Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Boekarest

Het Parlementspaleis, Boekarest

Praktische info over Boekarest

Vervoer in de stad

Het openbaar vervoer in Boekarest is gunstig en redelijk betrouwbaar. De metro is de beste manier om het centrum te verkennen, omdat er niet veel bus- en tramroutes door de centrale zone gaan, met uitzondering van enkele expresbussen over de hoofdwegen. Deze bussen zijn de snelste manier om buitenliggende gebieden te bereiken en ze kosten ongeveer het dubbele van het standaard bustarief. De metro is snel en ondanks enkele slecht aangegeven stations eenvoudiger te begrijpen dan het bussysteem. Bussen, trolleybussen en trams zijn goed geïntegreerd en kaartjes zijn geldig op alle drie de netwerken, maar ze zitten vaak vol en zakkenrollers zijn een groot probleem. Er zijn ook privébusjes die langs de hoofdwegen rijden en overal langs de route kunnen worden aangeroepen. Taxi's in Boekarest zijn redelijk, maar buitenlanders wordt vaak te veel berekend. Hotels of restaurants weten wat het tarief ongeveer bedraagt, zodat u hierover kunt onderhandelen en een vaste prijs overeen kunt komen voordat u instapt. Autoverhuur is gericht op zakelijke bezoekers en is redelijk duur. Automobilisten moet 21 jaar of ouder zijn en beschikken over een paspoort, een internationaal verzekeringsbewijs, een internationaal rijbewijs en een geldig rijbewijs. Autorijden in Boekarest kan angstaanjagend zijn, omdat lokale automobilisten onvoorspelbaar zijn en de bewegwijzering niet goed is.

Tijdzone

De lokale tijd is GMT+2 (GMT+3 van de laatste zondag in maart tot de laatste zaterdag in september).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Er wordt gebruik gemaakt van de Europese twee-pinsstekker.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112.

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaar 1 jan 1 jan
Orthodox pasen 20 apr - 21 apr 12 apr - 13 apr
Dag van de arbeid 1 mei 1 mei
Rusaliile (Orthodox pinksteren) 8 jun - 9 jun 31 mei - 1 jun
Sfanta Maria (Maria tenhemelopneming) 15 aug 15 aug
Sint Andrei 30 nov 30 nov
Dag van de vereniging 1 dec 1 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Een continentaal klimaat zorgt ervoor dat Boekarest hete, droge zomers kent en koude winters, wanneer de temperaturen vaak ver onder het vriespunt zakken. De stad ligt op de Roemeense vlakte, wat koude winterwinden met zich meebrengt. De temperaturen zijn in de zomer meestal aangenaam warm met zo nu en dan een hittegolf en de luchtvochtigheid is laag, hoewel er van tijd tot tijd regenstormen optreden. De meest regenachtige seizoenen in Boekarest zijn de lente en de herfst.

Internationale luchthaven Henri Coandă

www.otp-airport.ro

Vervoer naar de stad

Een expresbusdienst, 783, vertrekt om de 15 minuten naar het stadscentrum; de rit duurt ongeveer 40 minuten. Taxi's en busjes van Sky Services zijn ook 24 uur per dag beschikbaar om passagiers naar Boekarest of andere regio's in het land te brengen. Passagiers moeten taxi's die de prijzen niet zichtbaar weergeven en die geen meters hebben vermijden.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Budget, Europcar en Hertz.

Luchthaventaxi's

Boekarest heeft twee soorten taxi's. Kleinere taxi's kosten 1,5L per km en de grotere taxi's rekenen 3,3L per km. Het tarief vanaf de luchthaven naar het centrum van de stad is normaal gesproken tussen de 60 en 80L, afhankelijk van het tijdstip op de dag en de verkeersdrukte. De reis tussen de luchthaven en Boekarest kan bij druk verkeer wel een uur duren. Bezoekers wordt aangeraden alleen gebruik te maken van officiële taxi's met werkende meters waarop de prijzen worden getoond.

Transfer tussen terminals

De twee terminalgebouwen zijn met elkaar verbonden via een wandelgang; een loopafstand van vijf minuten.

Voorzieningen

Er zijn banken, bars en restaurants bij de luchthaven. Overige faciliteiten zijn een geldwisselkantoor, een bagagedepot, een kapsalon, zakelijke faciliteiten (fax en internet), taxfreewinkels en een postkantoor. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen die een rolstoel gebruiken of andere speciale behoeften hebben dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Er is gelegenheid voor kort en lang parkeren.

Internet

Er zijn wifi en internetterminals beschikbaar.