Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Navy Pier, Chicago

Praktische info over Chicago

Vervoer in de stad

Chicago beschikt over het grootste openbaar vervoersysteem van het land en rondreizen in de stad is snel en eenvoudig met een uitvoerig netwerk bestaande uit trein- en busroutes. Het treinsysteem staat bekend als de El; de meeste bezoekers gebruiken alleen de El, maar bussen rijden ook naar alle delen van de stad, inclusief de buitenwijken, zij het iets minder regelmatig. De meeste treinen rijden 24 uur per dag, met nachtdiensten die het tussen middernacht en 05.00 uur overnemen op sommige lijnen. De Metra forensentreinen verbinden de stad met de buitenste buitenwijken, waaronder Lake Michigan, Hyde Park en McCormick Place. Tijdens de zomermaanden rijdt er een gratis trolleysysteem in het centrum, dat de beste culturele attracties, winkelcentra en toeristische bestemmingen met elkaar verbindt. Taxi's zijn eenvoudig te vinden en de metertarieven zijn redelijk voor korte ritjes. Hoewel de verkeersdrukte niet zo erg is als in andere grote steden (behalve in het spitsuur), is parkeren duur en zijn parkeerplekken moeilijk te vinden.

Tijdzone

GMT-6 (GMT-5 van maart tot november).

Netspanning

120 volt, 60Hz. Over het algemeen maakt men gebruik van stekkers met twee platte pinnen, maar de drie-pinsstekkers zijn ook gangbaar. Voor Europese apparaten met dubbel voltage is een converter nodig.

Alarmnummer

Alarmnummer: 911

Visa en gezondheidsinformatie

Alles over visa en gezondheidsinformatie

Feestdagen

+
2014 2015
Nieuwjaarsdag 1 jan 1 jan
Martin Luther King-dag 20 jan 19 jan
Presidentendag 17 feb 16 feb
Herdenkingsdag 26 mei 25 mei
Onafhankelijkheidsdag 4 jul 4 jul
Dag van de arbeid 1 sept 7 sept
Dag van Columbus 13 okt 12 okt
Oorlogsveteranendag 11 nov 11 nov
Thanksgiving 27 nov 26 nov
Eerste kerstdag 25 dec 25 dec

Klimaat

+

Chicago heeft een extreem klimaat met zeer hete zomers en bitter koude winters. De ligging van de stad aan een meer tempert de temperaturen en voegt wat vochtigheid toe aan de atmosfeer. Chicago heeft duidelijke seizoenen, met een korte lente waarin de temperaturen matig zijn met nachtvorst. De zomers (van juni tot eind september) zijn heet, zonnig en vochtig, met grote kans op onweersbuien. Augustus is doorgaans de natste maand van het jaar. De herfst is een prachtig jaargetijde, wanneer de lucht fris en koel is, met blauwe luchten en zonneschijn. De winters in Chicago zijn ijzig, met vaak koude, strenge winden. Sneeuw komt vaak voor.

Internationale luchthaven O'Hare

www.ohare.com

Vervoer naar de stad

De Blue Line-treinen rijden om de paar minuten tussen de luchthaven en het centrum van Chicago. De rit duurt ongeveer 40 minuten en een kaartje kost ongeveer $ 5. Om veiligheidsredenen wordt reizigers afgeraden de Blue Line 's nachts te gebruiken. Taxistandplaatsen bevinden zich buiten de aankomsthal van elk van de luchthaventerminals. Het tarief is ongeveer $ 40 voor de 30-45 minuten durende rit van de luchthaven naar het centrum van Chicago. Er zijn twee snelbusdiensten vanaf de luchthaven, Continental en Omega, met bussen die om de 10 minuten vertrekken vanaf de terminals naar het centrum van Chicago. De Omega luchthavenshuttlebus verbindt ook O'Hare met luchthaven Midway.

Autoverhuur

Autoverhuurbedrijven die zijn vertegenwoordigd bij de luchthaven zijn onder andere Alamo, Avis, Budget, Hertz en National.

Luchthaventaxi's

Er staan buiten voldoende taxi's met een meter. Een taxirit naar het centrum van Chicago duurt ongeveer 30-45 minuten en kost ongeveer $ 40. Wees erop voorbereid dat u in het spitsuur wellicht het dubbele moet betalen.

Transfer tussen terminals

Een gratis automatisch spoorsysteem verbindt alle terminals met elkaar.

Voorzieningen

Faciliteiten op de luchthaven zijn onder andere restaurants, bars, winkels, taxfreewinkels, geldwisselkantoren, een bank en pinautomaten. De Hilton Athletic Club biedt een fitnessruimte, sauna, stoombad en massages. Laptop Lane, in terminal 1, biedt fax-, internet- en kopieerdiensten. Het nabije Hilton Hotel biedt uitgebreidere diensten. Er is een medisch centrum, een verschoonruimte voor baby's, een speelruimte en een 24-uurskapel voor allerlei geloven.

Parkeren

Parkeren bij O'Hare Chicago is verdeeld over hoofdterreinen, internationale terreinen, voordelige terreinen en valet terreinen, met een extra gratis mobiele telefoon-terrein voor halen en brengen. De tarieven variëren van ongeveer $ 2 per uur voor de hoofdterreinen, of $ 6 voor twee uur op het internationale terrein, tot $ 9 per dag op de voordelige terreinen. Er is tevens valet parking beschikbaar.

Internet

Wifi is beschikbaar op de hele luchthaven via Boingo en passagiers kunnen prepaid-kaarten kopen voor $ 6,95, waarmee ze 24 uur lang onbeperkt kunnen browsen.

Luchthavens in de buurt