Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Vluchten wijzigen of annuleren

Zijn uw reisplannen gewijzigd? Dan kunt u afhankelijk van de tariefvoorwaarden van uw ticket uw boeking wijzigen of annuleren.

Vluchten wijzigen

Met elk tickettype waarbij wijzigen mogelijk is of met de optie Flexibiliteit kunt u uw reisdata, reistijden en/of bestemming wijzigen. De wijzigingsvoorwaarden voor uw tickettype vindt u in Mijn Reis en in de e-mail over uw boekingsbevestiging. Uw ticketnummer moet beginnen met 074 (KLM), 057 (AIR FRANCE) of met 006 (DELTA).

Tickets voor baby’s, tickets voor alleenreizende kinderen en tickets waarvoor u een speciale dienst heeft aangevraagd – zoals (medische) assistentie, het vervoer van een huisdier of sportuitrusting – kunt u alleen wijzigen door contact met ons op te nemen.

Om een award ticket te wijzigen kunt u contact opnemen met het Flying Blue Service Centre. Voor het wijzigen van tickets die bij een reisagent zijn geboekt, kunt u terecht bij de desbetreffende reisagent.

Online wijzigen

     1. Log in op Mijn Reis. Bent u al ingecheckt? Annuleer dan eerst het inchecken en wijzig vervolgens uw vlucht. In Mijn Reis gaat u naar uw vluchtgegevens en klikt u op Vluchten wijzigen.

     2. Zoek en selecteer alternatieve vluchtdata, vluchttijden en zelfs bestemmingen. Eventuele wijzigingskosten en prijsverschillen worden duidelijk aangegeven.

     3. Heeft u extra opties voor KLM-vluchten gereserveerd? Dan kunt u dezelfde opties ook weer voor uw nieuwe vlucht reserveren: het prijsverschil wordt dan automatisch verrekend. Wilt u deze extra opties niet opnieuw voor uw nieuwe vlucht reserveren? Of zijn deze opties niet meer beschikbaar voor uw nieuwe vlucht en/of heeft u andere opties gereserveerd? Dan kunt u de kosten van extra opties op KLM-vluchten terugvragen.

     4. Bevestig uw vluchtwijziging. U kunt zelf kiezen hoe u eventuele extra kosten voor uw vlucht en extra optie(s) wilt voldoen. Eventueel teveel betaalde kosten worden verrekend en/of vergoed in de vorm van vouchers.

Dat is alles! Wij sturen u onmiddellijk een e-mail waarin we uw nieuwe reisgegevens bevestigen. U kunt deze gegevens natuurlijk ook op ieder moment in Mijn Reis, op uw mobieltje en via de KLM App bekijken. Uw nieuwe ticket en eventuele vouchers worden in afzonderlijke e-mails naar u verzonden.  

Log in op Mijn Reis

Online vluchten wijzigen

Wijzigen per telefoon of via social media
Wij helpen u graag uw vluchtwijziging door te voeren. Via social media staan wij 24/7 voor u klaar, maar u kunt ons natuurlijk ook gewoon bellen. Als u uw vlucht door ons laat wijzigen, brengen we hiervoor wel administratiekosten in rekening. U betaalt deze kosten niet als u een volledig flexibel ticket heeft of als u Flexibiliteit heeft gekocht om uw vlucht te wijzigen.

Neem contact met ons op om uw vlucht te wijzigen

Kies voor Flexibiliteit om uw vluchten kosteloos te wijzigen

Bij het boeken van Europese vluchten via KLM.com kunt u kiezen voor de extra optie Flexibiliteit. Met Flexibiliteit kunt u uw plannen tot wel 3 maal kosteloos wijzigen!

Voor slechts EUR 14 per persoon koopt u met Flexibiliteit de vrijheid om:

 • 1 of alle vluchten in uw boeking tot wel 3 maal te wijzigen
 • Reisdata, reistijden en/of uw bestemming te wijzigen (binnen Europa)
 • Een vlucht tot 48 uur voor vertrek te wijzigen
 • Een vlucht te wijzigen zonder wijzigingskosten of administratiekosten te betalen
 • Een vlucht te wijzigen naar hetzelfde tarieftype zonder het prijsverschil tussen de 2 tickets te betalen. Als u naar een hoger tarieftype wijzigt, dient u het prijsverschil tussen de 2 tickets te betalen. Als u naar een lager tarieftype wijzigt, wordt het prijsverschil niet vergoed
 • Uw nieuwe ticketprijs kan enigszins afwijken door herberekening van de belastingen.

Flexibiliteit is alleen verkrijgbaar voor Europese vluchten die over 10 of meer dagen vertrekken, die geboekt worden via KLM.com.

Flexibiliteit gekocht?

U kunt uw vluchten nu zelf wijzigen via Mijn Reis. Maar ook wij helpen u graag uw vluchtwijziging door te voeren. We brengen hiervoor echter wel administratiekosten in rekening.

Lees de Algemene Voorwaarden van Flexibiliteit

Vluchten annuleren

In de bevestigingsmail bij uw boeking vindt u de voorwaarden voor het annuleren van uw ticket.

Om vluchten te annuleren die u rechtstreeks bij KLM heeft geboekt, kunt u gewoon online teruggave aanvragen. Let op: alle vluchten in uw boeking worden dan geannuleerd. Voor het annuleren van uw boeking brengen wij altijd administratiekosten in rekening.

Voor het annuleren van tickets die bij een reisagent zijn geboekt, kunt u terecht bij de desbetreffende reisagent.

Lees meer over het aanvragen van restitutie

Naam wijzigen

Als uw naam in uw boeking verkeerd is gespeld, neem dan zo snel mogelijk contact op met het KLM Service Centre. Als het nog mogelijk is om uw naam te corrigeren, kan dat mogelijk zijn tegen een extra toeslag.

Een naamcorrectie is niet nodig:

 • Als u meerdere voornamen heeft. Als u alleen uw eerste voornaam invulde tijdens boeken, is dat voldoende.
 • Als uw namen in een andere volgorde staan, geen spaties hebben en/of er ‘MR’, ‘MRS’ of ‘MS’ tussen staat. Zo staan uw namen in onze systemen.
 • Als alleen uw meisjesnaam getoond wordt.


Als u een Award ticket boekte, neem dan contact op met het Flying Blue Service Centre.

Als een deel van uw reis door een partnerluchtvaartmaatschappij van KLM wordt uitgevoerd, raden we aan zo snel mogelijk contact op te nemen met betreffende maatschappij. Als u boekte via een reisagent, neem dan contact met hen op. Als u boekte via een reisagent, neem dan contact met hen op.

Book a flight

Veelgestelde vragen

Neem contact
op met KLM

Via Facebook
of Twitter

24/7
Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com