Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Terug naar Plan en Boek
Heeft u een KLM-voucher (een EMD-, TCV- of TDC-document) ontvangen? Sommige vouchers kunt u gebruiken om uw volgende vliegticket en/of extra opties mee te betalen. Andere vouchers kunt u inwisselen tegen contant geld.

KLM-vouchers: TDC, TCV en EMD

Als u op KLM.com een vergoeding heeft aangevraagd of als uw reis niet volgens plan is verlopen, dan heeft u mogelijk een vergoeding ontvangen in de vorm van een KLM-voucher. Er zijn drie typen vouchers:

 • Een Travel Discount Certificate(TDC) of een Transportation Credit Voucher(TCV). Dit zijn papieren vouchers die u kunt gebruiken om een vliegticket mee te betalen. 
 • Een EMD-voucher is een elektronische voucher die u via de e-mail heeft ontvangen. Als op uw voucher staat dat deze inwisselbaar is, dat kunt u de voucher inwisselen tegen contant geld. Als op uw voucher staat dat deze niet-inwisselbaar is, dan kunt u de voucher gebruiken om een vliegticket of extra opties mee te betalen op KLM.com.
 

Uw TDC- of TCV-voucher gebruiken

Travel Discount Certificates (TDC’s) en Travel Credit Vouchers (TCV’s) kunnen worden gebruikt om vliegtickets mee te betalen bij KLM, AIR FRANCE en Delta Air Lines.

Hoe gebruikt u uw TDC- of TCV-voucher?
Bel ons ten minste 10 dagen voor vertrek om uw vlucht te boeken en stuur de originele voucher(s) per aangetekende post naar KLM in Nederland binnen 24 uur na uw boeking. Als u minder dan 10 dagen voor vertrek wilt boeken of als een van uw vluchten met AIR FRANCE is, dan kunt u de originele voucher(s) ook langsbrengen bij een KLM-ticketkantoor.

Om uw TDC- or TCV-voucher in te wisselen, kunt u contact opnemen met:


Als het te betalen bedrag hoger is dan de waarde van uw TDC- of TCV-voucher, dan dient u het resterende bedrag bij te betalen. Als het te betalen bedrag lager is dan de waarde van uw TDC- of TCV-voucher, dan ontvangt u een zogenaamde ‘EMD’-voucher voor het resterende bedrag.

TDC- en TCV-vouchers zijn geldig tot één jaar na uitgifte en kunnen niet worden ingewisseld tegen contant geld. Het is niet mogelijk om uw TDC- of TCV-voucher te gebruiken bij een online KLM-reisagent of op KLM.com.

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de TDC- en TCV-vouchers 

 

Uw EMD-voucher gebruiken

U kunt uw EMD-voucher op KLM.com als volgt gebruiken:

 • Als op uw EMD-voucher staat dat deze inwisselbaar (refundable) is, dan kunt u deze inwisselen tegen geld dat op uw bankrekening wordt gestort. Wissel uw EMD in tegen geld.
 • Als op uw EMD-voucher staat dat deze niet-inwisselbaar (non-refundable) is, dan kunt u de voucher gebruiken bij het boeken van een vlucht van KLM, Delta Air Lines of AIR FRANCE of bij het kopen van extra opties (zoals een extra comfortabele stoel) voor KLM-vluchten. Voor het eventuele resterende bedrag ontvangt u een nieuwe EMD-voucher.
  • Gebruik uw EMD-voucher om een vlucht te boeken op KLM.com
  • Gebruik uw EMD-voucher om extra opties voor KLM-vluchten te kopen via Mijn Reis als u al een vlucht heeft geboekt.
  • Neem contact op met het KLM Service Centre als het ticket of de extra opties een andere valuta hebben dan uw EMD-voucher.

 

Lees hier de Algemene Voorwaarden van de EMD-vouchers 

 
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com