Hoewel de zomer zeker de beste tijd is om Frankfurt te bezoeken, is het ook de populairste tijd en kan het druk, vol en duur zijn. Buiten deze periode kunnen bezoekers aangenaam weer en voldoende zonneschijn verwachten in de lente (april en mei) en in de herfst (september en oktober).

Luchthaven Frankfurt

www.frankfurt-airport.com

Vervoer naar de stad

Er rijden vanaf luchthaven Frankfurt treinen vanaf twee stations; het langeafstandsstation bevindt zich bij de AIRail Terminal en er is een lokaal treinstation voor S-Bahn en regionale en lokale treinen vanaf terminal 1 op niveau 1. Beide treinstations zijn via bussen en de Sky Line verbonden met terminal 1. Er vertrekken regelmatig bussen naar Frankfurt en andere bestemmingen buiten terminals 1 en 2; kaartjes kunnen bij de chauffeur worden gekocht. Luchthavenshuttlebussen, waaronder de Lufhansa luchthavenshuttle en de Hahn luchthavenshuttle vertrekken vanaf terminal 1, buiten aankomsthal B.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd in beide terminals zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er staan taxi's buiten bij beide terminals en de rit van 13 km naar het centrum van de stad duurt ongeveer 20-30 minuten. Taxi's zijn voorzien van een meter en een rit naar de stad kost ongeveer € 25.

Transfer tussen terminals

De twee terminals zijn met elkaar verbonden via de Sky Line voor personenvervoer.

Voorzieningen

De luchthaven van Frankfurt is een van de best uitgeruste luchthavens ter wereld, het biedt zelfs een casino. Er zijn verschillende restaurants, winkels, bars en cafés in beide terminals en er zijn banken, geldwisselkantoren en pinautomaten in zowel de aankomst- als vertrekhal. Een zakencentrum biedt internet, fax en secretariële diensten. Andere faciliteiten zijn onder andere een kapper, een kerk en speelruimtes voor kinderen.

Parkeren

Elke terminal bij de internationale luchthaven van Frankfurt heeft zijn eigen parkeerfaciliteit; 30 minuten kosten € 2,50 en elk uur daarna kost € 4. Lang parkeren kost € 25 per dag; het vakantieparkeerterrein begint echter bij € 23.50 per dag, € 64 per week en is verbonden met de terminals via een gratis shuttlebus.

Internet

Er is de eerste 60 minuten gratis wifi, waarna 24 uur toegang kan worden gekocht voor € 4,95.