Voorwaarden upgrade van Economy Class naar Business Class

Wordt u ook graag vorstelijk behandeld? Trakteer uzelf op een upgrade van Economy Class naar onze Business Class. Hieronder leest u er alles over.

1. Upgrade van Economy Class naar Business Class

1.1 KLM biedt passagiers de mogelijkheid om vanaf 30 uur voor vertrek via online check-in, of via een selfservice automaat op de luchthaven voor een deel van de reis een upgrade te kopen van Economy Class naar Business Class. Van tijd tot tijd wordt deze mogelijkheid bovendien tegen een gereduceerd tarief aangeboden. Daarnaast is het mogelijk om via een reisagent, bij de incheckbalie op de luchthaven, in de KLM Crown-lounges op Schiphol of aan boord van het toestel voor dat deel van de reis een upgrade naar Business Class te kopen. Heeft u een Economy Comfort-stoel, een voorkeursstoel of een stoel met extra beenruimte gereserveerd en wilt u upgraden naar Business Class? Dan wordt het al betaalde bedrag in mindering gebracht op de prijs van de upgrade.

1.2 Nadat u een upgrade naar Business Class heeft gekocht voor een gedeelte van uw reis, geniet u voor dat deel van uw reis dezelfde voordelen als andere Business Class-passagiers. De toegestane hoeveelheid bagage en het aantal Miles dat u spaart blijven hetzelfde als op uw originele ticket.

1.3 KLM behoudt zich het recht voor om Business Class-stoelen aan andere passagiers toe te wijzen indien dit uit operationele, veiligheids- of beveiligingsoverwegingen noodzakelijk wordt geacht. De uiteindelijke beslissing of u een Business Class-stoel krijgt toegewezen, wordt genomen door de check-in staff en de operating crew van de vlucht.

2. Randvoorwaarden

2.1 Indien u kiest voor een stoel bij een nooduitgang dient u, op grond van wet- en regelgeving, in staat te zijn bij eventuele noodgevallen hulp te bieden. U bent daarom gezond, behendig en volledig mobiel, en u gebruikt geen medicijnen die deze eigenschappen nadelig kunnen beïnvloeden.

2.2 Alle door u verstrekte informatie bij een aanvraag voor een upgrade van Economy Class naar Business Class dient correct te zijn. Het is niet toegestaan om op basis van speculatieve, valse of frauduleuze informatie een reservering te maken. Verder kunt u alleen een upgrade kopen voor uzelf of een ander voor wie u handelingsbevoegd bent.

3. Restitutie

3.1 Indien u ondanks een geldige upgrade naar Business Class toch geen zitplaats in Business Class krijgt toegewezen, heeft u voor het betreffende deel van de reis recht op restitutie van de specifieke kosten voor de upgrade, indien: 

(I) KLM uw vlucht heeft geannuleerd; 

(II) KLM het vliegtuigtype heeft gewijzigd; 

(III) u uw aansluitende vlucht van KLM, AIR FRANCE, Delta Airlines of Kenya Airways mist; 

(IV) KLM het recht heeft uitgeoefend om de Business Class-stoel aan een andere passagier toe te wijzen uit operationele, veiligheids- of beveiligingsoverwegingen.

3.2 Om een verzoek tot restitutie in te dienen, kunt u het formulier Teruggave Upgrade to Business Class  invullen.

3.3 U heeft geen recht op restitutie indien niet aan een van bovenstaande criteria is voldaan.