Når du besøger KLM.com accepterer du brugen af cookies. Læs mere om cookies.

Børn (med) på rejse

Det er en fornøjelse for os at sikre, at vores unge passagerer og deres forældre er glade. Hvis du har et barn på mellem 5 og 14 år, som rejser alene, skal du reservere vores Unaccompanied Minor-service.

På rejse med dit barn

Børn til og med 14 år skal altid ledsages af en person, der er 18 år eller ældre, som har ansvaret for barnet på hele rejsen. Derudover skal barnet rejse sammen med sin forælder eller værge på det samme fly og på samme rejseklasse, medmindre Unaccompanied Minor-servicen er reserveret.

Børn af borgere i den Europæiske Union (mellem 0-15 år), der rejser fra, til eller via lande i den Europæiske Union, må medbringe deres eget pas eller rejse med forælderens pas, hvis barnet er indskrevet i dette. Hvis barnet rejser med forælderens eller værgens dokument, er det vigtigt, at de har samme nationalitet. Denne regel gælder ikke borgere i Bulgarien, Kroatien, Cypern, Rumænien og lande, som er medlem af Schengen.

På rejser til eller fra Thailand skal børn på 16 år eller yngre, som rejser alene eller med kun 1 forælder, medbringe en kopi af deres fødselsattest og en samtykkeerklæring til rejsen fra forælderen/forældrene, der ikke rejser.

For rejser til eller fra Sydafrika fra og med den 1. juni 2015 skal alle børn medbringe forskellige dokumenter - uanset om de rejser med begge forældre, 1 forælder, en ledsagende voksen eller alene. Læs mere om de nye regler for rejser til/fra Sydafrika

Visse lande kan kræve yderligere dokumentation for rejsende børn.

Kontroller, hvilke rejsedokumenter dit barn skal bruge

Børn, der rejser alene

Child with adult
 • Børn til og med 4 år må kun rejse, hvis de er ledsaget som beskrevet ovenfor.

 • Børn mellem 5 og 14 år må rejse alene, hvis Unaccompanied Minor-servicen er reserveret. Denne service er obligatorisk for børn i denne aldersgruppe, som rejser alene. Du kan reservere servicen via KLM Telefon Reservation.

 • Børn mellem 15 og 17 år må kun rejse alene på AIR FRANCE- og KLM-flyvninger. Hvis du foretrækker det, kan du dog reservere Unaccompanied Minor-servicen til dit barn i denne aldersgruppe.


Alle børn, der rejser alene til eller fra Curaçao (også børn mellem 16 og 18 år, til hvem der ikke er reserveret nogen Unaccompanied Minor-service), skal medbringe en samtykkeerklæring til rejsen underskrevet af en forælder/forældrene eller en værge samt en kopi af en forælders eller værges identifikationsdokument.

Andre flyselskaber kan have andre regler for børn, der rejser alene. Spørg dit rejsebureau, eller kontakt det flyselskab, dit barn skal rejse med.

Læs mere om Unaccompanied Minor-servicen

Junior Jet Service

Små børn - og deres forældre - kan altid regne med ekstra omsorg og ekstra service. På alle interkontinentale KLM-flyvninger findes der legepakker og forskellige ting til spædbørn.

På rejse med børn under 2 år

Et barn, der er yngre end 2 år på udrejsen og hjemrejsen, kan sidde på dit skød. Alle børn, som fylder 2 år eller mere før eller under hjemrejsen, skal have sin egen pladsreservation til både udrejsen og hjemrejsen.

1 voksen må højst ledsage 2 spædbørn og må kun sidde med 1 spædbarn på skødet. Det andet spædbarn skal således sidde på sin egen plads.

Børnemenuer
På interkontinentale KLM-flyvninger tilbyder vi et begrænset antal steriliserede menuer til spædbørn og småbørn op til 2 år. Du behøver ikke bestille disse menuer på forhånd. Vi anbefaler dog altid, at du selv medbringer din babys mad. Eventuelle begrænsninger for medbringelse af væsker gælder ikke babymad.

Læs mere om specialmenuer

Babylifte
Der kan reserveres babylifte på interkontinentale fly via Min Rejse eller ved at ringe til KLM Telefon Reservation. De egner sig til spædbørn, der ikke er længere end 65 cm og højst vejer 10 kg på rejsedagen. Selvom vi vil gøre vores bedste, kan vi ikke altid garantere, at der vil være en babylift til rådighed, når du går om bord på flyet.

Bagage, klapvogne og barnesæder

Bagage

Børn, der rejser på deres egen (reserverede) plads, må medbringe den samme mængde håndbagage og bagage, der skal checkes ind, som en voksen.

Til et barn under 2 år, der rejser på dit skød, må du medbringe:

 • 1 stykke håndbagage med babyplejeprodukter, der maks. vejer 12 kg (26 pund) og ikke måler mere end 55 x 35 x 25 cm (22 x 14 x 10 tommer).
 • 1 stykke bagage, der skal checkes ind, på maks. 10 kg (22 pund). Hvis barnets bagage bæres i én af forældrenes kufferter, der skal checkes ind, må den pågældende kuffert ikke veje over 23 kg (50,5 pund).


Klapvogn
For hvert barn kan du altid medbringe 1 lille sammenklappelig barne-/klapvogn gratis.

Hvis klapvognen ikke kan være under sædet eller i bagagerummet over flysæderne, kan du checke den gratis ind.

Klapvognen/barnevognen må gerne have et beskyttende betræk, men den må ikke indeholde andre genstande.

Autostol/barnesæder
Du må altid medbringe 1 autostol/barnesæde gratis til hvert enkelt barn. Hvis du har reserveret en plads til dit barn, anbefaler vi, at du tager din egen autostol/barnesæde med om bord:

 • Autostolen/barnesædet skal kunne være mellem armlænene på flysædet, som er 42 cm (16,5 tommer) bredt.
 • Dit barn og barnesædet skal fastspændes iht. anvisningerne fra sædefabrikanten.
 • Barnesædet må ikke have synlige defekter og skal være godkendt til lufttransport og mærket tilsvarende.
 • Du skal reservere en autostol/barnesæde i forvejen. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.


Du kan også checke autostolen/barnesædet ind gratis, men i så fald gælder ovennævnte regler ikke.

Flysikkerhedssele til børn (CARES)
Hvis du har reserveret en plads til dit barn, må du også medbringe en flysikkerhedssele til børn til brug om bord:

 • Dit barn og CARES-selen skal fastspændes iht. fabrikantens anvisninger.
 • CARES-selen må ikke være defekt, og den skal være godkendt til lufttransport og mærket til dette formål.
 • Du skal reservere CARES-selen i forvejen. Kontakt venligst KLM Telefon Reservation eller dit lokale KLM-billetkontor.


Nogle af vores flypartnere har andre bagageregler end vores. Kontakt venligst dit rejsebureau eller det pågældende flyselskab for yderligere oplysninger.

Travelling with children

Ofte stillede spørgsmål

Tilbage til toppen
 • www.airfrance.com
 • www.skyteam.com