Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Warschau

De oude stad, Warschau

Praktische info over Warschau

Vervoer in de stad

Bussen en trams pendelen elke dag de straten op en neer van 05.00 tot 23.00 uur en zijn de goedkoopste manier om rond te reizen. Kaartjes zijn geldig voor alle vormen van openbaar vervoer en moeten van tevoren worden gekocht. De metrotreinen rijden om de vijf minuten heen en weer tussen de zuidelijke buitenwijken en het stadscentrum en de metro is de snelste manier om rond te reizen in Warschau. Taxi's met meter kunnen worden aangeroepen op straat of telefonische worden besteld bij een aantal verschillende bedrijven. Het beste is om voordat u instapt een prijs overeen te komen. Taxi's die telefonisch zijn besteld zijn meestal veel goedkoper. Het huren van een auto is niet nodig, behalve voor uitstapjes buiten de stad. De historische binnenstad kan het beste te voet worden verkend en het fietsenverhuursysteem biedt een andere leuke manier om de stad te verkennen.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+1 (GMT+2 van de laatste zondag in maart tot de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 220 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Eerste paasdag 20 apr 5 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Proclamatie van de grondwet 3 mei 3 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 4 jun
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
De zwarte madonna van Czestochowa 26 aug 26 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Onafhankelijkheidsdag 11 nov 11 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Warschau heeft een vochtig, continentaal klimaat, met koude, winters met sneeuw en milde tot hete zomers. Gemiddeld variëren de zomertemperaturen van 9°C tot 22°C, terwijl de wintertemperaturen schommelen tussen -4°C en 6°C. De gemiddelde temperatuur in Warschau is -3°C in januari (midwinter) en 19,3°C in juli (midzomer), hoewel de temperatuur in de zomer regelmatig tot 30°C stijgt. Juli is de natste maand, hoewel er het het hele jaar door sporadisch regen valt. Over het algemeen is de regen het hevigst in de zomer en valt er het minste regen in de winter. De lente (maart, april, mei) en herfst (september, oktober, november) zijn heerlijke seizoenen met aangename, milde temperaturen en voldoende zon, hoewel de herfst mistig kan zijn. Warschau heeft een lang toeristisch seizoen en de stad is tussen april en oktober altijd prachtig om te bezoeken. Het toeristische hoogseizoen is de zomer, met name in juli en augustus; maar de stad kan onaangenaam druk worden. Zij die geen last hebben van kou en sneeuw, zullen ontdekken dat Warschau een geweldige winterbestemming is.

Luchthaven Frederic Chopin Warschau

www.lotnisko-chopina.pl/en/passenger

Vervoer naar de stad

Gemeentebussen 175 en 188 rijden dagelijks van 04.40 tot 23.00 uur en brengt forensen van het centrum van Warschau en de rechter rivieroever. De reistijd is 30 minuten en een kaartje kost PLN 2,40. Kaartjes zijn verkrijgbaar in de 'Ruch'-kiosken en bij de toeristeninformatiebalie in de vertrekhal. Sommige hotels bieden op verzoek een shuttlebusdienst van en naar het hotel. De Polski Express-bus biedt verbindingen met de grootste Poolse steden. De bushalte bevindt zich op het niveau van de aankomsthal van terminal 2.

Autoverhuur

Avis, Budget, Hertz en National werken vanuit de luchthaven buiten de aankomsthal bij terminal 1.

Luchthaventaxi's

Er bevindt zich een taxistandplaats voor de aankomsthal.

Transfer tussen terminals

De terminals bevinden zich op loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn winkels, bars en restaurants bij de luchthaven. Overige faciliteiten zijn onder andere banken, geldwisselkantoren, pinautomaten, een postkantoor, en toeristeninformatie- en hotelreserveringskiosken. Er is ook een observatiedek. Hiervoor worden kosten gerekend en bezoekers moeten een beveiligingscontrole ondergaan.

Parkeren

P1 en P2, in de meerlaagse garage tegenover de terminals, kost PLN 8 per uur voor één tot drie uur en PLN 10 per uur voor elk daaropvolgend uur. Het tarief voor het buitenterrein voor kort parkeren, P3, begint bij PLN 6 per uur voor de eerste drie uur. Tot slot is er P4, het terrein voor lang parkeren, waar een dagelijks tarief van PLN 50 geldt, dat afneemt als u langer blijft.

Internet

Er is gratis wifi beschikbaar in de executive- en zakenlounges, die PLN 98 entree rekenen voor niet-leden.