Når du besøger KLM.com accepterer du brugen af cookies. Læs mere om cookies.

Specialbagage

Du kan medbringe alle former for specialbagage, fra surfbræt til golftaske!

Vigtigt: Reservationer til specialbagage

På grund af begrænset plads på vores fly skal du reservere plads til visse typer specialbagage så tidligt som muligt – senest 48 timer inden afrejse. Dette kan ganske enkelt gøres på KLM.com: log ind på Min Rejse, gå til fanen 'Passageroplysninger' og rul ned til 'Bagage'. Eller kontakt KLM Telephone Reservations.

Sørg for, at reservationen er bekræftet inden afrejse for at sikre, at du må medbringe din specialbagage.

Tjek reglerne og gebyrerne for sportsudstyr og andre genstande pr. KLM-flyvning:

Brudekjole

Du kan tage din brudekjole med ind i kabinen i stedet for et stykke håndbagage, hvis den er pakket i en tøjpose. Sørg for, at den opfylder vægt- og størrelsesbegrænsningerne. Kontroller reglerne og gebyrerne for kabinebagage

Du kan også vælge at medbringe en brudekjole i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere plads til din brudekjole.

På KLM-flyvninger indenfor Europa med fly af typen Boeing 737, Fokker 70 og Embraer har vi begrænset opbevaringsplads i kabinen, så du kan kun medbringe en brudekjole i lastrummet.

Musikinstrumenter

Du kan medbringe dit musikinstrument på én af tre måder:

1. I stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert
Dit musikinstrument må veje maks. 23 kg/50 pund og skal være pakket i en hardcase. Sørg venligst for at pakke instrumentet på korrekt vis, da vi ikke er ansvarlige for eventuelle skader. Du behøver ikke reservere plads til et musikinstrument, med mindre det er større end 158 cm/62 tommer (l + h + b).

Hvis dit instrument vejer mere end 32 kg (70,5 pund) eller måler mere end 200 cm/79 tommer (l + h + b), skal du reservere transport af dette via KLM Telefon Reservation; du vil modtage bekræftelse herpå senest 48 timer før afgang.

2. Som håndbagage
Du kan medbringe et mindre musikinstrument, såsom en violin eller et mindre instrument, i stedet for et stykke håndbagage. Det skal kunne være i kabinens bagagebokse.

3. På en ekstra plads
Større instrumenter, som ikke kan være i kabinens bagagebokse eller under sædet, kan medbringes i kabinen, hvor det vil blive transporteret på et særskilt sæde. Denne plads skal reserveres i forvejen via KLM Telephone Reservations

Cykler og tandemer

Du kan medbringe din (sammenfoldelige) cykel eller tandem (ikke-elektrisk) i en egnet emballage eller en cykelboks:

 • Styret skal drejes, så det følger stellet. Pedaler og andre udragende dele skal fjernes, og dæktryk skal reduceres.
 • Særlige KLM-cykelbokse kan købes i Amsterdam Airport Schiphol for EUR 20 pr. boks (176,5 x 23,0 x 101,5 cm– 66,5 x 9 x 39 tommer). KLM-cykelboksen vejer 4,5 kg/10 pund.


Hvis du flyver med et Fokker 70-fly, må du ikke pakke din (sammenfoldelige) cykel eller tandem i en boks; vikl den i blødt materiale, såsom plastik.

Du skal altid reservere plads til en (sammenfoldelig) cykel eller tandem i forvejen.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for cykel og tandem

Golftasker

Et sæt golfudstyr må bestå af en golftaske, der udelukkende indeholder køller, bolde og et par golfsko.

Du kan medbringe et sæt golfudstyr i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du skal altid reservere transport af en golftaske.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for golftasker

Flying Blue Golf

Hvis du er medlem af Flying Blue Golf, og alle flyvninger i din rejseplan bliver fløjet af KLM eller AIR FRANCE (inklusive HOP!), Air Europa eller Air Corsica, må du medbringe én golftaske (maks. 23 kg/50,5 lbs) uden betaling ud over den almindeligt tilladte bagagemængde. Du skal medbringe en Flying Blue Golf-rejsekupon

Ski og snowboards

Et sæt (vand)ski eller snowboard-udstyr må bestå af ét af følgende punkter:

 • Et snowboard og et par snowboard-støvler
 • Et par (vand)ski, to skistave og et par skistøvler

Du kan medbringe et af ovennævnte sæt i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere plads til at transportere skiudstyr.

Du må medbringe en lavinerygsæk i stedet for et stykke håndbagage eller (ekstra, reserveret) check-in-bagage, eller lagt i din håndbagage eller check-in-bagage. Du skal altid reservere transport af denne via telefon. På flyvninger til, fra og via USA er lavinerygsække med en eksplosiv udløsningsmekanisme ikke tilladt i håndbagagen eller i check-in-bagage.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for ski og snowboards

Udstyr til windsurfing

 • Udstyr til windsurfing må bestå af et bræt med mast, sejl og bom, og det skal være pakket i én pakke, helst en 'pilekoggerpose'.
 • Udstyr til dragesurfing må bestå af et bræt og en dragepose, og det skal være pakket i én pakke, helst en dragetaske.

Du må medbringe et surfboard på maks. 107 cm / 42 tommer i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Et surfboard på mellem 107 og 300 cm (42 og 78 tommer) kan kun medbringes mod et særligt gebyr og kun, når der er reserveret plads. Dit surfingudstyr må veje maks. 23 kg (50,5 lbs) på Economy Class og maks. 32 kg (70,5 lbs) på Business Class.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for udstyr til surfing

Dykkerudstyr

Et sæt dykkerudstyr må bestå af en våddragt, vest, sokker, maske, sko, dykkerfødder, kniv og regulator. Dykkerlamper skal transporteres som håndbagage uden pærer og batterier.

Du må medbringe et sæt dykkerudstyr i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du skal reservere plads til et sæt dykkerudstyr.

Bemærk venligst: Ilttanke (dykkerflasker) skal være tomme, og ventilen skal være åben eller fjernet. Du skal altid reservere plads til ilttanke, som kun må medbringes mod betaling af et særligt gebyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for dykkerudstyr

Fiskeudstyr

Et sæt fiskeudstyr må bestå af en eller to stænger, et hjul, et net, et par fiskestøvler og en kasse med fiskegrej. Disse skal pakkes sammen.

Du må medbringe et sæt fiskeudstyr i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen. Du behøver ikke reservere plads til fiskeudstyr.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for fiskeudstyr

 

Våben til skydning og jagt

Du må kun medbringe skydevåben og ammunition til skyde- og jagtformål som check-in-bagage og under visse strenge betingelser. Du må medbringe et skydevåben og ammunition i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen, men du skal altid reservere plads til et skydevåben og ammunition.

Ud over et våben eller et våbenetui må du også medbringe maks. 5 kg sports-/jagtammunition, en skydemåtte, mindre værktøj og høreværn.

Bemærk venligst:

 • Du skal have alle påkrævede våbentilladelser i din besiddelse.
 • Ammunitionen må kun være beregnet til skydesport.
 • Skydevåben skal være afladet og pakket sikkert i en kuffert eller et andet etui. Patronerne skal være pakket sikkert, helst i en kuffert.
 • Rifler skal transporteres adskilt fra ammunitionen. Skydevåben og ammunition skal pakkes adskilt fra andre personlige ejendele.
 • Bagage, der indeholder ammunition, må ikke bære etiketter med teksten 'sprængstof'.
 • Transport af ammunition med eksplosive eller brandfarlige projektiler er ikke tilladt.
 • Når du checker din bagage ind, skal du erklære, at dit våben er afladet, og ammunitionen er blevet pakket særskilt.


Læs mere om våben- og ammunitionstilladelser

Anden specialbagage

Du må medbringe andre slags sportsudstyr og andre genstande i stedet for en kuffert eller i stedet for en ekstra kuffert, der er købt i forvejen, hvis:

 • Maks. 158 cm/62 tommer (l + b + h)
 • Maks. 23 kg/50,5 lbs for Economy Class
 • Maks. 32 kg/70,5 lbs for Business Class


For større og/eller tungere genstande skal du betale et gebyr, og du skal altid reservere plads via KLM Telephone Reservations – så tidligt som muligt, men seneste 48 timer inden afrejse.

Tjek reglerne og gebyrerne pr. KLM-flyvning for alle slags specialbagage:

Tilbage til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com