Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Zurich

Kasteel Aarburg nabij Zürich

Praktische info over Zurich

Vervoer in de stad

Zürich is eenvoudig te navigeren; een modern, gebruikersvriendelijk netwerk van trams en bussen rijdt dagelijks door de stad van 05.30 uur tot middernacht. Het vervoer werkt volgens een zonesysteem en kaartjes zijn een uur geldig. Kaartjes zijn overdraagbaar, maar moeten voor het instappen worden gekocht en onmiddellijk gevalideerd worden. Ze zijn ook geldig op sommige boten en in lokale stadstreinen. De meest handige vervoerspas is de Tageskarte (eendagskaart) die 24 uur lang reizen met alle bussen en trams mogelijk maakt. Nachtbussen vertrekken o vrijdag en zaterdag elk uur van 01.00 tot 03.00 uur vanaf Bellevue. Reizen met de taxi is duur, zelfs volgens Zwitserse normen, maar taxi's zijn veilig en handig en kunnen op straat worden aangeroepen. Ze zijn te vinden bij taxistandplaatsen of kunnen telefonisch worden besteld. Autorijden wordt niet aanbevolen vanwege verkeersopstoppingen en dure en beperkte parkeergelegenheid. Van mei tot oktober kunnen gratis fietsen worden geleend bij verschillende stations, hoewel men een ID-kaart en een geringe borg moet achterlaten.

Tijdzone

GMT+1 (GMT+2 tussen maart en oktober).

Netspanning

Netspanning in Zwitserland is 220 volt AC, 50Hz. Stekkers zijn rechthoekig, met drie ronde pinnen, maar twee-pinsstekkers passen ook in het stopcontact.

Alarmnummer

Alarmnummer: 112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Sint Berchtold 2 jan 2 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 1 mei 1 mei
Hemelvaartsdag 29 mei 14 mei
Tweede pinksterdag 9 jun 25 mei
Sacramentsdag, Corpus Christi 19 jun 7 jun
Sint Petrus en Paulus 29 jun 29 jun
Nationale feestdag in Zwitserland 1 aug 1 aug
Maria tenhemelopneming 15 aug 15 aug
Allerheiligen 1 nov 1 nov
Maria onbevlekte ontvangenis 8 dec 8 dec
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Sint Stefanus 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Zürich heeft een continentaal klimaat en de temperatuur wordt beïnvloed door winden vanaf de Atlantische Oceaan. De winters zijn koud, terwijl de zomers meestal heet en zonnig zijn. In januari varieert de temperatuur van -10°C tot 5°C en in juli ligt de temperatuur tussen 15°C en 30°C. De natste tijd van het jaar is tussen juni en augustus.

Luchthaven Zürich

www.zurich-airport.com

Vervoer naar de stad

Swiss Rail (SBB) biedt snel en efficiënt vervoer naar het stadscentrum. Het station bevindt zich onder de aankomsthal en er vertrekken om de 10 minuten treinen naar Zürich en andere bestemmingen. De reistijd is tien minuten en de tarieven worden bepaald aan de hand van het soort pas en het aantal stadszones dat wordt doorkruist. De Glattalbahn-tramlijn gaat naar andere nabijgelegen steden en naar de buitenwijken van Zürich. Hotelshuttlebussen en verschillende openbare busdiensten rijden langs verschillende routes.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Europcar, Sixt en Hertz.

Luchthaventaxi's

Er zijn buiten aankomsthal 1 en 2 taxi's met een meter beschikbaar. De 15 minuten durende taxirit naar Zürich kost ongeveer CHF 60.

Voorzieningen

Faciliteiten zijn onder andere banken, geldwisselkantoren, bars en restaurants, postdiensten, winkels (waaronder taxfree), zakelijke faciliteiten en een crèche. De faciliteiten voor gehandicapten zijn uitstekend.

Parkeren

Er zijn uitgebreide parkeerfaciliteiten bij de internationale luchthaven van Zürich. Parkeren op P1, P2 en P3 in de meerlaagse parkeergarage, die is verbonden met de terminal, kost het eerste uur CHF 2 per 15 minuten en CHF 3 voor elk daaropvolgend uur. P6 is verbonden met de terminal via een gratis shuttledienst en is aanzienlijk goedkoper voor passagiers die hun voertuig vier dagen of langer willen parkeren. Er bevinden zich ophaal- en afzetzones langs de toegangsweg voor de aankomst- en vertrekhallen, maar dit kost bestuurders CHF 2 per 15 minuten.

Internet

Serviceproviders zoals Swisscom, Sunrise, Monzoon en Init Seven bieden wifi waarbij op basis van gebruik moet worden betaald bij hotspots in de luchthaven. Er is gratis toegang tot luchthavengerelateerde sites en ook dienstregelingen voor bus, tram en trein worden weergegeven. Passagiers kunnen ook gebruik maken van openbare computers.