Door KLM.com te bezoeken accepteert u het gebruik van cookies. Lees meer over cookies.

Speciale assistentie door KLM CARES

Als u op de luchthaven hulp nodig heeft, of als u medische apparatuur wilt meenemen, dan is KLM CARES u graag van dienst. Neem contact met ons op voor speciale assistentie.

Speciale assistentie aanvragen

Neem contact op met KLM CARES als u:

 • Assistentie wilt regelen bij het instappen, uitstappen en/of overstappen op de luchthaven
 • Uw eigen (elektrische) rolstoel wilt meenemen of gebruik wilt maken van een cabinerolstoel
 • Bijzondere medische apparatuur wilt meenemen (max. 2 stuks per passagier)
 • Uw hulphond wilt meenemen in de cabine
 • Gebruik wilt maken van een beensteun met een verlengstuk om uw been (in gips) gestrekt te houden. Op KLM-vluchten binnen Europa dient u hiervoor 2 extra stoelen in Economy Class te reserveren. Op intercontinentale vluchten moet u Business Class vliegen.


Belangrijk

 • U moet ten minste 48 uur voor vertrek speciale assistentie aan vragen (en uw vlucht te boeken). Als uw vlucht door een van onze partners wordt uitgevoerd, dan moet u bij de betreffende luchtvaartmaatschappij speciale assistentie aanvragen.
 • U moet ten minste een half uur voor de aanbevolen inchecktijd op de luchthaven inchecken. Bij vertrek vanaf Amsterdam Airport Schiphol kunt u inchecken bij incheckbalie 16. Als u gebruikmaakt van een elektrische rolstoel, dan dient u 1 uur voor de aanbevolen inchecktijd in te checken.
 • Ga op het tijdstip dat op uw boarding pass staat aangegeven naar de gate.


Houd er rekening mee dat KLM-medewerkers niet op elk moment van uw reis assistentie kunnen verlenen. Zorg ervoor dat er iemand met u mee reist als u gedurende de hele reis assistentie nodig heeft.

Speciale assistentie aanvragen: log in bij Mijn Reis

Bekijk het lokale telefoonnummer van KLM CARES

U kunt ons ook mailen via KLMCARES@klm.nl, of bellen op 800 556 22 737 (er kunnen kosten in rekening worden gebracht) of in Nederland (gratis) op 0800 556 22 737 (tussen 6.00 - 22.00 uur).

Download de KLM CARES-brochure ‘Carefree travel’(PDF, 641KB)

Medische verklaringen

Als een van onderstaande beschrijvingen op u van toepassing is, dan dient u voordat u op reis gaat advies in te winnen bij uw huisarts. In sommige gevallen moet u of uw reisagent Medical Form A(PDF, 295KB) (PDF, 295KB) (alleen in het Engels) invullen. Uw huisarts moet Medical Form B(PDF, 952KB) (PDF, 952KB) (alleen in het Engels) invullen en ondertekenen. U dient ervoor te zorgen dat deze verklaringen uiterlijk 48 uur voor vertrek in het bezit zijn van KLM.

 • Passagiers die lijden aan een besmettelijke ziekte.
 • Passagiers die door ziekte of een lichamelijk aandoening het comfort en welzijn van andere passagiers en/of de bemanning zouden kunnen beïnvloeden, of die lijden aan een aandoening die een risico zou kunnen vormen voor de veiligheid of punctualiteit van de vlucht.
 • Passagiers die tijdens de vlucht medische zorg nodig hebben of afhankelijk zijn van specifieke medische apparatuur.
 • Passagiers van wie de medische aandoening tijdens de vlucht levensbedreigend kan worden of die voor hun veiligheid bijzondere medische zorg nodig zouden kunnen hebben.
 • Passagiers die tijdens de vlucht persoonlijke verzorging nodig hebben (tijdens maaltijden, toiletbezoek, etc.) maar zonder persoonlijke begeleider reizen.
 • Passagiers die niet gewoon in hun stoel kunnen zitten als de rugleuning normaal rechtop staat.

Draagbare zuurstofconcentrator (Portable Oxygen Concentrator, POC)

U mag alle door EASA/FAA goedgekeurde POC's met accuvoeding meenemen aan boord. U dient het vervoer van uw POC ten minste 48 uur voor vertrek te reserveren via KLM CARES.

Als u uw eigen POC meeneemt, dient u bij de balie op de luchthaven in te checken.

Accu's voor een POC

Wij kunnen helaas geen stroomvoorziening aan boord garanderen. Daarom dient u voldoende volledig opgeladen accu's mee te nemen. Deze accu's moeten ten minste 150% van de verwachte maximale duur van uw vlucht meegaan (op basis van door uw huisarts verstrekte informatie en de schatting van de fabrikant m.b.t. de levensduur van de accu). U dient de accu's onder uw stoel op te bergen.

 • Lithium-metaalaccu's of lithium-legeringaccu's mogen maximaal 2 gram lithium bevatten
 • Lithium-ionaccu's mogen per accu een maximale wattuurwaarde van 100 Wh hebben

U vindt de wattuurwaarde op de accu of in de gebruiksaanwijzing. Reserveaccu's moeten afzonderlijk van elkaar tegen kortsluiting worden beveiligd, bijv. door de oplaadpolen af te tapen of door de accu in een losse plastic tas of zak te verpakken.

Neem contact op met KLM CARES

Terug naar boven
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com