Online inchecken

Find the best flight by Benefits Block

Check in waar u wilt
Makkelijk inchecken, thuis of op kantoor

Kies uw eigen stoel
Kies uw stoel online en print uw instapkaart

Bespaar tijd op de luchthaven
Vermijd wachtrijen bij de incheckbalie

Nu inchecken
 

Hoe werkt online inchecken?

Woman booking online

Log in
Vul uw ticketnummer of de boekingscode, en het vluchtnummer in.Of log in met uw e-mailadres en wachtwoord, of met uw Flying Blue-nummer en pincode.

Stap 1 – Uw gegevens
Selecteer de vluchten en eventueel de medepassagiers die u wilt inchecken.

Stap 2 – Extra opties

 • Kies uw stoel of regel een extra comfortabele stoel. En als u alleen reist, kunt u via Meet & Seat zien wie uw medepassagiers op deze KLM-vlucht zijn.
 • Bestel een à la carte-maaltijd voor internationale KLM-vluchten vanuit Amsterdam
 • Daarnaast profiteert u van een korting van 20% of meer op het overbagagetarief als u wilt inchecken.

Stap 3 – Print documenten
Druk uw instapkaart af en eventueel die van uw medereizigers. U kunt de instapkaart ook e-mailen naar iemand die de instapkaart voor u kan afdrukken, of u kunt voor het printen gebruikmaken van de selfservice incheckautomaten op de luchthaven.

Of kies voor een elektronische instapkaart
Op veel routes kunt u kiezen voor een elektronische instapkaart. Deze ontvangt u dan op uw smartphone, PDA, Blackberry of mobiele telefoon met internettoegang. In een SMS of e-mail vindt u alle vluchtgegevens en een barcode die u op de luchthaven kunt laten scannen. Lees meer over de elektronische instapkaart.

In sommige gevallen is de instapkaart niet beschikbaar. Dan moet u een incheckbevestiging printen, die u op de luchthaven voor een instapkaart kunt inwisselen.

Ruimbagage afgeven
Als u bent ingecheckt, hoeft u voor vertrek alleen nog maar uw ruimbagage af te geven bij een van de bagageafgiftepunten op de luchthaven. Op de meeste luchthavens kunt u uw bagage vanaf 2 uur voor vertrek afgeven.

Bekijk de sluitingstijden van de bagageafgiftepunten

Check-in annuleren
Eenmaal ingecheckt, kunt u dit weer ongedaan maken, bijvoorbeeld omdat u toch een latere vlucht wilt nemen. Ga naar ‘Online inchecken’ op KLM.com en klik op ‘Uw check-in annuleren’. Vul vervolgens uw ticketnummer of boekingscode in. Om een latere vlucht te boeken, kunt u bellen met KLM Telefonische Reserveringen.

Neem contact op met KLM Telefonische Reserveringen

Kan ik online inchecken?

Voor de meeste vluchten kunt u vanaf 30 uur tot 1 uur voor vertrek online inchecken.

Uitzonderingen op de inchecktijden:

 • Van en naar de Verenigde Staten: vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek
 • Naar Bombay: vanaf 8 uur tot anderhalf uur voor vertrek
 • Vanuit Ethiopië, Kenia of Soedan: vanaf 30 uur tot anderhalf uur voor vertrek
 • Alitalia en Aeromexico-vluchten: vanaf 24 uur voor vertrek
 • Vluchten van China Southern Airlines: vanaf 23,5 uur voor vertrek

Wanneer uw terugvlucht binnen 24 uur na vertrek van de heenvlucht plaatsvindt, kunt u meteen voor uw terugvlucht inchecken.

Online inchecken op KLM.com is mogelijk als uw reis begint met een vlucht die wordt uitgevoerd door KLM, AIR FRANCE, Alitalia, Aeromexico, CityJet, Delta Air Lines, Kenya Airways, Ukraine International Airlines, China Southern Airlines, China Airlines, LOT of TAROM, bij vertrek vanaf Amsterdam. (Op uw boekingsbevestiging staat door welke luchtvaartmaatschappij uw vlucht wordt uitgevoerd.)

Online inchecken is niet mogelijk voor:

 • Passagiers die assistentie hebben aangevraagd en reizen zonder reisgenoot van tenminste 15 jaar oud die in dezelfde reservering is opgenomen;
 • Passagiers die vertrekken van een luchthaven waar online inchecken niet wordt aangeboden;
 • Passagiers die per trein vanuit treinstation Brussel-Zuid of Antwerpen Centraal naar Amsterdam Schiphol reizen.

In bovenstaande gevallen vragen wij u op de luchthaven in te checken.

Bekijk de incheckmogelijkheden per luchthaven

Van en naar de Verenigde Staten

Voor vluchten van en naar de Verenigde Staten is online inchecken mogelijk vanaf 24 uur tot 1 uur voor vertrek.

Naar de Verenigde Staten
Als gevolg van douane-, veiligheids- en luchthavenvoorschriften is het op sommige luchthavens niet toegestaan voor vertrek uw eigen instapkaart af te drukken. In dat geval kunt u inchecken bij een selfservice incheckautomaat of bij de incheckbalie op de luchthaven.

Indien uw paspoort is uitgegeven door een land dat onder het Visa Waiver Programme valt, dan dient u bij voorkeur minstens 72 uur voor vertrek een ESTA-reistoestemming aan te vragen.

Wilt u online op KLM.com inchecken, dan heeft u altijd een goedgekeurde ESTA-reistoestemming nodig, tenzij u in het bezit bent van een verblijfsvergunning voor de Verenigde Staten.

Lees meer over reizen naar de Verenigde Staten

Vanuit de Verenigde Staten
Reist u vanuit de Verenigde Staten en wilt u online inchecken via KLM.com, dan wordt u doorgestuurd naar de website van Delta Air Lines. Dit betekent dat het dan niet mogelijk is om via KLM.com overbagage te regelen.

Als u echter vanuit Chicago, Houston, Miami, San Francisco of Washington DC vertrekt, kunt u wel via KLM.com inchecken – en overbagage regelen, als u dat wilt.