Inchecken met uw mobiele telefoon

Overal en altijd inchecken voor uw vlucht kan eenvoudig met uw mobiele telefoon. En we maken het u nog gemakkelijker: voor de meeste vluchten kunt u zelfs een elektronische instapkaart op uw mobiele telefoon ontvangen.

Kan ik mobiel inchecken?

Mobiel inchecken is mogelijk:

  • met uw mobiele telefoon met internettoegang
  • voor uzelf en alle andere reizigers in uw groep
  • voor alle door KLM uitgevoerde vluchten en talloze andere vluchten


Er zijn enkele uitzonderingen voor inchecken op KLM.com voor mobiel. Deze uitzonderingen zijn dezelfde als die bij het online inchecken via de reguliere versie van KLM.com.

Lees meer over online inchecken

Zo werkt het

Mobile check-in

Stap 1 – KLM.com voor mobiel
Voer op de browser van uw mobiele telefoon www.klm.com in en ga naar ‘inchecken’. Als u een incheckbericht per sms heeft ontvangen, slaat u deze stap over en gebruikt u simpelweg de link in het sms-bericht.

Stap 2 – Inloggen
Voer de code van uw e-ticket of boeking met vluchtnummer in. Uw gegevens verschijnen op het scherm.

Stap 3 – Stoel en bagage
U ziet het toegewezen stoelnummer aan boord. Als u wilt kunt u uw stoel wijzigen of kiezen voor een stoel met meer comfort. Wilt u meer bagage meenemen, dan kunt u dit met 20% korting regelen.

Stap 4 – Instapkaart
Afhankelijk van de route, de mogelijkheden van uw telefoon en uw abonnement kunt u de instapkaart per e-mail ontvangen. Er is geen verschil in kwaliteit van de streepjescode.

  • E-mail: u ontvangt één bericht met uw incheckgegevens en een streepjescode.


Kunt u voor uw vlucht geen elektronische instapkaart ontvangen, dan kunt u uw instapkaart thuis of op de luchthaven printen.

Wat is een elektronische instapkaart?

Check in and board with your mobile phone or PDA

Een elektronische instapkaart bevat al uw vluchtgegevens en een streepjescode die bij het instappen op de luchthaven wordt gescand. U hoeft deze instapkaart dus niet te printen.

In combinatie met uw paspoort of identiteitsbewijs kunt u door alle controles op de luchthaven. Net als met een papieren instapkaart kunt u met de elektronische instapkaart van alle faciliteiten op de luchthaven gebruikmaken.

Een elektronische instapkaart vermeldt geen informatie over uw eventuele Flying Blue-lidmaatschap. Neem uw Flying Blue-kaart dus mee om van alle voordelen van uw deelnemersniveau te profiteren!

Controleer of er een elektronische instapkaart verkrijgbaar is voor uw luchthaven van vertrek

Hoe kom ik indien nodig aan een papieren instapkaart?

Mocht de batterij van uw telefoon leeg zijn of heeft u uw mobiele telefoon vergeten, dan kunt u een instapkaart printen bij een van onze selfservice automaten, bij een bagageafgiftepunt of aan een incheckbalie op de luchthaven. Dit kan tot uiterlijk 30 minuten voor vertrek.

Bekijk de incheckfaciliteiten per luchthaven van vertrek

Bagage inchecken

Voor Europese vluchten kunt u uw bagage uiterlijk 40 minuten voor vertrek inchecken bij een van de bagage afgiftepunten op de luchthaven. 

Naar Schengen-landen
Economy Class-reizigers op KLM-vluchten van Amsterdam Airport Schiphol naar ‘Schengen’-landen vertrekken tijdelijk van vertrekhal 1.

Business Class-reizigers en alle andere reizigers naar Schengen-landen kunnen inchecken en hun bagage afgeven in vertrekhal 2.

Naar de Verenigde Staten of Paramaribo
Economy Class-reizigers op KLM – en op Delta Air Lines-vluchten vanaf Amsterdam Airport Schiphol naar de Verenigde Staten of Paramaribo vertrekken van vertrekhal 2.

Bekijk de bagageafgiftetijden

Ingecheckt? Ga naar de Flight Guide

Nieuwsgierig naar wat er op het menu staat? Alles te weten komen over uw vlucht, bemanning en vliegtuig? Hiervoor kunt u terecht bij de Flight Guide in Mijn Reis. U moet dan wel eerst zijn ingecheckt. De Flight Guide is op ieder apparaat te openen – vergeet hem dus niet op uw mobiele telefoon of tablet op te slaan voordat u op reis gaat!

De Flight Guide is vanaf 48 uur voor vertrek beschikbaar voor alle KLM-vluchten.

Lees meer over de Flight Guide