Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Manchester

Voetgangersbrug Salford Quays, Manchester

Praktische info over Manchester

Vervoer in de stad

Manchester is een gemakkelijke stad om te verkennen met een uitgebreid openbaar vervoersysteem. De trams van het Metrolink Rapid Transit-systeem zijn snel en efficiënt, terwijl de Metroshuttle City Centre-bussen gratis zijn en langs twee circulaire routes rijden, waaronder langs alle belangrijke treinstations, bushaltes en Metrolink-haltes. Reiskaarten van System One bieden verschillende mogelijkheden voor onbeperkt gebruik van het openbaar vervoer, met korting. Er zijn voldoende autoverhuurbedrijven en taxi's beschikbaar en de luchthaven van Manchester ligt slechts op een afstand van 15 minuten vanaf het centrum van de stad. Manchester heeft ook een fietspadensysteem, hoewel deze enigszins gevaarlijk en intimiderend kunnen zijn bij grote verkeersdrukte.

Tijdzone

GMT (GMT+1 van de laatste zondag in maart tot de zaterdag voor de laatste zondag in oktober).

Netspanning

Netspanning is 230 volt, 50Hz. Stekkers met drie platte pinnen.

Alarmnummer

Alarmnummers: 999/112

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Goede vrijdag 18 apr 3 apr
Tweede paasdag 21 apr 6 apr
Meifeest 5 mei 4 mei
Nationale vrije dag (voorjaar) 26 mei 25 mei
Nationale vrije dag (zomer) 25 aug 31 aug
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec
Tweede kerstdag 26 dec 26 dec

Klimaat

+

Net als in de rest van het Verenigd Koninkrijk, is het klimaat van Manchester uitermate veranderlijk en onvoorspelbaar. Over het algemeen is het weer in Manchester echter mild, met zonnige zomers en koude, natte winters. Sneeuw komt niet vaak voor, maar op winterdagen kan het vriezen met heldere luchten. Hogedrukgebieden kunnen soms zeer hoge zomertemperaturen of zeer lage wintertemperaturen veroorzaken, maar deze gaan over het algemeen snel voorbij. De gemiddelde temperatuur in januari is ongeveer 4°C, terwijl de gemiddelde temperatuur in juli ongeveer 15°C is.

Internationale luchthaven Manchester

www.manchesterairport.co.uk

Vervoer naar de stad

Er rijden regelmatig treinen tussen de luchthaven en het spoorwegstation Manchester Piccadilly, met aansluitingen naar bestemmingen in heel het VK. Bussen rijden naar het centrum van Manchester en naar andere lokale plaatsen en steden. National Express runt tourbusdiensten naar steden in heel het VK. Alle bussen, tourbussen en treinen vertrekken vanaf The Station, het vervoersdepot van de luchthaven, dat via een overdekt voetpad verbonden is met alle terminals.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven zijn onder andere Avis, Budget, Europcar, Hertz, National en Sixt.

Luchthaventaxi's

Er zijn taxi's beschikbaar buiten alle terminals. Het tarief naar Manchester wordt bepaald door de meter, terwijl voor andere bestemmingen een vast tarief kan worden gerekend.

Transfer tussen terminals

Het Skylink-systeem verbindt terminals 1,2 en 3 met elkaar.

Voorzieningen

Er zijn restaurants, winkels en bars in alle drie de terminals. Overige faciliteiten zijn onder andere pinautomaten, geldwisselkantoren, een kapper en een bagagedepot. De faciliteiten voor gehandicapten zijn goed. Mensen met speciale behoeften dienen vooraf contact op te nemen met hun luchtvaartmaatschappij of reisbureau.

Parkeren

Kort parkeren bij de internationale luchthaven van Manchester kost £ 2,80 voor het eerste half uur, £ 5 voor een uur, £ 8,50 voor twee uur, £ 16 voor vier uur, en zo voort, tot £ 36 per dag. Lang parkeren kost £ 28 voor de eerste dag, £ 45 voor twee dagen en £ 10 voor elke daaropvolgende dag. Het is een goed idee om parkeren in het zomerhoogseizoen vooraf te boeken via de website van de luchthaven, omdat het parkeerterrein vol kan zijn.

Internet

Er is wifi beschikbaar, dat het eerste uur gratis is.