Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Algemene Voorwaarden voor Economy Comfort-stoelen

Alles wat u moet weten als u een stoel in de Economy Comfort-zone wilt reserveren.

1. Economy Comfort-stoelen

1.1 Tegen extra betaling biedt KLM u in Economy Class, indien beschikbaar, een Economy Comfort-stoel in de Economy Comfort-zone, behalve op KLM-vluchten tussen Amsterdam en Parijs-Charles de Gaulle. Delta Air Lines biedt Delta Comfort + stoelen. Deze stoel beschikt over meer beenruimte en een rugleuning die verder naar achteren kan worden versteld.

1.2 Flying Blue Platinum-deelnemers en Platinum- en Diamond-deelnemers van SkyMiles kunnen zonder bijbetaling een Economy Comfort-stoel reserveren. Flying Blue Gold- en Silver-deelnemers, Gold- en Silver-deelnemers van SkyMiles en SkyTeam Elite- en Elite Plus-deelnemers (uitsluitend op Delta Air Lines-vluchten) kunnen met korting een Economy Comfort-stoel reserveren, mits ze als Flying Blue-, SkyMiles- of SkyTeam-deelnemer zijn ingelogd en als zodanig door KLM zijn geïdentificeerd. De korting voor SkyMiles Gold- en Silver-deelnemers geldt niet wanneer zij aan boord een Economy Comfort-stoel kopen. In alle overige gevallen betalen Flying Blue-, SkyMiles- of SkyTeam-deelnemers de normale prijs voor een Economy Comfort-stoel.

1.3 Na reservering doen we er alles aan om een Economy Comfort-stoel of een Delta Comfort + stoel voor u te regelen. We behouden ons echter het recht voor om Economy Comfort-stoelen of Delta Comfort + stoelen anders of opnieuw toe te wijzen, zelfs na het instappen, als wij dat uit operationele, veiligheids- of beveiligingsoverwegingen noodzakelijk achten. De uiteindelijke beslissing ligt bij de incheckmedewerkers en de bemanning op de dag van de vlucht.

 

2. Voorwaarden

2.1 Om in aanmerking te komen voor een Economy Comfort-stoel of een Delta Comfort + stoel verklaart en garandeert u volledig handelingsbekwaam te zijn om deze overeenkomst aan te gaan en als zodanig aan de Algemene Voorwaarden van deze overeenkomst te worden gehouden.

2.2 Voorts dient u ervoor in te staan dat alle door u verstrekte informatie bij een aanvraag voor een voorkeursstoel correct is en dat u geen speculatieve, valse of frauduleuze reservering zult maken. Verder zult u de reservering alleen maken ten behoeve van uzelf of een ander voor wie u handelingsbevoegd bent. Een dergelijke derde voldoet eveneens aan de in artikel 2.1 neergelegde voorwaarden.

 

3. Restitutie

3.1 Als u ondanks een geldige reservering toch geen Economy Comfort-stoel of Delta Comfort + stoel krijgt toegewezen, heeft u uitsluitend voor dat specifieke deel van de reis recht op teruggave van de kosten voor uw Economy Comfort-stoel, indien:

(I) u naar een andere vlucht werd overgeboekt:

  • u dit vrijwillig heeft gedaan en u een Economy Comfort-stoel of een Delta Comfort + stoel heeft geboekt voor uw nieuwe vlucht;
  • u uw vlucht heeft gewijzigd en er geen Economy Comfort-stoel of Delta Comfort + stoel beschikbaar was aan boord van uw nieuwe vlucht;
  • door KLM vanwege operationele redenen of omdat wij uw vlucht hebben geannuleerd;
  • u na een inkomende vlucht uitgevoerd door KLM, Delta Air Lines of een andere SkyTeam-partner uw aansluitende vlucht heeft gemist en u geen Economy Comfort-stoel of Delta Comfort + stoel op de vervangende vlucht kreeg toegewezen.

(II) wij het type vliegtuig hebben gewijzigd en er geen Economy Comfort-stoelen of Delta Comfort + stoelen beschikbaar waren op de vervangende vlucht;

(III) wij ons recht hebben uitgeoefend om de Economy Comfort-stoel of Delta Comfort + stoel voor of na het instappen anders toe te wijzen of opnieuw toe te wijzen uit operationele, veiligheids- of beveiligingsoverwegingen.

3.2 U kunt restitutie aanvragen door een Restitutieformulier in te vullen.

3.3 Er volgt geen restitutie indien niet aan bovenstaande criteria is voldaan.

 

Disclaimer

Via deze service bieden we Economy Class-reizigers op basis van beschikbaarheid een Economy Comfort-stoel of een Delta Comfort + stoel aan. Naast de verder naar achteren verstelbare rugleuning en extra beenruimte is het product identiek aan het standaard Economy Class-product. De catering is bijvoorbeeld de standaard cateringservice voor Economy Class.

 
Your seat on board

Veelgestelde vragen

Stel uw vraag
Terug naar boven
  • www.airfrance.com
  • www.skyteam.com