KLMs handlingsplan

Fra kortsigtede løsninger for at reducere CO2 og spare energi i dag til langsigtede målsætninger for at udvikle nye fly og renere, mere bæredygtige brændstoffer til i morgen.

Reduktion af CO2

Fornyelse af flyflåden – KLM har opgraderet sin flåde til de nyeste Boeing 777- og Airbus A330-fly til interkontinentale ruter, hvilket har øget brændstofeffektiviteten med op til 25 % i forhold til de gamle fly. Derudover skifter Cityhopper-flyene til de 10 % mere brændstofeffektive Embraer-jetter.

Vingeforbedringer – Alle KLMs Next Generation 737-fly udstyres med opadvendte vingespidser. Disse "winglets" forbedrer aerodynamikken, hvilket sparer brændstof og reducerer CO2-udslip med ca. 3 %.

Smartere flyudnyttelse – bedre udnyttelse af vores fly sparer brændstof. I sommerhøjsæsonen bruger vi f.eks. en stor Boeing 737 til at flyve passagerer til Venedig. Om vinteren, når færre mennesker rejser, skifter vi til det mindre Fokker 100.

Bedre rengøring af motorer – En ren motor forbrænder mindre brændstof og udleder mindre CO2. Motorvask er nu en del af vores regelmæssige vedligeholdelsesarbejde.

Fremtidens fly – KLM støtter forskning udført af Delft University of Technology med henblik på at udvikle en ny flytype, der er 50 % mere effektiv og 50 % mere støjsvag. Der er en chance for, at det kan være klar til at flyve inden 2025.

Kontrol af CO2

Fuel nozzle

Den europæiske udslipshandelsordning – KLM støtter oprettelsen af en europæisk udslipshandelsordning, hvorigennem der kan købes og sælges kvoter for CO2 udslip, også til luftfartsindustrien. Grundprincippet at forureneren betaler regningen, ville være et reelt incitament til at få industrien til at begrænse CO2-udslip.

Single European Sky – KLM går ind for en enkelt, paneuropæisk flykontrolmyndighed, så flyruter kan planlægges mere effektivt. At flyve fra A til B mere direkte, uden omdirigeringer, kan potentielt reducere udslippene med helt op til 12 %.

Kompensation for CO2

CO2-neutral vækst – KLM arbejder sammen med WWF Verdensnaturfonden i Holland for at være et godt eksempel og vise, hvordan tingene kan gøres anderledes i luftfartsindustrien. Dette er udmundet i virksomhedens løfte om at levere CO2-neutral vækst, hvilket vi vil gøre ved hjælp af vores reduktions- og kompensationsprogrammer. Intet andet større flyselskab har taget et sådan skridt.

Kulstofkompensation – Indtil vi kommer til det punkt, hvor vi kan undgå CO2-udslip, vil vi reducere indvirkningen på klimaet fra vores service med det bedste alternativ – CO2-kompensation.

Gold Standard-projekter – WWF Verdensnaturfonden foretrækker Gold Standard-projekter til kompensation af udslip ved at investere i projekter for vedvarende energi, primært i udviklingslande. Efter råd fra WWF Verdensnaturfonden accepterer KLM kun Gold Standard-kriteriet.

CO2ZERO – Vores kompensationsprogram til vores passagerer er nemt at bruge og det mest effektive i luftfartsindustrien med hensyn til CO2-reduktion. Det gør det også til den nemmeste, mest effektive og billigste måde for dig at være CO2-neutral på, når du flyver.