Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Birmingham

Gas Street Basin, Birmingham

Praktische info over Birmingham

Vervoer in de stad

De beste manier om Birmingham te verkennen is te voet, aangezien het grootste deel van het stadscentrum alleen toegankelijk is voor voetgangers en de kanalen die opgeknapt zijn en aantrekkelijke wandelroutes vormen. Busvervoer is de populairste vorm van vervoer in Birmingham en de West Midlands. Er is geen centraal busstation, maar er is op bijna elke straathoek wel een bushalte. Travel West Midlands is de belangrijkste operator. Een enkele reis kost tussen de £ 0,80 en £ 1,10, en een kortingsdagkaart, voor een dag lang onbeperkt reizen, kost £ 3. U moet bij het betreden van de bus gepast betalen, want de chauffeur geeft geen wisselgeld terug. Zwarte taxi's kunnen op straat worden aangeroepen of zijn te vinden bij de vele taxistandplaatsen in het centrum van de stad. De belangrijkste vindt u bij station New Street, in Stephenson Street en bij busstation Digbeth. De treinstations van New Street en Moor Street bieden treinverbindingen met bestemmingen in heel het Verenigd Koninkrijk. Voor busvervoer naar andere belangrijke plaatsen en steden is National Express een goede optie.

Tijdzone

GMT (GMT+1 tussen de laatste zondag in maart en de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 5 mei 4 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 26 mei 25 mei
Nationale vrije dag (zomer) 25 aug 31 aug
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Het weer in Birmingham is typisch Engels, misschien iets gematigder dan aan de kust. Regen valt het hele jaar door, maar is heviger in de winter. De gemiddelde maximale temperatuur is in de zomer (juli) rond de 20°C en in de winter (januari) rond de 4°C. Als gevolg van de landinwaartse ligging valt er in de winter wel eens sneeuw in het stadscentrum, maar de frequentie daarvan is de afgelopen jaren afgenomen. Zo nu en dan zijn er tornado's; de laatste in juli 2005.

Internationale luchthaven Birmingham

www.bhx.com

Vervoer naar de stad

Bussen naar het stadscentrum en de gebieden daar omheen vertrekken bij het busstation tegenover de luchthaven. Bus 900 reist naar het stadscentrum vanaf halte K. Treinen rijden overdag van de internationale luchthaven van Birmingham naar station New Street in Birmingham en omgekeerd, maar rijden 's avonds en in het weekend minder vaak.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz en National. Alle autoverhuurbalies bevinden zich in de Millennium Link Building, op korte loopafstand vanaf zowel terminal 1 als 2.

Luchthaventaxi's

Taxi's zijn buiten bij de passagiersterminals beschikbaar en kosten ongeveer £ 18 voor een ritje naar de stad.

Transfer tussen terminals

De twee terminals bevinden zich op korte loopafstand van elkaar.

Voorzieningen

Er zijn banken, geldwisselkantoren, winkels, restaurants, zakenlounges, verschoonruimtes voor baby's en een toeristeninformatiebalie op de luchthaven. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij.

Parkeren

Het haal-en-breng-gebied van de luchthaven bevindt zich naast de vertrekhal en kost £ 1 per tien minuten. Parkeergarages 1, 2 en 3 zijn het meest geschikt voor kort en middellang parkeren. Ze bevinden zich naast het terminalgebouw en kosten £ 3,70 per uur of £ 27 per dag. De parkeergarages voor lang parkeren bevinden zich naast de tweede rotonde aan Airport Way; op tien minuten lopen van de terminal. Er rijden regelmatig shuttlebussen tussen de parkeerterreinen voor lang parkeren en de terminal. Lang parkeren is de eerste 15 minuten gratis, £ 3,70 per uur en vervolgens £ 32,50 voor de eerste 48 uur.

Internet

Wifi internettoegang is verkrijgbaar op luchthaven Birmingham voor £ 5 per uur.